Cum sa-ti faci viata extraordinara in scoala primara

Cum să-ţi faci viaţa extraordinară în şcoala primară
Share the joy

Cum să-ţi faci viaţa extraordinară în şcoala primară, cartea care ii ajută pe copii să se integreze mai ușor la școală

A sunat clopoțelul. Începutul noului an şcolar, un eveniment important pentru copii şi părinţi deopotrivă, a fost bifat în agenda acestei toamne. Cu toţii ne întoarcem la rutina zilnică, rupându-ne din răsfăţul vacanţelor. Readaptarea este grea pentru cei mici. Obişnuiţi cu libertatea zilelor fără constrângeri se simt frustraţi şi durează un pic până îşi recapătă ritmul.

De aceea astăzi vreau să va vorbesc despre o carte pe care am primit-o de la edituracorint.ro, care este un real ajutor pentru copiii din clasele primare şi pe care piciul meu o adoră.

Cum să-ţi faci viaţa extraordinară în şcoala primară

Şcoală nu începe atunci când lăsăm copiii la uşa clasei, ci de acasă, prin rutină zilnică putem pregăti micii şcolarei să treacă prin acest proces de schimbare cât mai uşor şi mai plăcut posibil pentru ei.

Pe lângă sfaturile profesorilor şi învăţătorilor, putem introduce mici modificări în sarcinile zilnice, pentru a-i ajută copiii noştri să asimileze ideea acestei schimbări puţin câte puţin.

Eu am început să îi readuc aminte de teme, colegi şi de doamna învăţătoare pe la începutul lui august. Tot atunci v-am povestit despre un caiet ajutător tot de la corint.ro pe care l-am parcurs cu drag. Astfel tranziţia a fost lină, de la zile în care nu făcea nimic altceva decât să se joace, la zile în care rezolva câte un exerciţiu.

Apoi am făcut împreună pregătirile pentru noul an şcolar, implicându-l în toate acţiunile pentru noua etapă din viata lui. Când a început grădinita am ales eu toate rechizitele şi ghiozdanul, am considerat că era prea mic pentru astfel de decizii. Acum însă, am mers împreună la cumpărături şi l-am lăsat să-şi aleagă rucsacul şi să mă însoţească la cumpărarea coperţilor şi rechizitelor cu un anumit personaj care îi place.

Încet, încet a devenit nerăbdător şi a aşteptat prima zi cu foarte mare curiozitate, întâlnirea cu doamna învăţătoare şi vechii colegi, fiind deosebit de plăcută.

Aici cartea primita de la Corint.ro și-a demonstrat utilitatea.

Cum să-ţi faci viaţa extraordinară în şcoala primară

Cum să-ți faci viața extraordinară în școala primară, recenzie carte

Autor: Munro Leaf
Tip copertă: Hardcover
Editura: Corint
Număr pagini: 192

Cartea nu este altceva decât un mic ghid de dezvoltare personală scrisă pe înţelesul copiilor. Limbajul specific fiind adoptat în toate cărţile lui Munro Leaf, îi fac pe cei mici să îl îndrăgească de la prima pagină, iar sfaturile şi învăţăturile însoţite de ilustraţii haioase, făcute de însuşi autorul acesteia, nu fac altceva decât să îl atragă pe cel mic între cele mai distractive file cu sfaturi despre…Cum să-ţi faci viața extraordinară în școala primară…

Descriere:

O mulţime de idei grozave pentru a fi isteţ, puternic şi sănătos

Una dintre marile realizări din viaţa unui copil este descoperirea faptului că îndatoririle zilnice – temele de zi cu zi, păstrarea ordinii, disciplina, comportamentul adecvat în societate, igiena personală, exprimarea elegantă şi corectă, cititul – pot fi distractive.

Copiii vor înţelege de bunăvoie de ce este important să se poarte corect şi civilizat cu cei din jurul lor, să ştie să se exprime corect, de ce cititul este poate cel mai interesant şi distractiv lucru pe care-l pot face şi, nu în ultimul rând, de ce este vital să aibă grijă de sănătatea şi igiena personală.Acest ghid simpatic şi distractiv nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui copil!

Despre autor

Munro Leaf a absolvit Universitatea din Maryland în 1927 şi Harvard cu diplomă de masterat în literatură engleză în 1931. A predat şi a lucrat ca editor fiind autor de literatură pentru copii. El a scris şi ilustrat aproximativ patruzeci de cărţi în toată cariera sa, iar cea mai cunoscută lucrare a a fost Tăuraşul Ferdinand.

Din carte copii vor învăța să se supună regulilor bunelor maniere, să-și respecte părinţii, colegii, prietenii, profesorii, să înțeleagă regulamentul școlar și să-și depășească micile frustrări. Totul prin joc și voie bună, prin exemple și anti exemple, pentru ca fiecare copil să își facă viața extraordinară în școala primară…

Editura Corint

După cum ştiti Editura Corint sprijină învățământul romanesc de peste 20 de ani, aducând pe băncile copiilor noștri cărți valoroase, manuale și auxiliare concepute de pedagogi cu prestigiu.

Corint acordă importante reduceri de prețuri pentru toate acestea, de aceea vă invit pe site să vă cautați sprijin în educația copiilor voștri.

Succes în noul an şcolar!!!

2 Comments on "Cum sa-ti faci viata extraordinara in scoala primara"

  1. Mi-ar fi fost de folos aceasta carte cand a mers baiatul meu in clasa I, acum e in clasa a VII si nu ma mai lasa sa-l ajut cu nimic.

  2. Eu cred ca ar trebui sa fac rost de cartea asta.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*