Miercurea fara carne, 13 aprilie
Bun venit la o noua si delicioasa miercure fara carne. Asa cum v-am obisnuit meniul de astazi nu contine nici o bucatica de … carne.
Eu imi incep fiecare zi cu o cafea tare si ceva dulce. Astazi nu m-am abatut de la regula.
Tot astazi va las si reteta mea rapida de cheescake:
1 cutie mascarpone Delaco
1 cutie crema de branza ceva fin Delaco
200 ml frisca lichida
2 plicuri zahar vanilat
2 linguri miere
2 linguri zahar
1 plic gelatina
1 plic gelee pentru tort
1 compot de fructe ( astazi eu am avut piersici)
200 g biscuiti
100 g unt
Biscuitii se faramiteaza si apoi se amesteca impreuna cu untul topit si cele doua plicuri de zahar vanilat. Puteti folosi orice fel de biscuiti. Aestecul trebuie sa arate ca nisipul ud, daca vi se pare prea uscat mai adugati 20-30 g unt topit. Turnati totul intr-o tava cu fundul detasabil si cu ajutorul unei linguri formati foaia.
Pentru crema se amesteca mascarpone si branza cu cele 2 linguri de miere. Gelatina o puneti la hidratat in zeama de la compot, apoi o incalziti pe bain marie pana se topeste.
Fructele se taie marunt si se adauga in crema de branza impreuna cu frisca batuta. Amestecam totul si punem gelatina topita.
Acum puteti adauga diverse arome sau culori.
Se toarna compozitia peste blatul de biscuiti.
Preparati gelee pentru tort conform instructiunilor si decorati cheescake-ul.
Se da la rece cel putin 4 ore.
La pranz am avut tortilla cu marar iar seara, salata cu cipsuri de dovlecel ( care nu sunt altceva decat felii de dovlecei trecute prin albus si pesmet si facute in cuptor) si diverse creme de branza de la Delaco.
Asadar iata un meniu fara pic de carne, delicios,sanatos si hranitor.
Miercurea fara carne a lui Daniel, are o ciorba de lobada delicioasa si alte bunatati. Va invit sa le gustati.. chiar daca doar virtual.
Be the first to comment on "Miercurea fara carne, 13 aprilie"