10 produse de make-up pe care trebuie să știi să le foloseșteti înainte de 30 de ani
Hey ladies,
astăzi m-am gândit să aduc în discuție câteva produse make-up pe care fiecare femeie ar trebui să știe să le folosească în așa fel încât să-și pună în valoare trăsăturile chipului.
Piața abundă de produse make-up și cu greu te poți hotărâ asupra unuia, lăsându-te influențată în majoritatea cazurilor, de preț. În plus, până la o anumită vârstă îți poți permite să fii extravagantă și să porți tot ce-ți trece prin cap, indiferent dacă vorbim de haine sau de machiaj. Anii trec și lucrurile care te puneau în valoare în perioada adolescenței devin ridicole când copiii aleargă după tine prin parc.
Așadar iată care sunt în opina mea cele mai importante produse make-up pe care trebuie să le ai în trusa de machiaj după vârstă de 30 de ani.
Iluminator
Iluminatorul este un truc genial. Secretul pentru o piele frumoasă este lumina, dar nu întotdeauna strălucim pe cât de mult ne-am dori. Uneori absența orelor de somn așterne umbre pe chipul nostru, iar cea mai simplă metodă de a le îndepărta este un iluminator care camuflează cearcănele.
În plus poți aplica iluminatorul pe zonele cele mai importante ale feţei, precum pomeții obrajilor, nasul și deasupra buzei superioare, blenduind cu un burețel pentru a oferi feţei un aspect natural.
Fond de ten
Fondul de ten rămâne o „nebuloasă” pentru multe femei. Eu de exemplu îl folosesc doar în ocazii speciale, când vreau să ascund imperfecțiunile tenului.
Pentru a obține un look impecabil trebuie să știi să alegi fondul de ten în funcție de tipul de piele și tonul pe care îl ai, iar cele mai bune fonduri de ten sunt precum cele de pe acest site de exemplu.
Pudra matifiantă
Din toate timpurile pudra nu a lipsit din gentuța doamnelor. Astăzi sunt formule ușoare, translucide, care fixează machiajul și oferă un aspect mat.
Aici se folosește aceeași regulă ca la fondul de ten și se alege nuanța cea mai naturală.
Corector și concealer
Corectorul nu este același lucru cu iluminatorul și nu înseamnă concealer. Totuși, foarte multe femei cred în mod eronat că aceste produse sunt unul și același lucru.
Un concealer bun trebuie să se amestece bine cu nuanţa pielii tale, să fie cu o nuanţă, maximum două mai deschise şi sa o lumineze.
Un corector este o cremă colorată care ascunde sau neutralizează imperfecţiunile de tip roşeaţă sau depigmentări. În plus, corectorul se foloseşte înainte de a aplica restul machiajului pe faţă, spre deosebire de concealer.
Nuanțele esențiale ale corectorului sunt trei: bej deschis pentru cearcăne, verde pentru roșeață și purpuriu pentru zonele foarte întunecate. Obiectivul fiecărei culori este de a camufla imperfecțiunea corespunzătoare pentru a obține un ton cât mai aproape posibil de culoarea naturală a pielii.
Blush
Găsirea culorii potrivite pe care să o așezi pe obrajii tăi nu este o sarcina ușoară deoarece depinde de mai mulți factori: culoarea ochilor sau a părului, caracteristicile fizionomiei, stilul tău, anotimpul, tendințele… cu toate influiențează în mod direct alegerea acesteia. Însă aspectul cel mai important care te poate ghida cel mai bine în alegerea unui blush este tonul pielii tale. Utilizează un ton similar cu cel pe care obrajii îl dobândesc atunci când roșești și nu vei da niciodată greș.
În general make-up artiștii recomandă blush-ul roz pentru o piele deschisă, nuanța piersicii pentru tonuri neutre , roz intens și roșu pentru pielea mai întunecata.
