6 tipuri de bandă adezivă, utilizate în papetărie și birotică

banda adeziva
Share the joy

6 tipuri de bandă adezivă, utilizate în papetărie și birotică

O bandă adezivă este unul dintre elementele cele mai versatile de papetărie și birotică pe care le putem avea în sertarul unui birou, pe catedră, în trusa de scule sau chiar în kit-ul pentru situații de urgenţă.

Aceasta are multe utilizări, de la lipirea unui afiș pe o ușă, a unei bacnote rupte, lipirea unei pagini rupte dintr-o carte sau păstrarea unor mărgele sau a altor obiecte mici, până la consolidarea unor cutii de carton care conțin obiecte grele sau a celor care vor fi expediate pachet.

Benzile adezive sunt de mai multe tipuri. Unele sunt decorative în timp ce altele sunt utilizate la montarea unor obiecte de decor pe mobilier precum ar fi oglinzile, la lipirea diverselor piese de hârtie sau carton, la izolare sau banda de hârtie care o folosim în proiectele DYI.

Banda adezivă transparentă

Banda adezivă transparentă se găseşte în mai multe dimensiuni, de la cea cu diametru de 3 cm şi lăţime de aproape un cm pentru care ai nevoie de un dispercer care arată că o jucărie, la cele mari, utilizate în arhivare a căror dispercere sunt masive şi ajută la mânuirea benzii, uşurând muncă şi economisind timpul de lucru.

Banda transparenta este ce pe care noi o numim în general scotch. Iar această are câteva vârfuri de gamă:

  • bandă scotch Office Point, un model de bandă adezivă transparentă cu o aderenţă ridicată, fiind utilă pentru lipiri permanente,
  • bandă adezivă invizibilă, mată, uşor poroasă, fiind în general utilizată în etichetări, pentru că se poate scrie cu uşurinţă pe ea, aceasta se rupe uşor şi practic este devine invizibilă după ce este lipită
  • bandă adezivă cristal – fără nuanţă, cu lipire puternică, utilizată în general la ambalare cadouri, acte, etc.

Pe lângă banda transparentă, de diferite mărimi, mai sunt benzile adezive utilizate în ambalare: maro sau colorate.

Cum aplicam benzile adezive

Pentru benzile utilizate în ambalare este necesar un dispercer mare, care ajută lucrătorul la o mânuire mai uşoară. Acesta este prevăzut cu un mecanism pentru presarea benzii adezive şi cu dispozitiv de tăiere .

banda adezivaTipuri benzi adezive

  • Bandă adezivă de hârtie

Aceasta se lipeşte foarte bine, este rezistentă la umezeală, adera la orice suprafaţă, se rupe fără efort şi se desprinde uşor, fără a lasă urme. Banda de hârtie se foloseşte în general la proiecte DYI. Cel mai des este utilizata pentru protejarea suprafeţelor în timpul vopsirii.

  • Bandă dublu adezivă

Această bandă, după cum îi spune şi numele, are adeziv pe ambele fete. Este ambalată în rola, la fel că celelalte, însă una din suprafete este protejată cu o hârtie cerată, autocolantă, care face mânuirea şi întrebuinţarea benzii dublu adezive, să fie simplă şi exactă.

Şi aceasta este de mai multe feluri: subţire, ca un scotch, cu adeziv puternic pe ambele feţe, utilizată la fixarea posterelor sau a fotografiilor fără să le încreţească, sau bandă dublu adezivă de 1 mm grosime, din spumă sau bumbac folosită la fixarea mochetelor, oglinzilor, tablourilor sau a altor piese decorative uşoare.

  • Banda adezivă decorativă

Bandă adezivă decorativă cu sclipici, diverse modele sau culori, este folosită exclusiv pentru proiecte DYI, cum ar fi creare de felicitări, înfrumuseţat obiecte sau la lipit hârtia decorativă de pe cadouri.

Acest tip de bandă decorativă, are o aderență mare, lipindu-se cu uşurinţă pe orice suprafaţă.

  • Bandă adezivă highlighter

Acest tip se foloseşte la evidenţiere. Transparentă, cu aspect mat, se poate inscripţiona cu ușurință. Se lipeşte uşor şi se dezlipeste fără a deteriora pagina sau documentul. Banda highlighter este soluţia ideală în marcarea unor pasaje de text pe diverse acte sau documente, fără pericolul de a le strică.

  • Banda adezivă argintie

Această bandă o cunoaştem cu toţii. Deosebit de rezistentă, cu aderenţa mare, fara sa sufere modificari la fluctuaţii de temperatură, este potrivită pentru interior şi exterior. Aceasta poate fi utilizată pentru ambalare, marcare, izolare sau diverse reparaţii fiind foarte rezistentă.

Papetărie și birotică

Oricât de banale ar părea, toate obiectele de papetărie și birotică, ne ajută în viaţa de zi cu zi , ușurându-ne considerabil munca.

Care este cea pe care o folosești cel mai des?

Be the first to comment on "6 tipuri de bandă adezivă, utilizate în papetărie și birotică"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*