3 trucuri pentru a economisi tonerul sau cerneala de la imprimanta

toner refill
Share the joy
 • 44
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 trucuri pentru a economisi tonerul sau cerneala de la imprimanta

Astăzi în orice casă, birou, şcoală, cabinet, absolut în orice instituţie, se găseşte cel puţin o imprimantă. Dispozitiv periferic al PC-ului permite tipărirea instantanee de documente text sau grafice stocate în format electronic. Imprimarea se face pe suporturi fizice, de obicei de hârtie, folosind cartuşe de cerneală sau de tehnologie cu laser tip toner.

Indiferent de brandul sub care imprimanta a fost fabricată, are nevoie de unele consumabile. Hârtia, fără de care imprimanta nu şi-ar avea rostul şi tonerele sau cartuşele cu cerneală, fără de care hârtia şi imprimantă ar fi inutile.

Din cauza costurilor de obicei ridicate ale cartuselor originale pentru imprimantele noastre, în cele din urmă vom începe să le reîncărcăm noi înşine.

Umplerea şi refolosirea unui cartuş de cerneală sau toner

Cerneală de imprimantă este unul dintre elementele cele mai scumpe de care avem nevoie pentru listarea documentelor de la birou sau de acasă. De câte ori nu am descoperit că un întreg cartuş s-a consumat relativ repede după copierea unor imagini sau a unor fişe de lucru pentru copii. Uneori în câteva săptămâni cartuşul este gol şi veşnic sunt în căutare de toner refill Canon.

Acum ceva vreme am descoperit că reumplerea tonerelor de la imprimanta mea Canon nu doar că este foarte simplă, dar reuşesc să salvez sute de lei pe care practic i-aş arunca pe tonere originale noi.

Ştiu, veţi spune că sunt şi multe consumabile imprimantă compatibele, dar unele imprimante au un sistem de blocare al cartuşului dacă nu este original, astfel încât prefer să achizitionez un toner refill.

În mod clar adevărata afacere pentru producătorii de imprimante nu sunt aparatele în sine, ci consumabilele: cartuşe de cerneală şi toner. Preţul acestor consumabile originale este uneori la fel de mare ca al imprimantei, iar durata sau numărul de pagini pe care îl imprimăm sunt dezamăgitoare.

Însă pentru a economisi cerneală nu trebuie să renunţăm la imprimare. Există mai multe trucuri şi utilitare pe care le putem aplica pentru a reduce consumul de cerneală sau toner şi a prelungi durata de imprimare şi numărul de pagini până la următoarea reîncărcare.

toner refill

1. Configurarea corectă a opţiunilor de imprimare

Imprimante sunt setate din fabrică cu un obiectiv clar, acela de a oferi înaltă calitate a imprimării şi de a cheltui cât mai multă cerneală posibil. Între setări însă se află opţiuni pentru a cheltui mai puţină cerneală şi toner. Manualele au adesea foarte puţine date despre aceste opţiuni, dar ele sunt acolo, aşteptând ca cineva să le folosească.

Astfel încât tot ce trebuie să faceţi este să căutaţi informaţii clare despre setările modelului de imprimantă pe care îl aveţi.

2. Fonturi speciale, programe dedicate şi site-uri web pentru a economisi cerneală

Uneori, setarea corectă a imprimantei aduce economii semnificative de toner si cerneală. Însă mai sunt şi alte instrumente special concepute pentru a salva costurile de imprimare, mai ales dacă listăm o cantitate semnificativă de documente.

Eu folosesc fonturi speciale foarte des. Iar cel mai utilizat este ECOFONT, un font cu mici cercuri plasate în caractere pentru a reduce cantitatea totală de cerneală sau toner aşezată pe hârtie. Astfel parte dintr-o literă poate fi eliminată, menţinând în acelaşi timp lizibilitatea.

Fontul este compatibil cu majoritatea dispozitivelor în documentele Word si se poate downloada de pe site-ul oficial.

3. Alternative digitale

Nu este chiar un tips, dar poţi încerca să păstrezi documentele care nu îţi sunt necesare, în format digital. Astfel dacă urmezi un curs sau ai de făcut o documentare pentru job, nu te grăbi să listezi pe hârtie.

Datorită documentelor în format digital, puteţi vizualiza şi distribui conţinut fără a imprimă.

Unicul dezavantaj al utilizării documentelor în format electronic este că aveţi nevoie de gadgeturi cu hardware de bună calitate pentru a citi, cu ecrane mari sau tablete cu o rezoluţie şi o densitate a pixelilor foarte ridicată.

Ce spuneţi de aceste trucuri? Mai ştiţi şi altele?

Dar tonerele refill le folosiţi?

 • 44
 •  
 •  
 •  
 •  

1 Comment on "3 trucuri pentru a economisi tonerul sau cerneala de la imprimanta"

 1. Orice as face cartusul de la imprimata se termina mai repede decat as dori.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*