Un CV perfect înseamnă succes garantat, completează-l cu un curs Eurocor

curs engleza eurocor
Share the joy

Un CV perfect înseamnă succes garantat, completează-l cu un curs Eurocor

CV-ul continuă să fie un instrument fundamental pentru găsirea unui loc de muncă. Este prima impresie pe care o lași după ce închizi ușa în urma interviului și va fi cheia care o va deschide pentru un viitor în acea companie, de aceea astăzi vorbim despre ce ar trebui să conțină un CV și mai ales cum îl putem îmbunătăți.

Indiferent dacă ești în căutarea unui loc de muncă sau ești deja angajat, dar aspirant la o poziție mai bună, întotdeauna trebuie să ai un CV bun la îndemână pentru eventualitatea apariției unei oportunități.

CV-ul rămâne un document cheie pentru a accesa cele mai râvnite locuri de muncă în cele mai bune companii și ar trebui să ai grijă că acesta să fie completat în întregime. Obiectivul principal al unui CV este de a atrage atenția, de a fi atractiv pentru compania unde aplici și de a fi diferit de restul. Dar cum să ai un Curriculum vitae perfect?

CV

Cum sa alcătuiești un Curriculum vitae bun

  • Fotografie

Orice ar fi nu te lasă ispitit să pui poză aia unde arăți ciufulit și îți place atât de mult cum îți stă. Trebuie să transmiți o imagine serioasă și… serioasă. Așadar o fotografie în lumină bună, cu aer sobru și un zâmbet discret trebuie să troneze în CV-ul tău.

  • Date personale

Acest pas nu cred că are nevoie de explicații. Scurt și concis: nume, prenume și mail/ număr de telefon.

Adresa de mail să nu fie cea pe care schimbi glume cu cei apropiați și să nu fie genul”pisicutzatha”. O adresă de mail precum nume.prenume@… sună excelent și arată foarte profi.

  • Titlul care te definește că profesionist

Chiar sub datele personale, poți pune o titulatura care te definește că profesionist sau specializarea principală pe care o ai. Mai presus de toate este vorba despre evidențierea acelor funcții și profile care se potrivesc cel mai bine poziției și companiei pe care o vizezi.

  • Studii

În această secțiune trebuie să includeți cele mai recente studii și unde au fost urmate. Dacă ai studii superioare, nu trebuie să le menționezi și pe cele anterioare.

Pentru ca CV-ul să fie atractiv și ușor de citit, informațiile furnizate trebuie să fie scurte și concise. Așadar scrieți propoziții scurte, fără a adaugă informații inutile.

  • Experiența

Un truc genial, dacă ai deja câțiva ani de experiență, este să scrii acest lucru înainte studiilor. Mai ales dacă ai lucrat în același domeniu la care aspiri acum. Companiile vor prețui experiența foarte mult. Trebuie să o scrii în ordine cronologică în sens invers, de la cea mai recentă la cea mai veche, începând cu ultimul loc de muncă.

  • Informații finale: aptitudini, limbi străine, informatică

La sfârșitul CV-ului trebuie să adăugați câteva date suplimentare referitoare la aptitudinile, cunoștințe tehnice și limbi străine pe care le stăpâniți. Punerea lor în ultimul loc nu înseamnă că sunt mai puțin importante. Din contra, acum este momentul să „plusați”.

În ceea ce privește studiile extra precum ar fi diverse cursuri online, ar trebui să le menționezi pentru că arată că nu te plafonezi ci că ești în continuă formare și dezvoltare personală.

engleza incepatori

Cursuri online Eurocor

Cursurile online îmbunătățesc performanțele profesionale și adăuga mai multă valoare educației pe care o avem deja. Eu personal urmez în acest moment Cursuri de Engleza nivel Incepatori Interactiv despre care am scris câteva articole pe blog deja.

Este un curs destul de basic, dar care îmi va aduce un certificat ce va valora mult în CV-ul meu.

De altfel Eurocor oferă posibilitatea de a obține pe lângă certificatul de absolvirea a cursurilor și diverse diplome recunoscute oficial în România și în tari membre ale Uniunii Europene.

Oferta de cursuri online Eurocor este vastă, astfel încât poți obține rapid diverse calificări care să îmbunătățească CV-ul tău.

În interviurile de angajare, cei de la recrutări personal pun de obicei câteva întrebări despre pregătirea profesională a candidaților și cunoștințele lor extra în diferite domenii. În plus față de cursurile de la universitate, cursurile online sau la distanță pun accentul pe capacitatea de auto-învățare și depășirea limitelor personale, ceea ce demonstrează perseverența candidatului.

Piața forței de muncă este extrem de competitivă, motiv pentru care nu este suficient să ai o diplomă de la școală pentru a avea acces la oportunități mai bune de muncă. În acest context, tot mai mulți care își doresc o pregătire profesională extra se îndreaptă către cursuri online pentru a învăța limbi străine sau pentru a dobândi specializări diferite.

Indiferent de ceea ce precizează curriculum-ul, acest tip de aptitudini noi sunt foarte apreciate pe piața forței de muncă, de aceea astăzi mulți antreprenori aleg să rămână cu acei oameni care au făcut diferite cursuri online și sunt optim pregătit să facă față tuturor tipurilor de provocări.

Certificatele obținute în urmă acestor cursuri sunt unul dintre lucrurile care vă pot evidenția CV-ul într-un proces de selecție și care poate contribui la alegerea voastră pentru că aveți ceva diferit de ceilalți candidați.

certificat eurocor

Design, ortografie și gramatică

Un curriculum cu erori de ortografie sau expresie lasă o impresie proastă și va dăuna imaginii autorului.

Desigur trebuie să revizuiți CV-ul și să aduceți modificări de fiecare dată când îl trimiteți unei companii pentru o nouă ofertă de muncă. De fapt, este recomandat să aveți versiuni diferite ale CV-ului, personalizate pentru a evidenția diverse aptitudini în funcție de cerere și oferta din acel moment.

Pe lângă faptul că acordați atenție conținutului, trebuie să aveți grijă de design.Prin urmare, trebuie să creați un CV care este atractiv vizual și care are impact, dar fără a fi exagerat.

Idealul este ca CV-ul să ocupe o pagină, nu mai mult.

Nu în ultimul rând trebuie să aveți CV-ul în diferite formate (PDF, word, tipărit) pentru a le trimite în funcție de caracteristicile postului și de companie.

Ce NU trebuie sa contina un CV

În nici un caz nu includeți informații inventate care nu corespund realității. Nu minți și nu îmbunătăți CV-ul. Știm cu toții că minciună are picioare scurte.

Indiferent ce loc de muncă vizezi, caută un curs online Eurocor care să îți îmbunătățească abilitățile și șansa de a-l obține!

Be the first to comment on "Un CV perfect înseamnă succes garantat, completează-l cu un curs Eurocor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*