Fard pentru ochi
Pe piața de produse make-up sunt miliarde de forme, nuanțe și texturi ale acestui produs precum cele de aici. Însă sunt câteva reguli pe care trebuie să știi înainte să aplici fardul de pleoape. De exemplu dacă ai pleoape proeminente și căzute, nu trebuie să folosești farduri sidefate, cele care ți se potrivesc cel mai bine sunt cele mate.
Fardurile compacte sunt mai ușor de folosit, fiind indicate pentru machiajul zilnic, in timp ce fardurile pudră sunt puternic pigmentate și se folosesc doar cu pensule speciale.
Creion pentru sprâncene
Sprâncenele bine definite dau forță privirii și întineresc chipul instantaneu. Sprâncenele joacă un rol deosebit de importat în aspectul general al fetei, așadar trebuie conturate cu grijă pentru o imagine impecabilă.
Eyeliner și tuș de ochi
Machiajul tip cat eye este o tendință a ultimelor sezoane și pare să nu dea semne că va dispărea, din contra de la sezon la sezon se accentuează, codițele trasate pe pleoape căpătând diferite forme și grosimi.
Pentru a realiza delimitarea perfectă a pleoapei mobile superioare este nevoie de produse bune, care să nu curgă și să nu se întindă. Linia de tuș trebuie să reziste impecabil întreagă zi.
Nu trebuie să fii expert în machiajul ochilor pentru a trasa un contur perfect. Este doar o chestiune de practică și de alegerea corectă a produsului pe care să îl folosești.
Rimel
Gurile rele supun ca doar un rimel și un ruj sunt de ajuns pentru machiaj. Uneori sunt de acord, as mai adăuga un strop de blush, însă în mod cert nu exista machiaj fără rimel.
Rimelurile se împart în mai multe categorii și fiecare dintre acestea aduc o schimbare majoră genelor după ce sunt aplicate. Alungesc și dau volum, curbează și aliniază genele…
Oricare l-am alege, conturează și subliniază privirea oferindu-i mister și profunditate.
Creion contur buze
Liner-ul de buze părea să dispară din port fardurile pasionatelor de make-up acum ceva vreme. Dacă în anii 90 făcea notă discordantă cu nuanța rujului, fiind cu peste 3 nuanțe mai închis, uneori chiar negru, astăzi s-a transformat într-un real ajutor, fiind folosit tot mai des în nuanțe nude sau identice cu ale rujului.
Nude este folosit pentru a amplifică optic buzele, trasând un nou contur puțin mai mare decât cel actual. Liner-ul în nuanța rujului ajută ca machiajul buzelor să dureze mai mult timp, fără ca rujul să se întindă.
Ruj lichid
Rujurile clasice au un adversar puternic astăzi: rujuri care sunt aplicate ca un gloss, dar au un finisaj mat și o rezistență îndelungată. Aplicatorul acestora permite trasarea conturului cu o precizie mai mare , fără a fi necesară utilizarea pensulelor. Astfel pot fi folosite oricând și oriunde.
Rezultatul este un machiaj impecabil care durează întreagă zi, astfel încât aceste rujuri au devenit favoritele mele.
O pensulă pentru fiecare produse make-up
Eu nu am multe pensule, dar nici nu mă machiez foarte mult, iar pentru ocazii speciale apelez la make-up artiști.
Deoarece toate produsele de machiaj nu au aceeași textură și nu sunt aplicate în același mod, obținerea unui machiaj impecabil are nevoie e instrumente potrivite.
Astăzi găsiți multe seturi care au pensule de bază, totul este să știți cum să folosiți fiecare dintre ele pentru a aplica diverse produse make-up într-un mod corect.
Voi ce cosmetice aveți în trusa voastră de machiaj?
Eyeliner-ul mi s-a parut imposibil cand am inceput eu sa-l folosesc. Imi tremura mana, liniile nu erau simetrice, ma manjeam, ma stergeam si o luam de la capat :)). Insa mai tarziu am inteles ca eyeliner-ul necesita experienta, care se poate acumula doar in timp, asa ca m-am inarmat cu rabdare si in prezent ma descurc pretty well 😀 .