Parga , perla a turismului grecesc

Parga, grecia
Share the joy

  Parga , perla a turismului grecesc

 

Parga este un orăşel care pare încremenit în timp. Acest misterios loc a fost construit ca un amfiteatru, împletind natura sălbatică printre clădirile construite îngrămădit înspre piscurile dealurilor. Frumuseţea unică a oraşului îi face până şi pe greci să opteze pentru Parga ca destinaţie favorită pentru concediile lor.

Veche cetate venețiană pe Riviera Epirului, situata la 68 de km nord-vest de Preveza si 50 km de Igoumenitsa, Parga este amplasată într-un golf pitoresc, vegheată de un castel venețian și înconjurată de plaje cu nisip fin. Legendele povestesc despre însuşi BarbaRosie care a pus ochii pe bogatul orăşel dar, care s-a lovit de grecii neînfricaţi , nereuşind să-şi împlinească visul de a admira Marea Ionică din vârful castelului.

Vechiul oraş își deapană neobosit istoria seculară în spectaculoasele apusuri ce se revarsă peste casele colorate, străzile șerpuite şi dealurile împădurite de măslini. Plajele înaintează cu îndrăzneală pana în centrul orasului unde, odată cu lăsarea serii se deschide o nouă lume, în faţa turistului modern. Cafenelele, restaurantele, cluburile si magazinele de suveniruri dau culoare si insufletesc Parga.

Deşi sezonul estival începe înca din mai, iulie si august sunt lunile cele mai animate. Influenţele veneţiene sunt încă prezente în oraş, nu doar în arhitectură, ci si ăn accentul locuitorilor si ospitalitatea cu care îşi intampina oaspetii.In portul mic si cochet din Parga ancoreaza multe iahturi private sau ale companiilor care organizează excursii la celebrele plaje Valtos si Lichnos sau la altele mai mici, izolate.

Un sejur pe coasta Epirului vă oferă însă oportunitatea de a vizita si alte locuri superbe din regiune: Agia Kiriaki, Anthousa sau Lichnos.

În Parga se pot vizita nenumărate biserici , cele mai importante fiind Biserica Apostolilor şi Sfânta Elena. Plajele cu nisip fin și apele răcoroase ale golfului te vor face sa trăieşti cea mai frumoasă vacanta în insulele Greceşti. Parga este unicul loc unde mi-aş dori sa plec în vacanta în vara aceasta.

Parga

Be the first to comment on "Parga , perla a turismului grecesc"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*