Tort Oreo – rețetă ușoară cu Oreo Crumbs

tort cu Oreo Crumbs
Share the joy

Tort Oreo – rețetă ușoară cu Oreo Crumbs

Cine nu cunoaște biscuiții Oreo? Aceștia sunt probabil cei mai faimoși biscuți tip sandwich dinîntreaga lume și totodată una dintre cele mai îndrăgite gustări dulci care potolesc rapid foamea.

De la crearea acestora au fost vândute peste 450 de miliarde de exemplare din biscuiții faimoși, așa că nu este surprinzător faptul că sunt considerate prăjiturile preferate ale Americii. Mă rog, nu doar de peste ocean, cu siguranță sunt adorați peste tot în lume, pentru că putem găsi biscuiții Oreo în peste 100 de țări, lucru care a transformat biscuitele crocant cu dublu de cremă în cel mai vândut dulce din secolul XXI.

Dar biscuiții Oreo au captivat bucătăresele cu formulă lor vegană și astfel au luat naștere tot felul de dulciuri preparate în casă, având ca ingredient principal biscuiții Oreo.

Astăzi vă arăt și eu un tort pe care l-am preparat pentru ziua fiului meu, iar biscuiții Oreo au fost cei care i-ai dat un gust special.tort cu biscuiti oreo

În general când foloseam acești biscuiți la crearea unui alt desert, trebuia să separ crema pentru a folosi separat blatul crocant. Astăzi vă prezint o surpriză dulce pe care am primit-o de curând și pe care v-am arătat-o deja într-o postare pe pagina blogului, două produse noi apărute pe piață, care ne vor ușura muncă atunci când ne dorim un desert spectaculos:

  • Oreo Crumbs – bucățele de biscuiți crocanți
  • Oreo Powder – biscuiți delicioși măcinați

Pentru tortul pregătit astăzi am folosit o rețeta din cărticica primită odată cu cele două produse.

noutati Oreo

Tort aniversar cu Oreo Crumbs

Tort Oreo

Blat de cacao:

Eu am o rețeta care reușește întotdeauna, cu ingrediente nepretențioase, pe care obișnuiesc sa o fac fără zahăr și fără praf de copt. Dar dacă preferați puteți folosi orice blat de cacao cumpărat sau preparat în casă.

  • 6 ouă
  • 3 linguri îndulcitor (sau 6 linguri zahăr)
  • 6 linguri făină
  • 3 linguri iaurt grecesc
  • 3 linguri unt moale, la temperatura camerei
  • 3 linguri cacao neagră
  • un vârf linguriță sare
  • o lingură suc de lămâie
  • arome preferate

Separăm albușul de gălbenușuri. Îl batem spumă cu sarea și sucul de lămâie. Adăugăm apoi îndulcitorul sau zahărul și mixăm până se transformă într-o bezea lucioasă.

Într-un alt vas frecăm gălbenușurile cu untul topit. Se va forma o „maioneză” densă, în care adăugăm iaurtul și cacaoa. Amestecăm această compoziție cu jumătate din albușuri și cu faina. Când sunt complet omogenizate, adăugăm restul de bezea și aromele. Amestecăm ușor cu o spatulă și coacem blatul în formă rotundă cu diametru de 25cm.

Eu am cuptor electric și coc acest blat timp de 35 minute, la 180 grade, pe grătarul din mijloc, cu ventilația pornita. Dar este un pandișpan clasic și metoda scobitorii vă va da de știre când este gata.

Blatul rece se împarte în 3 foi pe care le puteți stropi ușor cu sirop de cafea sau sirop simplu.

reteta tort Oreo

Cremă de mascarpone

  • 450 g crema mascarpone
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 50 g îndulcitor
  • 150 g Oreo Crumbs

Oreo Crumbs

Crema mascarpone se mixează cu îndulcitorul sau cu o cantitate dublă de zahăr. Se adaugă frișcă bătută și Oreo Crumbs, apoi omogenizam. Împărțim crema în două parti egale și umplem tortul.

Pentru decor :

  • 150 g ciocolată neagră
  • 80 g unt
  • 2 linguri cremă de ciocolată
  • biscuiți Oreo
  • frișcă bătută

Ciocolata și untul se topesc pe bain-marie. Când sunt complet amestecate, adăugăm crema de ciocolată și omogenizam, apoi decoram tortul. Puteți face orice tip de glazură de ciocolată vă place.

Gustul intens de cacao și crema fină de brânză se vor combina perfect, iar bucățelele crocante de biscuiți vor desăvârși gustul.

Decorați tortul cu rozete de frișcă, biscuiți Oreo și bucățele de Oreo Crumbs. Păstrați prăjitură la rece cel puțin 3 ore înainte de servire.

tort cu Oreo Crumbs

1 Comment on "Tort Oreo – rețetă ușoară cu Oreo Crumbs"

  1. Mulțumim pentru rețeta.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*