Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Prajitura cu foi din albusuri si Karob cu crema de ricotta si fructe de padure

Prajitura cu foi din albus si Karob cu crema de ricotta si fructe de padure
Share the joy
  • 142
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  

Prajitura cu foi din albusuri si Karob cu crema de ricotta si fructe de padure

Probabil cea mai simplă, rapidă, pufoasă și gustoasă prăjitură din câte am făcut vreodată, rețeta de astăzi este realizata din resturi care au rămas de la pregătirea bucatelor pentru Paște.

Albușurile sunt întotdeauna cele care ne dau bătăi de cap și în general le transform într-o omletă cu codițe de ceapă, dacă nu le pun la congelat, dar astăzi am vrut să le dau altă viață și am făcut această prăjitură.

Nici dulceața de fructe de pădure, ne e chiar ceea ce pare. În general am la congelator coacăze negre de la părinții mei din grădină. Dar pentru că aveam nevoie de spațiu am scos cutiile cu fructe înghețate și le-am fiert cu o jumătate de lămâie și 2 linguri de zahăr ( la aproximativ 800 g fructe) gândindu-mă că va fi un sos bun pentru o friptură grasă.

Ricotta a rămas și ea de la bile de brânză date prin semințe, ce le-am avut la prânz pe masa de Paște. Practic, am transformat tot ce era prin frigider într-o prăjitură excelentă.

Nu în cele din urmă Karobul, care dă o aromă deosebită prăjiturii și zahărul brun au transformat câteva ingrediente banale, într-o prăjitură pe care o voi repeta cu siguranță.

Ingrediente foi

  • 7 albușuri
  • 175 g de făină
  • 7 linguri de zahăr brun
  • 2 linguri Karob (pudra de roșcove)
  • o linguriță esență de vanilie
  • 1 vârf linguriță sare

Albușurile au rămas de la cozonac, iar Karobul tocmai l-am descoperit și sunt fascinată de gustul și savoarea lui.

Modul e preparare este extrem de simplu, practic rețeta fiind de la checul cu albușuri al bunicii, pe care o știm cu toții.

Albușurile se bat spumă cu sarea, apoi adăugăm zahărul în ploaie și batem până devine bezea și zahărul se topește complet. Nu vă îngrijorați, chiar se bate bezea și cu zahăr brun. În plus aroma este de vis.

Adăugăm, vanilia faina cernută împreună cu Karobul și amestecăm cu o spatulă cu mișcări largi, de sus în jos.

Împărțim compoziția în două și coacem 2 foi în tava mare de la aragaz, tapetată cu hârtie de copt. Foile se coc în cuptorul încălzit la 170 de grade, timp de aproximativ 20  minute timp în care nu deschidem ușa cuptorului. Eu am cuptor electric, folosesc funcția ventilație și coacere sus și jos.

Când sunt gata, se așează pe un grătar și se lasă la răcit.

Foile sunt fragede și pufoase și dacă vreți, din această compoziție puteți face 2 checuri în tava de cozonac. Acestea trebuie a stea la cuptor aproximativ 45 minute. Dar testul scobitorii vă arată când sunt coapte complet.

foi cu albusuri

Ingrediente umplutură foi din albusuri:

  • 150 ml frișcă lichidă Meggle
  • 100 g ricotta
  • 3 linguri dulceață fructe de pădure

Umplutură este o invenție de moment, dar are un gust absolut incredibil, fin și delicios.

Batem frișca împreună cu 2 linguri zahăr pudră. La sfârșit adăugăm brânza și dulceața și omogenizam.

Putem face o prăjitură mare cu 2 foi și toată umplutura, dar eu am ales să împart foile în 2 și să fac o prăjitură mai înaltă.

Prajitura cu foi din albus

Ingrediente glazură

  • 50 g ciocolată
  • 2 linguri lapte

Se încălzesc pe bain-marie și se toarnă pe parajitura. Se lasă la rece 2-3 ore, apoi se porționează.

Mie mi s-a zaharisit puțin și nu a rămas lucioasă, dar era ciocolată din iepurașii de ciocolată. Dată viitoare voi încerca o glazură oglindă.

Chiar dacă am făcut această prăjitura ieri, astăzi ne-am delectat cu savoarea ei și m-am alăturat cu ea proiectului lui Daniel #miercureafaracarne

Desigur, vă invit sa testați Ciorba de loboda care a stat pe masa chiar astazi de 1Mai.

  • 142
  •  
  •  
  • 1
  •  

2 Comments on "Prajitura cu foi din albusuri si Karob cu crema de ricotta si fructe de padure"

  1. Valeria Chertes | mai 1, 2019 at 8:24 pm | Răspunde

    Mulțumesc pentru rețeta,am sa o fac și eu.

  2. Aveam demult salvata la favorite o reteta de prajitura de la Anamaria, insa abia acum i-a sosit randul. Bineinteles ca eu am modificat cate ceva la ea in functie de ingredientele pe care le-am avut. Prajitura presupunea 12 oua intregi, albusurile la blaturi si 12 galbenusuri la crema, insa eu avand 6 albusuri ramase de la alte preparate, le-am folosit pe acelea si am facut altfel crema din 6 galbenusuri. A iesit o prajitura foarte buna!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*