Exfolierea pielii prin peeling chimic – Ce este, cui se adresează și cât de repede se obțin rezultate

peeling chimic
Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Totul despre peeling chimic – Ce este, cui se adresează și cât de repede se obțin rezultate

Ce este peeling-ul chimic și cum se produce exfolierea pielii

Peeling-ul chimic este un tratament estetic de exfolierea pielii aplicat pentru a elimina ridurile, petele și cicatricile provocate de acnee. În acest tratament se utilizează un tip de acizi, aplicați direct pe piele cu scopul de a îndepărta straturile de celule deteriorate aflate la suprafața pielii. Acest procedeu favorizează creșterea unui nou strat de piele tânără și netedă, îmbunătățind astfel estetica tenului.

Tratamentul poate fi aplicat pe față, mâini și gât și în funcție de soluțiile utilizate va îndepărta petele solare, acneea și cicatricile lăsate de aceasta. Peeling-ul chimic elimină straturile superficiale ale pielii, provocând reînnoirea celulară.

Acizii folosiți precum și concentrația utilizată variază în funcție de indicația tratamentului și tipul de piele, de aceea este bine să apelați la sfatul unui profesionist sau să întrebați un cosmetician ce produse vi se potrivesc.

Câte tipuri de peeling sunt:

1. Peeling chimic superficial

Peeling-ul superficial vizează numai îndepărtarea stratului exterior al pielii și în general este indicat pentru a îndepărta petelor solare, semnelor lăsate de acnee și a ridurilor superficiale. Este un tratament neinvaziv și total nedureros.

Acest procedeu se poate efectua acasă și majoritatea dintre noi folosim diverse scrub-uri ce utilizate cu regularitate, împreună cu acizi AHA în concentrații reduse, duc la menținerea dermului tânăr, liniile de expresie și ridurile fine sunt semnificativ diminuate, pielea obosită și palidă trece printr-un proces de revitalizare, devenind proaspătă cu un aspect îmbunătățit semnificativ și porii atenuați vizibil.

Acizii AHA sunt acizi din fructe, dar se mai folosesc acidul glicolic, citric, malic și piruvic care se regăsesc în majoritatea produselor folosite pentru efectuarea unui peeling superficial.

2. Peeling chimic mediu

Acest tip de peeling chimic este ușor mai agresiv și folosește acizi mai concentrați pentru a îndepărta stratul exterior și stratul mijlociu al pielii. În acest caz îndepărtare controlată a unor straturi ale pielii cu ajutorul unor substanțe chimice este ideală pentru îndepărtarea cicatricilor acneice vechi și a ridurilor mai adânci.

Gama de acizi pentru acest tip de peeling chimic este în general folosită de profesioniști în cabinete cosmetice.

Se adresează tuturor imperfecțiunilor de ordin cosmetic, cât și afecțiunilor clinice precum acnee, cuperoză, melasmă, dermatită seboreică.

3. Peeling chimic profund

Acest tratament le depășește ca agresivitate pe celelalte și îndepărtează straturile de piele la un nivel mult mai profund.

Ideal pentru pielea deteriorată de soare, cicatrici și riduri accentuate, dar și a acneei severe, permite eliminarea tuturor celulelor moarte de la suprafața tenului, dar și îndepărtarea straturilor cu hiperpigmentație și cicatrici, stimulând astfel regenerarea completă.

Peeling-ul chimic profund întinerește tenul vizibil, îl uniformizează și chiar reglează producția de sebum.

peeling de exfolierea pielii

Cât de des se poate face exfolierea pielii prin peeling chimic?

În funcție de tipul de peeling efectuat, exfolierea pielii durează 5 până la 7 zile uneori fiind nevoie de cel puțin 10 zile.

În tot acest timp se recomandă evitarea expunerii la soare, chiar și în zilele înnorate, deoarece pielea este sensibilă timp de câteva săptămâni. După un peeling chimic utilizați întotdeauna protecție solară și adoptați măsuri de protecție recomandate de specialist .

După efectuarea procedurii se va evita de asemenea traumatismele precum scărpinat, zgâriat și chiar atingerile repetate și toată atenția se va concentra pe hidratarea tenului cu produse indicate  dupa peeling chimic

Cui i se adresează această procedură?

Exfolierea pielii se poate realiza sub diferite forme și este recomandat în funcție de gradul de deteriorare și afecțiunile pielii fiecărui individ.

Un criteriu de departajare îl reprezintă vârsta, dar uneori apar factori care grăbesc deteriorarea sau din contra, sunt și cei a căror piele se păstrează în condiții bune până la vârste mai înaintate.

Peelingul chimic este un tratament cosmetic complex dar versatil. Ușor de efectuat se poate adapta pentru a acoperi o arie largă de probleme cutanate.

De acum ridurile fine, petele care se datorează expunerii la soare sau leziunile cauzate de acnee nu mai sunt un motiv de îngrijorare deoarece pentru ele există peelingul chimic.

Poate fi utilizat singular în confortul casei sau poate fi combinat cu alte tratamente și proceduri efectuate în cabinete cosmetice specializate, pentru obținerea unor rezultate remarcabile.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "Exfolierea pielii prin peeling chimic – Ce este, cui se adresează și cât de repede se obțin rezultate"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*