Jucariile Spion – Mark Powers, recenzie

Jucariile Spion
Share the joy

Jucariile Spion, recenzie carte

Obiceiul de a citi trebuie să fie încurajat încă de la o vârstă fragedă. Un copil care este obişnuit să citească va păstra acest obicei şi când ajunge la maturitate, transformând lectura într-un hobby .

Citirea cărţilor inca din primii ani nu este doar benefică pentru dezvoltarea cognitivă şi psihologică, de asemenea încurajează folosirea imaginaţiei şi îi ajută pe cei mici să se concentreze şi să înţeleagă mai bine lumea din jurul lor.

Mulţi specialişti spun că lectura este ca un aliment ce hrăneşte creierul. Lucru complet adevărat, deoarece este un fapt dovedit ştiinţific că oamenii care citesc de obicei, au neuroni mai activi decât cei care nu obişnuiesc să îşi petreacă timpul în compania cărţilor.

Astăzi îţi aduc în atenţie o carte pe care copilul meu a citit-o prima dată într-o singură după amiază, pentru că apoi să revină de câteva ori asupra ei şi să o recitească de fiecare dată cu nedisimulată plăcere.

Cu ajutorul unor astfel de cărţi, putem spune că semănăm sămânţa cititorului şi alimentând-o cu lecturi plăcute, cărţi adecvate fiecărei etape de vârstă, vom ajunge la un frumos arbore al cunoaşterii, un adult dornic de noi lecturi, care va şti să profite de timpul liber, va fi ordonat şi receptiv şi va avea o cultură generală bogată.

Jucariile Spion- Mark Powers, recenzie

Autor: Mark Powers
Ilustratii: Tim Wesson
Tip copertă: Hardcover
Format: 13 x 20 cm
An apariție: 2017
Număr pagini: 176

Carte oferită de Editura Corint.

Descriere:

Cel mai mare fabricant de jucării din lume îi are printre clienţi pe cei mai bogaţi şi mai celebri oameni din câte există. Fiecare jucărie creată conţine câte un mic creier computerizat, precum şi o personalitate unică. Aceste jucării sunt pur şi simplu fantastice! Dar, din când în când, mai apare şi câte un rebut…

O păpuşă năbădăioasă, un ursuleţ cu îmbrăţişări mor-mor-tale şi un iepure-robot sărit de pe fix trebuie să-şi unească forţele pentru a-l salva cu orice preţ pe fiul de opt ani al prim-ministrului, în prima lor misiune ultrasecretă.

Jucariile Spion

Jucariile Spion, este o carte care s-ar putea încadra în genul aventură şi mister şi este recomandată copiilor peste 9 ani.

Cartea este uşor de parcurs, cu fontul mare, plăcut, care nu oboseşte privirea. Ilustraţiile alb-negru sunt amuzante şi din când în când unele cuvinte si fraze apar scrise altfel. În acest mod copilul este scos din monotonie, făcându-l atent şi amuzându-l deopotrivă.

Eu am parcurs cartea în mai puţin de o oră, surprinzându-mă zâmbind distrată de aventurile celor trei.

Personajele principale sunt trei jucării „defecte” de la cea mai mare fabrică de jucării inteligente din lume: ursuleţul Dan, păpuşa Arabella şi Flax, un iepuraş de pluş, fără codiţă.

Dan este un o jucărie Smotocistică şi Mângâielnică creată special pentru a îmbrăţişa copilaşii, dar un cip din interiorul lui era defect astfel încât îmbrăţişarea lui extrem de puternică devenise mor-tală …

Arabella, păpuşa de pânză, avea nişte cabluri încrucişate şi era extrem de sensibilă simţindu-se iritată de orice gest al copiilor lângă care se afla, drept urmare comportamentul ei devenise periculos.

Flax, un iepuraş robot cu abilităţi de poliţist, se va alătură celor doi, într-o misiune de protejare a lui Sam, un copil de 8 ani care este ameninţat de elefantul Ruginel Trompaitorul.

După evadarea din depozitul de jucării stricate şi o serie de aventuri şi teste de rezistenţă la care îi supune Mătuşica Rozalia, şefa Departamentului Afacerilor Secrete şi tripleţii McBiff, cei trei ajug în casa lui Sam, luându-şi foarte în serios rolul de… jucării spion.

Cartea este amuzantă şi îi învaţă pe copii despre relaţiile de prietenie şi altruism, dar mai ales despre cinste si dreptate, aducând în atenţia micuţilor noţiunile de rău şi bine.

Răul va fi învins, iar Sam protejat. Până şi iepuraşul îşi va recupera codiţa, dar vă las pe voi să descoperiţi unde era şi să parcurgeţi alături de cei trei, ultrasecretele misiuni de salvare.

Fiului meu de 8 ani, i-a plăcut mult, ba chiar a recitit-o de câteva ori. Aşadar este o carte pe care trebuie să o aşezaţi în biblioteca celui mic.

Jucariile Spion

1 Comment on "Jucariile Spion – Mark Powers, recenzie"

  1. Cam greu a descoperit baiatul meu placerea de a citi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*