A aparut România Liberă! A aparut România Liberă!

Share the joy

       A aparut România Liberă! A aparut România Liberă!

Aproape că-i vezi… ciufuliţi, prost imbrăcaţi, mişunând pe strazile ”Bucureştilor” în dimineaţa duminicii de 15 mai 1877, tinerii care vindeau primul număr al ziarului.
-A aparut România Liberă! A aparut România Liberă!
Probabil că toţi s-au grabit sa dea 10 bani să ia primul ziar de opoziţie, din tânăra Românie liberă. Vă inchipuiţi frenezia oamenilor grăbiţi să afle veşti noi despre luptele dintre Olteniţa şi Turtucaia smulgând ziarele din mâinile vânzătorilor, rasfoind frenetici  cele patru pagini şi discutând aprins despre luptele de infanterie. Adresele unde se puteau adresa cei din Paris, Londra, Austria, Germania si Ungaria se aflau pe manşeta de pe prima pagină, alaturi de  adresa redacţiei si preţurile la reclame… Acum cele mai proaspete ştiri se află la un clik distanţă pe site-ul România Liberă .
Site-ul a imbracat haine noi de curând, foloseşte diacritice , un pic mai multa culoare şi un spaţiu generos pentru reclame. Lucru care este oarecum enervant,pentru că in timp ce citeşti ştirile sau articolele care te interesează ţi se plimba prin câmpul vizual bannerele de la diverse firme.
Ştirile au ramas pe acelaşi fagaş ca şi pâna acum… nu se apleacă vizibil nici pe stânga, nici pe dreapta… Caută să aduca noutăţi din mai multe domenii şi cel mai important nu are ”ştiri bombă” despre care ”nu o să-ţi vină să crezi” , ramânând fidel stilului conservator a unui ziar serios, care are publicul lui fidel şi nu porneşte in goană după audienţă.
Am mai frunzărit paginile virtuale ale ziarului on-line şi in trecut, dar acum am citit cu placere rubricile ‘cultură’ şi ‘ ştiinţă & tehnologie’ ultima destul de bine documentată .
Cred că are cate un articol pentru toată lumea, de la vânătorii de ştiri mondene, pasionaţii de maşini sau tehnologii, la politica şi ştiri despre economie.
Şi l-aşi fi frunzărit mai mult dacă nu imi tot intra o anumită reclamă peste, fiind necesar să apăs butonul de inchidere a ei. (Înţeleg că o parte importantă a finanţarii ziarului vine din reclame, dar nu cred că intră cineva pe ziar pentru a-şi căuta acoperiş la casă)
Mi-a placut cam totul, citesc de mult ziarele online şi cred că România Liberă are un site bun, doar că reclama este aşezată in locuri inoportune.
Pe site aveţi posibilitatea de a vă crea cont şi vă puteţi abona la newsletter…dar nu am gasit buton de like 😀 la pagină , doar like la articole şi puteţi comenta sub identitatea Facebook.

 

Be the first to comment on "A aparut România Liberă! A aparut România Liberă!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*