Cum funcționează un dezumidificator și ce funcție are faţă de aer condiționat

dezumidificator
Share the joy

Cum funcționează un dezumidificator și ce funcție are

Chiar dacă este vara și căldura din case ne duce cu gândul la un aparat aer condiționat și confortul pe care acesta îl oferă, există anumite locuri în care nivelul de umiditate în aer este excesiv de ridicat, creând un disconfort mult mai mare decât căldura. Un exemplu clar, îl avem în zonele de litoral sau la munte unde briza sau ceața sunt foarte frecvente. Acest tip de vreme ne-ar putea afecta sănătatea, de aceea astăzi vă vorbesc despre dezumidificatoare.

Un dezumidificator are ca funcție principală reducerea umidității aerului și, în plus, menținerea unui anumit procent în mediu, într-un mod controlat și constant. Cu un dezumidificator vom avea mai puțină căldură în timpul verii și mult mai puțin frig în timpul lunilor de iarnă pentru că umezeala influențează foarte mult percepția temperaturilor.

În primul rând, trebuie să știm că un dezumidificator este un dispozitiv care are un ventilator intern care trage aerul umed din cameră și îl direcționează spre un sistem de dezumidificare. Ulterior, aerul revine reîmprospatat și uscat în cameră, oferind un sentiment de confort superior.

Totodată un dezumidificator este recomandat și celor care suferă de alergii și anumite probleme respiratorii, deoarece poate preveni proliferarea germenilor și a bacteriilor.

dezumidificator

Cât timp am nevoie să funcționeze dezumidificatorul vara

Pentru a obține umiditatea ambiantă ideală, cel mai bine este să utilizezi dezumidificatorul, cel puțin 12 ore pe zi. Ideal ar fi să folosești acest dispozitiv 24 de ore pe zi, dar depinde de dimensiunile și nevoile fiecărei încăperi, dar și de specificațiile aparatului și utilizarea acestuia. Din acest motiv, aproximativ 12 ore pe zi ar fi suficient pentru a avea umiditate în aer controlată, care ar trebui să fie în jur de 55%.

Cu toate acestea, există un factor fundamental care ne poate ajuta să determinăm timpul de utilizare a acestui tip de dispozitiv, iar acesta este la rată de extracție. Acest concept se referă la capacitatea dispozitivului de a recircula aerul, deoarece un dezumidificator standard poate extrage mai mult de 50% din această umiditate.

Care este alegerea corectă, un dezumidificator sau un aparat aer condiționat

Avantajele utilizarii unui aparat de aer conditionat Samsung

Odată ce știm utilizarea dezumidificatorului și modul în care funcționează, este timpul să cunoaștem diferența acestuia față de aerul condiționat, deoarece aceste două dispozitive au funcționalități diferite, dar pot fi complementare.

Dezumidificatorul este capabil să scadă umiditatea relativă a camerei în care se află, în timp ce un aparat aer condiționat este un dispozitiv a cărui funcție este de a răci mediul înconjurător. De fapt, ambele dispozitive servesc la dezumidificarea mediului. Ceea ce putem sublinia este că utilizarea ambelor ar duce la economii semnificative de energie.

Pe scurt, utilizarea unui dezumidificator oferă un număr mare de avantaje și beneficii pentru a îmbunătăți calitatea aerului pe care îl respirăm, obținând o umiditate relativă care aduce beneficii sănătății și corpului nostru.

1 Comment on "Cum funcționează un dezumidificator și ce funcție are faţă de aer condiționat"

  1. Foarte bune informatii. Noroc ca am gasit site-ul tau din intamplare (stumbleupon). Am rezervat-o pentru mai tarziu!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*