Aronia: proprietățile și beneficiile uneia dintre cele mai antioxidante fructe

Aronia
Share the joy

Aronia: proprietățile și beneficiile uneia dintre cele mai antioxidante fructe

Fructele de aronia sunt adesea confundate cu afinele datorită aspectului rotunjit și culorii violet strălucitoare. Cu toate acestea, boabele de aronia au propriile lor proprietăți și valori nutriționale importante pentru tratarea multor bolilor degenerative și protejarea sistemului imunitar. Aceste fructe, ca niște giuvaiere, sunt mai puțin cunoscute, dar sunt de fapt reginele antioxidanților, datorită conținutului lor foarte mare în polifenoli și flavonoide. Ele sunt aliații perfecți împotriva îmbătrânirii celulare și previn oxidarea celulelor. Din acest motiv, ar trebui să le încorporăm în dieta noastră cât mai mult posibil.

Aronia, cunoscută și sub numele de afin american sau coacăz-negru, este o plantă nativă din America de Nord și este cultivată și în alte părți ale lumii pentru fructele sale comestibile și pentru proprietățile sale nutriționale și medicinale. Aronia este o plantă mică, cu frunze verzi închise și flori albe, care produce fructe mici de culoare închisă, aproape negre. Aceste fructe, grupate în mănunchiuri, sunt bogate în vitamina C, vitamina K, vitamina E și vitaminele din complexul B. Ele conțin, de asemenea, o mulțime de minerale esențiale, cum ar fi potasiu, fier sau mangan.

Aronia

Cea mai importanta calitate a fructelor de aronia este proprietatea dată de antioxidanți. Aceste substanțe sunt esențiale pentru protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative cauzate de radicalii liberi. De asemenea, aceștia sunt cunoscuți pentru efectul lor antiinflamator și pentru capacitatea de a ajuta la menținerea unui sistem imunitar sănătos.

Aronia este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre alimentare, care ajută la menținerea unui tract digestiv sănătos și la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Consumul de alimente bogate în fibre poate, de asemenea, ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge și la menținerea unui nivel sănătos de colesterol.

Fructele de aronia sunt, de asemenea, benefice pentru sănătatea oculară. Ele conțin luteină și zeaxantină, doi antioxidanți care ajută la protejarea ochilor împotriva daunelor cauzate de radiațiile UV și de lumină puternică.

În plus, fructele de aronia pot fi consumate sub formă de suc sau de pulbere, ceea ce le face o alegere excelentă pentru cei care doresc să beneficieze de proprietățile lor sănătoase într-un mod convenabil. Sucul de aronia poate fi amestecat cu alte sucuri sau poate fi folosit în diferite rețete de băuturi și cocktail-uri.

Pe langa toate aceste beneficii aronia pentru sănătate, micuțele fructe sunt utilizate în multe forme, inclusiv ca suc, sirop, extract, pulbere și chiar vin. Este adesea adăugată în rețete pentru deserturi, băuturi și smoothie-uri, dar poate fi consumată și ca atare sau sub formă de supliment alimentar.

Ce este L-Carnitina

Natura este așadar atotștiutoare şi ne oferă alimente bogate în toți nutrienții de care organismul nostru are nevoie. De multe ori spun și eu că alimentația este cheia care deschide ușa spre o sănătate înfloritoare.

Dacă aronia ne ajută la imunitate, are rol antioxidativ si un consum regulat ar preveni unele boli, L-Carnitina este un aminoacid neesential  pe care eu l-am descoperit de când merg la sala. Aceasta este un compus organic implicat în transportul acizilor grași în mitocondriile celulelor noastre, unde aceștia sunt arși pentru a produce energie. Prin urmare, organismul nostru are nevoie de l-carnitină pentru a ajuta la metabolizarea grăsimilor și pentru a produce energie.

echipament sportiv gantere

L-Carnitina este produsă în mod natural în ficat și rinichi și se găsește în cantități mici în alimente, cum ar fi carnea de vită și de miel. Cu toate acestea, nivelurile de l-carnitină din organism pot fi afectate de anumite afecțiuni medicale sau de diete speciale, cum ar fi cele vegetariane sau vegane, care pot duce la o deficiență de carnitină.

Suplimentele de l-carnitină sunt disponibile pe piață și sunt utilizate de foarte multe persoane pentru a îmbunătăți performanța fizică și pentru a sprijini pierderea în greutate. În general, pentru majoritatea oamenilor, o dietă echilibrată ar trebui să furnizeze suficientă carnitină pentru a susține funcționarea normală a corpului.

Deci dacă îţi dorești o minte sănătoasă într-un corp sănătos, faci mișcare şi acorzi o atenţie sporită nevoilor organismului, nu ezita să întrebi medicul tău și despre aceste suplimente. Vei fi uimit cum te ajută să te simţi bine în pielea ta.

Be the first to comment on "Aronia: proprietățile și beneficiile uneia dintre cele mai antioxidante fructe"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*