Panourile radiante cu infraroşu, 3 motive sa le achizitionezi pentru incalzirea oricaror locatii

Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Panourile radiante cu infraroșu, 3 motive să le achiziționezi pentru încălzirea oricăror locații

Panourile radiante cu infraroşu sunt cele mai indicate metode de încălzire în orice încăpere. Acestea sunt cele mai recente sisteme de încălzire de pe piață și încălzesc încăperile transferând căldura cu ajutorul razelor cu infraroșu.

Acest tip de panou este cea mai sănătoasă alternativă a oricărei surse de căldură pe care o folosim, înlocuind cu succes orice metode de încălzire a caselor sau birourilor noastre.

Dimensiuni reduse, ușurință de montare

Panourile radiante cu infraroşu au o masă termică foarte mică, astfel încât produc căldură foarte repede, aproape instantaneu.

Acestea sunt capabile să creeze un microclimat cald în doar câteva minute, chiar şi într-un spaţiu rece care nu a fost încălzit de foarte mult timp. Panourile radiante funcţionează pe aceleaşi principiu ca şi soarele, transferând căldură tuturor obiectelor care se află în calea razelor sale, spre deosebire de clasicele calorifere, sobe sau radiatoare care încălzesc aerul gradual, pentru ca mai apoi confortul termic să crească în încăperea încălzită. In cazul panourilor radiante pierderile de căldură sunt aproape inexistente, zona „pulsând” căldură chiar și după ce panoul a fost închis.

Aşa cum va spuneam, panourile de încălzire cu infraroşu au o suprafaţă metalică relativ mică şi sunt foarte subţiri, fiind asemănătoare unui tablou sau unei plăci de tavan fals, integrându-se foarte uşor în designul unei încăperi , făra sa atragă atenţia. Acestea pot produce căldură foarte repede, lucru care le face foarte atractive pentru locaţii cum ar fi birourile, fabricile sau chiar terasele barurilor. Deoarece pot fi puse în funcţiune doar când este necesar, spre deosebire de clasicele metode care trebuie să funcţioneze nonstop pentru a asigura confortul termic.

Panourile radiante cu infraroşu au mai multe avantaje faţă de sistemele de încălzire mai vechi. De exemplu, ele sunt atât mult mai usorare şi compacte, fiind foarte simplu de montat, fără a fi nevoie de nici o modificare în structura cladirii, cum ar fi găuri în pereţi, montarea unui coş de fum, etc. Panourile radiante pot fi fixate pe pereţi sau chiar încorporate în mod de plafon.

Uşurinţa de instalare le face cele mai practice şi fiabile sisteme de încălzire. Acestea sunt atractive pentru persoanele care obisnuiesc sa locuiasca in chirie, studenti sau muncitori care lucreaza in deplasare, deoarece pot lua sistemul de încălzire atunci când se mută într-o altă casă dar şi pentru micii antreprenori care nu trebuie să investească într-un sistem de încălzire nou, banii pentru asemenea lucrări putând fi investiţi în panouri care pot fi transferate dintr-o locaţie în alta.

panou radiant

 

Sanatate

Panourile radiante pot fi montate oriunde, pe perete, tavan, lângă o mobilă sau chiar în spatele biroului, fără a exista nici un pericol. Din contra acestea au multiple beneficii pentru sănătate.

Razele infraroşii, asemănătoare celor emise de astrul ceresc, distrug viruşii, nu degeaba se spune că „unde nu intră soarele pe fereastră, intră doctorul pe uşă”. Pe lângă starea de bine generală, razele emise de panourile radiante tratează diferite afecţiuni cum ar fi insomnia, asmul, probleme reumatice şi chiar diverse alergi. Totodata ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, fapt care duce la ameliorarea hemoroizilor, reducerea celulitei sau relaxarea sistemul muscular, razele infrarosii încetinesc procesul de îmbătrânire şi îmbunătăţesc aspectul pielii. La fel că şi razele soarelui care aduc sănătate şi ajută la sintetizarea vitaminei D care fixează calciu, panourile radiante cu infraroşu contribuie la îmbunătăţirea şi păstrarea tonusului şi vitalităţii la cote înalte.

În încăperile încălzite cu panouri radiante cu infraroşu , nu vor există zone calde şi zone reci, cum e în cazul oricărei alte metode de încălzire, iar aerul își va păstra integritatea și umiditatea, deoarece nu se formează curenți de aer care duc la alterarea calității acestuia.

Camera va fi încălzită uniform, razele infraroșii transferând căldură tuturor obiectelor, care la rândul lor încălzesc aerul din jur. Exact aşa cum soarele încălzeşte nisipul, de exemplu, cu razele sale, iar acesta la rândul lui ne frige tălpile, pe acelaşi principiu funcţionează şi aceste panouri. Deci nu exista nici un pericol pentru nici un organism fiind chiar recomandate copiilor și persoanelor în vârstă, pe baza unor cercetări științifice.

Si ca o paranteză, pentru  telecomenzile de la televizor și alte aparate electronice, celulele receptoare si emițătoare, funcționează pe baza de raze infraroșii. Iar senzorul de mișcare, care aprinde becul dintr-un anumit loc tot cu ajutorul razelor infraroșii face acest lucru.

In unele saune, panourile cu infraroșii sunt menite sa aducă un plus de bunăstare si un boost de sănătate celor care le utilizează.

 

Fiabilitate, eficienta, durabilitate

Panouri radiante cu infraroșu pot furniza căldură aproape instantaneu, de aceea acestea sunt ideale pentru locurile care trebuie să să fie încălzite numai atunci când cineva intră. Cabinete medicale, separeuri în baruri, birouri, micro întreprinderi, cofetării, saloane, săli de clasă… şi exemplele ar putea continua la nesfârşit.

Durata de viata a unor astfel de panouri este de 20-25 de ani, timp în care nu au nevoie de avize, întreținere sau verificări, cum este cazul centralelor. Nu va fi nevoie sa curățați coșul de fum și nici sa verificați dacă nu exista scăpări de gaze. Centralele pe gaz de exemplu, au nevoie de revizii periodice, care costa in jur de 100 lei, sa nu mai vorbim ca un radiator poate sa curgă sau se pot strica robineții.

Pretul achizitiei unor astfel de panouri este asemanator cu montarea unei centrale, ba chiar mai mic. Iar consumul este si el asemanator cu al centralei, adica nu vei plati o avere pe electricitate dar, ai avantajul că oricând ai chef, poți să scoți panoul pe terasa sau balcon , sa fii bine încălzit într-o seara răcoroasă de mai.

Pe chibzuinta.ro, aflati mult mai multe informatii in legatura cu acestea si de ce nu… sa iei hotărârea sa aduci soarele în casa ta. E la fel de ieftin ca modul in care te încalzesti acum dar, mult mai practic, mai durabil și aduce  sănătate fără sa treci pe la farmacie.

In plus acestea pot fi personalizate cu imagini care sa se potrivească perfect în casa, biroul sau orice alta încăpere vrei sa încălzești.

infrarosu

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 Comment on "Panourile radiante cu infraroşu, 3 motive sa le achizitionezi pentru incalzirea oricaror locatii"

 1. Cristina Dragomir | ianuarie 20, 2017 at 3:16 pm | Răspunde

  am panou radiant in sufragerie demai bine de 2 ani. La inceput nu credeam ca o sa imi placa, dar da o caldura mai mult decat placuta si se incadreaza si bine in peisaj.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*