Boxe nJoy Totek 2.1 – review

Share the joy

Boxe nJoy Totek 2.1 – review

Pentru ca m-am inscris in campania nJoy The Order of Geeks am primit spre testare boxele nJoy Totek 2.1 si tableta KARA 8 despre care va voi vorbi intr-un post viitor.
nJoy este o companie romaneasca , a carei produse IT&C se vind deja si in tarile vecine. Compania , fondata in 2010, de un grup de tineri , a luat amploare , producand de la periferice si componente hardware pana la gadgeturi de ultima generatie cum ar fi tableta pe care o voi prezenta curand.

Boxele vin ambalate ingrijit, ocupand tot spatiul din cutia de carton. Sunt protejate pe timpul transportului de saculetii din folie cu bule de aer ( fiecare corp este ambalat separat) si foaia de polistiren care se afla intre sateliti si subwoofer, precum si foaia de polistiren de deasupra. Chiar daca e un produs usor de folosit , vin cu instructiunile de rigoare.
Aspect : clasic, din placaj (pe structura de lemn) acoperit cu folie sau furnir culoarea stejarului cu sigla nJoy  aplicata pe partea din fata a subwoofer-ului. Se sprijina pe picioruse de plastic de 1 cm. Dragute cu un design care le face sa se potriveasca oriunde. Sistemul este format din 3 corpuri subwoofer + 2 sateliti, adica sistem audio 2.1. Corpurile sunt atent finisate, subwooferul este cubic cu marginile din fata rotunjite , cu orificiu pentru eliminarea aerului finisat cu plastic negru, dimensiuni 130x120x140 mm. Satelitii au partea din fata clasica , acoperita cu o panza neagra. Dimensiuni 68x78x127mm.

 

Alimentare : USB direct din calculator , puterea totala a sistemului este de 10W.
Conectare la placa audio : mufa , conector Jack 3.5 mm

Satelitii se detaseaza complet de subwoofer . Ideal pt ca pot fi pozitionati dupa preferinta apoi conectati la subwoofer. Lungimea cablurilor este de 1m.

 

Despre sistem : Difuzorul principal , cel al subwoofer-ului se deschide direct sub acesta, fara vreo protectie, probabil pentru o rezonanta mai buna, corpul fiind ridicat de picioruse la un cm de suprafata pe care este asezat. Difuzorul este rotund de 3″. Potentiometru pentru volum este asezat in spatele corpului principal, fara pozitie de oprire totala. Adica boxele sunt in permanenta sub tensiune, atata timp cat sursa calculatorului este conectata la reteaua electrica.

 

Difuzoarele satelitilor sunt ovale de 2″.
Frecventa de redare a sunetului este cuprinsa intre 80Hz si 20 KHz, cu o impedanta de 4 ohm.
Corpul principal, tip Bass Reflex cu orificiu pt eliminarea aerului, atenueaza vibratiile la frecvente inalte.
Nu pot sa intru in detalii mai tehnice , pt ca nu am desfacut boxa.
Concluzii : In opinia mea sunt niste boxe bunicele. Sunet bun, stereo, fara distorsiuni, fara vibratii deranjante, la orice gen de muzica. Eu am boxele integrate pe monitor, astfel incat sunetul redat de acest sistem mi s-a parut net superior. Sunetul redat este clar chiar si la un volum mai ridicat. Raport calitate pret , mi se pare excelent.
Nu au buton de oprire, doar volum (incet-tare), asezat oarecum incomod in spatele corpului principal.
Le recomand pt birou sau acasa , pentru o utilizare fara pretentii. Se pot conecta la orice dispozitiv cu mufa Jack 3,5, atata timp cat aveti de unde sa alimentati. Excelente pentru laptop.

Be the first to comment on "Boxe nJoy Totek 2.1 – review"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*