Cum sa castigi bine ca grafician?

grafician
Share the joy
 • 16
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cum sa castigi bine ca grafician?

Tehnologia computerizata a facut din arta grafica o meserie la indemana multora care nu au studii de arta, ceea ce nu este o problema, dimpotriva: concurenta genereaza calitate! Insa tarifele pentru serviciile unui grafician nu pot fi mari, asadar nici castigurile artistului nu sunt confortabile in multe cazuri.

Aplica la proiecte de creatii grafice ca freelancer

Arta a cerut sacrificii in toate epocile, actualmente sacrificiile sunt mai mult financiare. Nu poti lucra ca designer fara a investi intr-un calculator bun si cateva programe de creatie sau editare, care costa destul de mult.

Un grafician, chiar daca are un loc de munca stabil, poate lucra si in timpul liber la diferite proiecte afisate pe site-uri dedicate freelancerilor. Cu cat experienta, talentul si dotarile tehnice sunt mai bune, iar portofoliul este mai bogat, cu atat comenzile vor fi mai multe si mai avantajoase.

Se poate trai doar cu munca pe cont propriu, dar nu uita ca vei avea de platit taxe pentru castigurile tale, ceea ce implica functionarea prin intermediul unei forme juridice (P.F.A., S.R.L. etc.), cu costurile de rigoare.

Webdesign

La începutul carierei este firesc ca un grafician să încerce să lucreze proiecte din toate nișele meseriei, dar creația grafică, softurile și tehnologia evoluează atât de rapid, încât este foarte greu pentru un specialist să tina pasul în domeniul sau dacă nu se concentrează pe o nișa de creație.

Creația grafică pentru internet și IT în general este una dintre nișele designului foarte solicitate, deci vei găsi de lucru în permanenţă dacă te concentrezi pe acest domeniu. Câștigurile sunt bune, dar aceasta munca nu va aduce o recunoaștere artistului grafic, numele graficianului de multe ori nu apare pe site sau este menționată doar firma care a creat website-ul.

Lucrări grafice personalizate

Dacă vrei să lucrezi pe cont propriu și ai planuri pentru o afacere bazată pe design grafic, specializarea pe lucrări de grafica destinate printului sau diferitelor materiale poate fi o soluție bună.

Poți începe să construiești afacerea cu realizare de cărți de vizită, mape de prezentare, materiale de identitate pentru firme și alte lucrări grafice pentru personalizarea obiectelor. Caută  firme care au imprimante laser profesionale, gravatoare laser, aparate pentru taiere laser și alte scule performante pentru a materializa creația graficăa (listare la calitate bună, imprimare sau gravare pe diferite materiale, taiere laser la calitate bună etc.), iar cu timpul, poți investi în astfel de aparate, care sunt scumpe, achiziția și întreținerea lor reprezentând partea dificilă a unei afaceri de creație grafică și publicitară.

Pentru cei care aleg să se orienteze spre o direcție artistică a graficii, recunoașterea artistică le va fi asigurată, iar succesul material va depinde în primul rand de calitatea lucrărilor. Coperțile pentru cărți, desenele sau lucrările grafice decorative sunt semnate de artist și sunt protejate de legea drepturilor de autor.

grafician

 • 16
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "Cum sa castigi bine ca grafician?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*