Kmy’s Design, reciclare si transformare

Share the joy

Kmy’s Design

Ideea de design vestimentar, s-a insinuat în sufletul meu încă de când eram o copilă. Aveam trei păpuşi care defilau la scenă dechisă în creaţii originale, made by Kmy … făcute din cordonul de la rochia  mamei sau din cravata pe care tata o lasa la vedere. Apoi printr-o coincidenţă stranie, după căsătorie, numele meu a devenit … numele meseriei … şi apoi şi mai ciudat, chiar am fost croitor … Mi-a plăcut atât de mult această artă, încât am învăţat să cos singură.

Mi-am dorit să fiu mămică de fetiţă să cos rochiţe de prinţesă dar, in stele a fost scris altceva, aşa că trebuie să fac veste şi papioane sau rochiţe pentru prinţesele altor mămici… Dar, mă resemnez şi îmi fac poşete şi plicuri .

Apoi am  fost pasionată de reciclare şi transformare. Unicitatea obiectelor hand-made este motorul care mă pune în mişcare ori de câte ori văd un colţ de material de care inevitabil mă îndrăgostesc. Însă, aceste minunate tansformări nu se pot realiza fără o maşină de cusut bună, care să te ajute , să-ţi uşureze munca şi să nu îţi pună răbdarea la încercare.

Iar pentru marea mea pasiune, rochiile, chiar am nevoie de sprijin adevărat. Dar, cum toate ţinutele demne de covorul roşu sunt făcute din materiale scumpe atunci am pornit la vânătoare de oferte  electrocasnice, doar-doar o da norocul şi peste mine şi capăt un ajutor de nădejdie. Aici sunt pretendentele . Care mai de care mai calificată. Iar după ce le-am citit atent cv-urile una m-a impresionat cu adevarat. Am o poza de-a ei, o recunoaşteţi?

Stie să facă 135 de tipuri de cusături, de la cele utilitare la cele ornamentale şi chiar scrie corect cu semne de punctuaţie.
Butonierele sunt foarte importante , mai ales acum când a sosit primăvara şi cămăşile sunt iar la modă, iar aceasta le face în zece moduri diferite.
Are lăţimea şi pasul cusăturii reglabile, buton pentru poziţia acului, pentru coaserea inapoi sau pentru afişarea vitezei de coasere şi foarte multe ale funcţii.
Cusăturile cu paşi egali, surfilat în zigzag,  cusăturile elastice sau cele ascunse, pentru tiv, ar face fiecare rochie lucrată cu nou model de maşină de cusut computerizată Brother Innov-is 55,  perfectă. Broderii, volănaşe, mâneci bufante sau bretele , toate, toate cusute cu o singură maşină.
A sosit timpul să mă afirm şi să devin designer vestimentar, ar fi încununarea visului de-o viaţă, iar  creaţiile unice … made by Kmy desigur, vor putea fi vizionate aici pe blog la secţiunea craft.
Acum masina mea de cusut a primit preaviz de concediere. Oricum era batrână şi tot timpul încurca paşii.
Acest articol a fost scris pentru competiţia SuperBlog Spring 2015 şi sper să fie rampa mea de lansare spre lumea design-ului vestimentar.
P.S.  pentru că nu mi-am pierdut năravul , aceste papioane pentru fiul meu sunt facute din unele cravate pe care soţul le-a abandonat.

Be the first to comment on "Kmy’s Design, reciclare si transformare"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*