Cum să ai succes la un concert care este organizat în scop caritabil? Iată cele 5 etape importante! 

Concert caritabil
Share the joy

Cum să ai succes la un concert care este organizat în scop caritabil? Iată cele 5 etape importante!

De fiecare dată când îți vine în minte un proiect umanitar este bine să iei în calcul și resursele și grupul țintă. Resursele pot fi: umane, de timp, de spații, materiale, bănești. Grupul țintă este, de regulă, constituit din persoane defavorizate social sau material, de copii din centrele de plasament, de bătrâni singuri care au nevoie de ajutor. Atunci când vrei să ajuți pe cineva și persoanele respective se bucură și îți mulțumesc din suflet, te încarci cu energie și te simți împlinit.

Organizează din timp activitățile proiectului umanitar pentru a avea succes la concert!

Când începe să ia contur proiectul umanitar înseamnă că deja ai stabilit foarte bine fiecare detaliu, printre care: obiective, activități, acțiuni, parteneri, persoane implicate, grupul țintă, resursele, etapele, evaluarea finală.

Printre activitățile acestui proiect se pot enumera, în ordine cronologică:

 • Informarea persoanelor responsabile cu colectarea donațiilor;
 • Stabilirea spațiilor de depozitare a produselor sau materialelor;
 • Transportul bunurilor către persoanele din grupul țintă;
 • Predarea- primirea ajutoarelor;
 • Organizarea concertului caritabil;
 • Promovarea cazurilor sociale în urma analizei nevoilor;
 • Colectarea donațiilor și utilizarea acestora în scopul stabilit.

Cum identifici cazurile sociale care au nevoie de sprijin material?

Dacă vrei să ajuți și consideri că reușești să le aduci bucurii unor persoane nevoiașe se găsesc suficiente căi de comunicare și de informare, dintre care:

 • Comunitatea locală;
 • Mijloacele de informare în masă;
 • Internetul;
 • Grupurile de comunicare.

În urma analizei și comparației diferitelor cazuri descoperite te poți orienta la unul sau la mai multe, în funcție de potențial. Vei vedea pe parcurs cum se derulează acțiunile și te vei putea adapta nevoilor respective.

Se implică toate persoanele desemnate în vederea promovării proiectului caritabil și a organizării concertului?

Dacă fiecare persoană implicată promovează proiectul într-un mod activ și convingător rezultatele pot fi remarcabile.

Pentru o comunitate mare se alege o sală spațioasă, astfel încât să participe și să se bucure cât mai mulți oameni. Este ideal să inviți pe scenă și trupe cunoscute, și formații noi pentru a le promova.

Pentru calitatea și claritatea sunetului, în cazul în care cântă o formație rock se poate utiliza un amplificator de chitară electrică de la McMusic și toți participanții se vor bucura de spectacolul oferit, motiv pentru care satisfacția va fi garantată.

Alegerea artiștilor- o adevărată provocare

Este bine știut faptul că gusturile persoanelor sunt diferite. Cu toate acestea, se alege o temă și așa se stabilesc momentele spectacolului. Dacă există și disponibilitate de timp din partea fiecărei persoane sau formații este ideal. Se recomandă să alegi și momente de divertisment, și momente artistice, printre care se poate promova permanent scopul organizării spectacolului, pentru a îmbina utilul cu plăcutul.Concert caritabil

Distribuirea invitațiilor sau cum să primești confirmările de participare la concert

Fie că distribui invitațiile în mod fizic, fie că le comunici în sistem on-line, este recomandat să lași un număr de telefon de contact în vederea confirmării. În acest fel vei ști pe cine te bazezi.

Este adevărat că ”În Unire stă Puterea”, prin urmare este nevoie de o comunicare eficientă și eficace, de voință și de perseverență în vederea îndeplinirii obiectivelor.

Cum primești invitații la concert?

Persoanele desemnate cu primirea invitaților în sală sunt instruite să fie cu „zâmbetul pe buze” și să creeze o atmosferă de încredere și de bună dispoziție.

Organizarea unui concert presupune suficiente resurse, însă rezultatele sunt remarcabile datorită voinței oamenilor.

Toate eforturile depuse în vederea îndeplinirii obiectivelor sunt trecute cu vederea, deoarece ”Dăruirea conține oxigen duhovnicesc!”.

Prin urmare, succesul așteaptă sufletele care se deschid și dăruiesc din inimă.

Sursa foto: pexels.com

Be the first to comment on "Cum să ai succes la un concert care este organizat în scop caritabil? Iată cele 5 etape importante! "

Leave a comment

Your email address will not be published.


*