Art&Craft, from Romania with dor

Share the joy

 

Art&Craft, from Romania with dor

Târgurile sunt pline de tot felul de „amintiri din România” dar ştim să alegem ceva original? Ceva făcut cu măiestrie de un meşter popular dăruit cu har şi iscusinţa?

Cele mai frumoase suveniruri ies din atelierele Art&Craft Design. Bucăţele de suflet, legate cu fundă tricoloră, oferite iubitorilor de „românesc” autentic. Doar aici găsesc produse reprezentative specifice fiecărei zone, create de meşteri populari autohtoni.

Sunt frumoase toate aceste creaţii. Toate te fac să visezi la foşnetul ierbii, la poeziile marilor noştri poeţi, la tânguirea brazilor … la tot ce înseamnă acasă.

Ce suvenir aş crea pentru a grava adânc o lacrimă de dor în inima oricui nu vizitează ţara?

E greu de spus, o cutie sculptată în lemn sfânt de cireş, ce odihneşte înăuntru o întreagă lume autentic românească. Bordeiul unor miniaturi îmbrăcate în ie şi bundiţă, o căsuţa de păpuşi româneşti. Ea îmbrăcată cu cămeşă şi catrință, cu basma albă peste cositele în care se lăfăie un mac roşu, să învârtă un fus cu fir de lână. El cu brâu ţanţoş , din panglică multicoloră şi iţarii albi strânşi de cordelele opincilor, să meşterească o cruce din lemn. Cu un cuptior mic în care fierbe un ol de sarmale, iar pe plită un ulcior de lut să primenească chisleacul şi să-l transforme-n brânză. Să fie şi o lada de zestre cu două, trei ştergare, iar pe masă mică de lemn să poţi aşeza străchinile pictate, făurite din lut şi linguroiul de lemn. Şi aş mai pune un leagăn, cu un prunc mic înfăşat, că românilor le pace să lase obiceiurile strămoşilor şi pe perete un ţol de lână înflorat. Cred că oricui i-ar placea o căsuţă românească dintr-o zona în care a copilărit în bătătură bunicilor. Iar cei ce doar ne vizitează , cu siguranţă ar duce un astfel de cadou celor dragi.

Eu aş lua acest suvenir pentru toţi prietenii şi rudele care suspină cu dor după cântecul privighetorii şi mirosul fanului proaspăt cosit. Pentru toţi cei pe care îi vizitez ocazional şi mă întreabă… În România cum este? Şi eu aduc din călătoriile mele, miniaturi ale obiceiurilor locurilor pe care le vizitez. Le păstrez în sertarul meu cu amintiri , întotdeauna simt nostalgie când le privesc.

Tuturor aş vrea să le dăruiesc o frântură de autentic românesc. O bucăţică de suflet ce respiră ArtCrafttricolor. Tot la Art&Craft găsim şi articole personalizate sau produse din branduri autohtone care se pot constitui deopotrivă în suveniruri autentice româneşti sau de ce nu în idei inspirate pentru cadouri. Produse a căror autenticitate este de netăgăduit, de o calitate exceptională, încărcate cu valoare sentimentală.

Tu ce cadou ai alege să oferi, de pe rafturile incarcate de colecţii Art&Craft ?

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog.

Be the first to comment on "Art&Craft, from Romania with dor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*