Despre paduchi si cum sa scapi de ei

Share the joy

Despre păduchi, v-am mai vorbit… chiar acum câteva posturi …. Nu am venit in contact direct dar, i-am vazut în plină acţiune in capul unei cucoane. Preţ de cateva minute şi-au facut treaba in tihnă timp în care eu i-am studiat foarte atent, fără să îmi dau seama că este vorba despre vestiţii paduchi. Dar de cateva zile par sa fie pe buzele tuturor.
Totul a început cu filmul de duminică , ”The Switch” cel cu Jennifer Aniston. La un moment dat baietelul ei are paduchi iar tatal îi scoate cu un pieptene … dotat cu lupă. Tot dialogul personajelor a fost amuzant şi dezinvolt. Din pacate nu acelaşi lucru se întâmplă şi în viaţa reală, unde toţi ne ascundem după degete şi ne ruşinăm de parcă ar fi din vina noastră. Ba în loc să spunem tuturor , tăcem mâlc de frică să nu fim marginalizaţi, atât noi cât şi copii noştri.
Încă gândindu-mă la film şi la articolul meu precedent , luni dimineaţă mă întâlnesc cu o colegă … aproape că scotea scântei de nervoasă ce era. Săptămâna trecută lipsise de la servici pentru că a ţinut copiii acasă în carantină. Cică au avut păduchi. Partea cea mai urâtă a fost când colega mea  a anunţat la şcoală unde toată lumea a dat din umeri cu toate ca aproape toată clasă colcăia de păduchi. Nimeni cică nu avusese, nu vazuse… nu auzise… toţi erau câh de greţă dar, luni dimineaţă când a dus copii la scoală în căteva scalpuri straluceau voioşi în lumina soarelui caţiva lindini. Desigur gemenii colegei erau protejaţi de spray-ul de protecţie Paranix, cea mai eficientă soluţie din câte există pe piaţa. Saptămâna precedentă scalpul copiilor a fost tratat şampon şi spray pentru tratament Paranix şi au scăpat imediat de musafirii nepoftiţi. Ca orice mămică grijulie, în drum spre casă am achiziţionat şi eu spray-ul de protecţie Paranix, chiar dacă băieţelul meu , şcolar şi el este tuns scurt. Păduchii nu au preferinţă pentru păr lung sau scurt, ei se hrănesc cu sânge din pielea capului. Asa că tunsul scurt  nu este o soluţie eficientă, în schimb spray-ul de protecţie Paranix oferă protecție imediată și de lungă durată împotriva păduchilor de cap.

Bun… termin de ascultat povestea şi in pauza de cafea mă sună o rudă, tânără educatoare, să mă întrebe cum să anunţe nişte părinţi că progeniturile lor au păduchi. Fata este la al doilea an de profesie aşa că mai are de învăţat ”subtilităţi” cum îi place ei să spună. A rămas oarecum şocată când am sfătuit-o să facă o şedinţă cu părinţii şi să anunţe clar şi răspicat că în clasă este un focar de … păduchi.
Conform celui mai recent studiu Omnibus, 2 din 10 români s-au confruntat
cel puțin o dată, direct sau indirect, cu problema păduchilor de cap.
Deși este considerat subiect tabu, problema păduchilor este una des
întâlnită în zilele noastre, iar foarte puțini români știu că nu există
nicio legătură între igienă și păduchi. Mai mult decât atât, mulți
dintre români nu știu de unde pot lua păduchi, cum aceștia se transmit
de la o persoană la alta și ce trebuie să facă pentru a scapă rapid si
fără bătăi de cap de această problemă.
Din fericire  acum există soluţii sigure si eficiente care te scapă de păduchi rapid si definitiv. Paranix
te ajută să scapi de păduchii de cap in doar 10, respectiv 15
minute. Şamponul si Sprayul Paranix sunt testate dermatologic si nu
contin insecticide, prin urmare
paduchii de cap nu pot dezvolta rezistentă la tratament iar tu sau cei
dragi nu veţi fi taumatizati de alte metode invechite, toxice şi
ineficiente.

Deci oameni buni, nu mai fiţi aşa de şocaţi când auziţi de păduchi, civilizat ar fi să punem cu toţii umărul când înt-o comunitate apar nepoftiţii , cei care au ar trebui să se trateze, Paranix are cele mai eficiente sampoane si spray-uri pentru tratament, iar ceilalţi să folosească spray-ul de protecţie Paranix. Desigur leacurile băbeşti sunt ineficiente ,toxice şi chiar periculoase. Nu rezolvăm nimic dacă ne ascundem sau îi catalogăm şi marginalizăm pe nefericiţii care s-au pricopsit cu păduchii de cap. Data viitoare putem fi chiar noi în locul lor. Iar ca să vă faceţi o idee va las câteva statistici oficiale. Tabele care s-ar putea schimba dacă subiectul păduchi… nu ar mai fi tabu.

Be the first to comment on "Despre paduchi si cum sa scapi de ei"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*