Stiletto adict, eleganta si glamour #PeToc

stiletto toc
Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Stiletto adict, eleganta si glamour #PeToc

O pereche elegantă de tocuri poate schimba definitiv imaginea pe care o oferi. După cum întotdeauna am spus-o, modul perfect de a accesoriza cu stil o ţinută, este o pereche de… tocuri.

Curios este faptul că tocurile au fost folosite de bărbaţi la început. După scrierile istorice, undeva prin sec. IX ,bărbaţii au început să le poarte pentru a le oferi sprijin atunci când mergeau la război sau vânătoare, călare şi se ridicau în şa  să tragă cu arcul. Scara se oprea în toc şi în acest fel nu alunecau şi aveau stabilitate. Desigur, asta este explicaţia oficială, mie însă îmi place să cred că ei au început să poarte tocuri pentru că nu se puteau ridica la înălţimea… cerinţelor noastre.

Şi totuşi… în anii 70′ au revenit în garderoba bărbaţilor odată cu moda hippie, iar astăzi unii domni, care nu se ridică cu adevărat la… înălţimea celorlalţi, le poartă în interiorul pantofilor. Tom Cruise, Berlusconi, vedetele rock Mick Jagger şi Elton John sau designeri de modă precum Karl Lagerfeld, au afişat tocuri nestingheriţi, fie pentru a câștiga câţiva centimetri în plus și pentru a fi pe picior de egalitate cu ceilalţi domni în ce privește înălțimea, fie pentru a le conferi o oarecare superioritate, Lagerfeld având aproape 1.90 m. fără… tocuri.

Cizmele de cowboy din toate timpurile au fost înzestrate cu tocuri, fiind un accesoriu aproape unisex, unică diferenţiere este dată de pinteni care aveau un model diferit pentru doamnele ce aleg să poarte acest tip de încălţăminte.

stiletto toc

# Pe Toc

… şi ajungem la mine Stiletto adict, nu ştiu ce m-aş face fără tocuri, îmi plac atât de mult. Asta nu înseamnă că sunt toată ziua pe tocuri, uneori când întârzii să duc copilul la şcoală aş fi în stare să ies în espadrile şi pijama, dar când am posibilitatea, nu ratez nici o ocazie să afişez cele mai ametitoare tocuri.

Eu personal ador să port pantofi cu toc. Înalte şi subţiri, în opinia mea tocurile sunt definiţia feminităţii. Accesorii rafinate ce fac să te simţi senzuală, sexy şi atrăgătoare.

Tocurile sunt înşelătoare pentru privitor şi noi, femeile, o ştim şi profităm… nu-i aşa? Pantofii cu toc îţi oferă iluzia optică a unor picioare lungi şi fine, accentuând silueta şi subțiind-o.

Cui îi pasă că medicii spun că tocurile foarte înalte ar putea cauza probleme de sănătate, păi să nu le prescrie nu? 😉 Însă eu cred că, la fel că orice exces, s-ar putea ca după zece ani în care aş purta tocuri cam 20 de ore pe zi să mă doară puţin spatele… sau nu. Pentru că de fapt corpul uman se adaptează şi evoluează în funcţie de necesităţile momentului şi sarcinele la care este supus, aşadar după perioada de probă în care s-ar obişnui cu noua poziţie #Suspetoc, totul ar fi perfect.

Ştiaţi că sunt competiţii haioase de de alergat pe tocuri sau dansuri masculine pe tocuri? Drăguţ şi amuzant , nu? Dar totodată dificil pentru cei ce iau startul la asemenea intrecere fără o pregătire prealabilă.

Nu văd nici un dezavantaj în a purta tocuri, decât acela de a deveni heels adict şi asemeni mie să îţi cumperi o pereche noua de pantofi doar pentru că îţi plac , iar apoi să umbli încălţată cu ei prin casă. Cândva poate îţi vei cumpăra o poşetă care să se potrivească , dacă nu, îi asortezi cu parfumul… îndrăzneţ, sexy şi tulburător.

Mi-ar lua multe zile povestesc despre pasiunea mea pentru pantofii cu toc, vrea arăt fiecare pantof în parte şi va spun cât de atrăgătoare, frumoasă, sexy, sic, glamour, elegantă, cuceritoare… ce mai, cat de superwoman simt purtându-i dar, pentru am acceptat provocarea de a participa la concursul organizat de fashionup.ro, astăzi invit pe site-ul lor desfătaţi privirea cu cele mai ameţitoare tocuri.stiletto toc

“ Cu acest articol particip la concursul pentru bloggeri organizat de FashionUp.ro cu ocazia Zilei Naționale a Femeilor # Pe Toc. Premiul constă în 12 perechi de pantofi cu toc. În perioada 14-21 septembrie, pe www.fashionup.ro toată încălțămintea cu toc are 20% extra reducere!”

 

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 Comments on "Stiletto adict, eleganta si glamour #PeToc"

 1. Eu nu port pantofi cu toc, dar ce ai ales tu in imagine…..oau! arata superb!

 2. Barascu Violeta Ramona | septembrie 22, 2016 at 1:32 pm | Răspunde

  Esti o superfemeie …go go pe tocuri pentru a cuceri lumea! P s Ador gandurile tale

Leave a comment

Your email address will not be published.


*