Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Secretul painii gustoase

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nimic nu se poate compara cu mirosul aluatului copt in casa. Indiferent daca e paine simpla, cozonac pufos sau placinte aromate gustul minunat de proaspat copt este de neegalat.
Anul trecut , cam tot pe vremea asta am participat la un concurs pe pagina Facebook Gold Maya, unde am castigat un pachet de produse respectiv faina alba si malai. Nu le cunosteam inainte si am fost extrem de fericita sa descopar o faina buna, de o calitate exceptionala cu ajutorul careia am trecut la o noua faza in prepararea aluaturilor dulci sau sarate si a prajiturilor pufoase.

Foarte multe lucruri influienteaza calitatea aluatului copt  , de la temperatura in bucatarie, calitatea uleiului, ouale si bineinteles faina…
Atunci cand faceti un aluat trebuie sa intelegeti ca toate cantitatile sunt oarecum aproximative, nu trebuie sa va temeti sa puneti cateva linguri de faina in plus sau sa va speriati ca nu o sa va reuseasca reteta pentru ca nu a intrat toata cantitatea de faina. Trebuie sa va ganditi  ca oul folosi poate fi mai mare sau mai mic… sau chiar ma gras da cel cel folosit de autorul retetei. Apoi este drojdia care trebuie sa fie proaspata, zaharul care de cele mai multe ori nu e chiar ceea ce pare , temperatura lichidului folosit, vasul in care este framantat, temperatura din bucatarie…
Dar daca v-ati suflecat manecile si v-ati apucat de framantat o paine sau un cozonac , incingeti repede cuptorul daca vedeti ca aluatul creste inainte de perioada stabilita, iar daca n-a crescut suficient.. mai lasati un sfert de ora…

Acum sunt foarte multe tipuri de cuptoare si chiar masinile de facut paine, deci pentru a verifica daca painea este coapta trebuie sa o bateti usor la baza – daca suna a gol… este gata. Partile superioare si laterale trebuie sa fie rumene si crocante.

Painea de post se va aspri mai repede decat painea care are in compozitie ou si unt, iar placintele… ei bine… acestea sunt superdelicioase cale.. nu-i asa? Painea complet rece se poate congela sau se pastreaza in recipient bine inchis, la rece.
Pentru retetele alese trebuie sa folositi faina potrivita:
BL00 pentru prajituri fine, blaturi sau creme

BL 65 pentru paine alba sau gogosi

Bl55 este ideala pentu blatul de pizza sau paine neagra cu seminte.

Malaiul … nu are nevoie de nici o prezentare, auriu .. pretios… delicios…

Iar grisul poate fi folosit atat pentru budinca ,  galusti sau tarte cat si pentru „papara ” bebeilor

Eu va invit sa descoperiti faina Gold Maya si sa preparati propiile d-voastra retete care vor impresiona si cel mai pretentios mesean.

Retetele fotografiilor apar pe blogul meu culinar .

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be the first to comment on "Secretul painii gustoase"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*