Trucuri pentru frăgezirea cărnii de porc și obținerea unei fripturi perfecte

friptura suculenta
Share the joy

Trucuri pentru frăgezirea cărnii de porc și obținerea unei fripturi perfecte

Sărbătorile sunt la o aruncătură de bat, de aceea astăzi vă reamintesc câteva trucuri pentru frăgezirea cărnii de porc și obținerea unei fripturi perfecte.

Unul dintre obiectivele principale atunci când vorbim de gătitul cărnii la cuptor evident ca este de a obține o carne gustoasă, dar poate că ceea ce prețuim cel mai mult este ca fiecare felie de carnea să fie moale, delicată și suculentă. De aceea, astăzi vă dezvălui câteva trucuri, astfel încât să știți cum să prăjiți carnea pentru a o face mai delicată și fiecare bucățică să se topească în gură.

Există multe tehnici pe care le puteți utiliza pentru a face carnea să rămână suculentă. Iar dacă cumpărați o carne bună, o păstrați în stare perfectă până în momentul gătirii și urmați recomandările din acest articol, veți obține o friptură de carne memorabilă, delicată și cu toată aromă păstrată în interior.

Carnea perfectă pentru friptura perfectă

Pentru mine primul pas important este să aleg bine carnea atunci când o cumpăr. Dacă vreau o carne fragedă după ce o trec prin cuptor, această carne ar trebui să fie o bucată mare și suculentă, pentru a preveni uscarea excesivă a tehnicii de gătit. Întotdeauna încerc să cumpăr carne cu grăsime infiltrată sau bucăți învelite într-un strat de grăsime, deoarece dacă prăjesc carne foarte slabă – așa cum se întâmplă de obicei, chiar dacă va fi gustoasă, va rămâne oarecum uscată, așadar în opinia mea o bucată de ceafă este probabil cea mai potrivită pentru a fi făcută friptură la cuptor. Dacă vrem să facem o carne de porc fragedă, va fi mai bine să cumpărăm spata sau pulpă decât mușchi, care fiind o bucată mică, este probabil să se usuce.

Evident carnea pentru friptură de sărbători nu se ține înainte în congelator. Ideal ar fi să fie proaspătă.

Temperatura de prăjire

Temperatura de coacere sau de prăjire este primordială. Aceeași bucată de un kilogram și jumătate va fi bine gătită după 45 de minute la 200 ° în cuptor, dar va fi și în punctul său perfect dacă este gătită 2 ore și jumătate la 120 ° C. În al doilea caz, atunci când se coace mai încet, va fi mai roz în interior și mult mai suculentă decât gătită la foc rapid.

friptura suculenta

Timpul de prăjire

Pentru a face carnea mai fragedă și mai delicată este esențial să nu folosim temperaturi foarte ridicate, care contractează fibrele și lasă carnea uscată. Gătitul lent în care se prelungește timpul de prăjire duce la obținerea unei fripturi foarte delicate, suculente și fină.

Eu am cuptor electric convențional. Folosesc o tavă plină cu apă în partea de jos a cuptorului – cu o temperatură care nu depășește 140 ° și gătesc carnea aproximativ 3 ore.

După prăjirea cărnii lăsați friptură să se odihnească

Este important să lăsați carnea să se odihnească după prăjirea acesteia. Astfel se întrepătrund aromele și fibrele absorb toate sucurile pe care le-au lăsat. Dacă mâncăm carnea chiar din cuptor, fibrele din carne nu s-au relaxat și acest lucru poate face că friptură noastră să fie tare.

Cea mai simplă tehnică este de a înfășură carnea în folie de aluminiu când se termină de gătit. O lăsăm astfel timp de 15 minute, înainte de a o servi. În acel moment, sucurile recirculă prin carne se așează și, în același timp, carnea este la o temperatură omogenă și nu mai fierbinte la exterior. După aceea carnea va fi mult mai delicată și mai suculentă.

Marinarea cărnii pentru un plus de frăgezime și savoare

Marinarea cărnii înainte de gătit poate produce reacții care înmoaie carnea, deci este o tehnică foarte recomandată chiar și de către cei mai cunoscuți bucătari. Eu fac de obicei o marinată prin amestecarea uleiului de măsline, cu suc de lămâie și cimbru, apoi las carnea la marinat în acest amestec timp de o oră. Această marinată este valabilă și pentru rețetele de pui.

Carnea marinată „se sigilează” prin prăjire în ulei încins câte 1 minut pe fiecare parte.

Un truc genial atunci când avem o friptură uscată este să o servim în sos. Astfel carnea va părea mai suculentă.

rețete sos de friptură suculentă

După cum ați văzut, există multe tehnici și resurse care pot face că carnea noastră de friptură să fie cea mai delicată, suculentă și gustoasă din lume. Fără îndoială, recomandarea este să încercați să le utilizați pe toate în funcție de caz. Cumpărați întotdeauna o carne bună, prăjiți-o încet și bucurați-vă de o carne delicată și delicioasă.

Be the first to comment on "Trucuri pentru frăgezirea cărnii de porc și obținerea unei fripturi perfecte"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*