3 motive pentru care panourile radiante cu infrarosu sunt mai eficiente decat orice alta sursa de incalzire

Share the joy

3 motive pentru care panourile radiante cu infrarosu sunt mai eficiente decat orice alta sursa de incalzire

Astazi vreau sa va impartasesc un secret, vreau sa va spun cum puteti incalzi eficient, sigur si ieftin, orice spatiu, indiferent daca este vorba despre locuinta proprie, birou, o mansarda, o terasa sau chiar un club sau orice restaurant,  o locuinta veche ineficienta energetic sau o locuinta noua care nu are inca termoficare, cu ajutorul panourilor radiante cu infrarosu.

Despre panourile radiante, am aflat acum doi ani, cand pe la mijlocul lui decembrie s-au ars placile electrice de la centrala din apartament. Piesele respective, m-au costat mai mult de jumatate din pretul total al centralei si pana au venit pe comanda am stat in frig vreo 5 zile.

Cautand metode de a substitui centrala pentru cateva zile am ajuns pe site-ul http://www.panouriradiante-incalzire.ro/  unde am ramas surprinsa de eficienta acestora.

Ulterior am aprofundat subiectul si pe viitor vom inlocui instalatia de incalzire cu aceste panouri radiante cu infrarosu. De ce? va explic imediat…

Incalzirea eficienta si economica

Fata de orice alt mod traditional de a incalzi un spatiu, panourile radiante cu infrarosu incalzesc totul in acelasi timp. Fata de calorifere de exemplu, care incalzesc gradual aerul din jurul lor, energia pierzandu-se rapid, aceste panouri emit radiatii infrarosii care incalzesc obiectele din jur, acestea la randul lor  reflecta caldura, incalzind totul in acelasi timp. Un fel de incalzire 3D daca vreti sa ii spunem asa.

Aceste panouri radiante sunt sisteme durabile, fiabile si compatibile cu surse de energie alternativa, cum ar fi  eolienele sau panourile fotovoltaice, permitandu-ti sa economisesti si sa amortizezi toata investitia in cativa ani.

Panourile utilizează o cantitate minima de energie electrica in raport cu caldura degajata, de aceea sunt mult mai eficiente decat orice alt sistem de incalzire.

panouri radiante

Aer curat, sanatate maxima

Distribuția temperaturii este optima, lasand temperaturi mai scazute in apropierea panoului razele incalzind toate obiectele din zonele de la distanta.

Pe langa faptul ca acest sistem este foarte eficient si ofera o caldura reconfortanta, panourile radiante sunt benefice pentru sanatate. Prin felul prin care incalzesc, acestea nu formeaza curenti de aer care pot misca particule de praf, alt alergeni sau virusi, fiind ideala in locurile publice.

Radiatiile infrarosii sunt benefice pentru organism, ajutand la circulatia sangelui. Datorita faptului ca acestea traverseaza aerul fara sa il afecteze, incalzind mediul care mai apo reflecta caldura, umiditatea din aer ramane constanta, nealterata, ca in cazul incalzirii prin metode traditionale.

Estetica desavarsita

Panourile radiante emit caldura fara a afecta estetica si armonia incaperii. Intr-adevar, designul discret se imbina perfect cu orice mediu, unele avand aspect de tablou, altele de oglinda sau simple , albe.

Montarea este simpla si usoara. Va aduceti aminte cat praf si cat deranj ati facut cand ati montat centrala? Cu aceste panouri nu este nevoie de nici o aprobare, nici o modificare. In plus pot fi pozitionate oriunde pe perete sau pe tavan.

Mai multe puteti afla de pe site-ul chibzuinta.ro.

Asadar panourile radiante cu infrarosu sunt complet sigure si sunt perfect potrivite pentru toate casele si spatiile de lucru, oferind confort termic si avand grija de sanatatea noastra.

1 Comment on "3 motive pentru care panourile radiante cu infrarosu sunt mai eficiente decat orice alta sursa de incalzire"

  1. eu am panou radiant si sunt foarte multumita de el. Incalzeste super fain camera si consuma mai putin decat un calorifer.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*