Îngrijirea unghiilor, răsfăț și sănătate pentru mâini frumoase!

pila unghii
Share the joy

Îngrijirea unghiilor, răsfăț și sănătate pentru mâini frumoase!

Aveți o rutina de îngrijire pentru piele pentru a preveni ridurile și petele? Creme precum cele de la estee lauder sau vichy sunt un aliat desăvârșit în pasul spre o piele cu aspect tineresc? Ei bine și unghiile au nevoie, de asemenea, de o răsfățare specială pentru a rămâne frumoase și sănătoase.

Pentru a-ți păstra unghiile cu un aspect impecabil este foarte important să le îngrijești într-un mod corect. De aceea cred ca articolul de astăzi te va ajuta să îți păstrezi unghiile într-un mod adecvat ai întotdeauna manichiura ta sa arate impecabil.

Iată câteva trucuri speciale de frumusețe pentru unghiile tale:

  • Hidratarea, un pas important pentru unghii sănătoase!

Unghiile, la fel ca și pielea, sunt făcute de celule care trebuie să fie hidratate pentru a își menține aspectul sănătos și strălucitor. Consumul de apă suficientă și aplicarea cremelor hidratante este primul secret al frumuseții pentru unghii puternice.

  • Nu uita cuticulele!

Când va face manichiura, aplicați o cantitate mare de ulei sau orice alt produs hidratant pe unghii și cuticule și lăsați-i să acționeze câteva minute. Mai târziu, le va fi mai ușor să le modelam delicat, cu un băț de portocal. Evitați să le tăiați, deoarece acestea reprezintă o protecție foarte importantă pentru unghii.

  • Nutriție intensă

O dată pe săptămână, la fel ca și pentru îngrijirea feței, aplicați o mască pe mâini și unghii (puteți utiliza ulei de măsline sau de migdale). Apoi, acoperiți-vă mâinile cu mănuși timp de cel puțin 15 minute. În acest fel, puteți continua cu restul rutinei dvs. de frumusețe, în timp ce mâinile și unghiile beneficiază de suplimente nutritive.

  • Alege produse potrivite.

Mai ales dacă îți faci unghiile cu geluri și oje semi permanente ar trebui să alegi produse de calitate și puțin agresiv. Atât smalțurile, cât și produsele cosmetice pentru a le elimina trebuie să respecte unghiile pentru a evita petele și alte reacții la compușii chimici.

  • Atunci când le tai alege un instrument de tăiere potrivit.

Întotdeauna folosește un foarfece de unghii sau un clește special pentru a tăia unghiile. Acestea sunt mai eficiente și mai precise decât unghierele obișnuite. Dacă alegi să folosești o foarfecă, asigură-te că este din oțel inoxidabil și că are marginile bine ascuțite pentru a evita deformarea unghiilor.

Dacă vei rotunji colturile vei obține o manichiură mai rezistenta la rupere decât unghiile dreptunghiulare sau în formă de evantai. Dacă alegi să le tai într-o formă pătrată, asigură-te că pilești colturile pentru a evita ruperea și zgârieturile.

Evident ca este mai ușor să tai unghiile când sunt umede, după baie sau duș de exemplu. Dacă alegi să le tai când sunt uscate, asigură-te că le-ai hidratat în prealabil cu o cremă hidratantă pentru a le face mai flexibile și mai ușor de tăiat. Dacă vei omite acest pas și unghiile sunt casante, în timpul tăierii se vor exfolia și nu se vor tăia drept.

Întotdeauna taie unghiile într-o singura mișcare netedă, fără a apăsa prea tare. Asigură-te că nu tai prea scurt, deoarece acest lucru poate duce la ruperea unghiilor sau la formarea unor linii albe pe marginea unghiilor.

  • Pentru a le da o formă fină și armonioasă folosește o pilă unghii cu granulație fină.

Pilirea unghiilor are scopul de a îndepărta excesul de piele de la marginea unghiei și de a oferi un aspect mai estetic unghiilor.

pila unghii

Acest pas de îngrijire poate fi realizat în mai multe moduri, însă este important să respectați câteva reguli de bază pentru a evita deteriorarea unghiilor sau a pielii din jur.

  • Asigurați-vă că utilizați un pila de calitate și întrețineți-o corespunzător, curățând-o după fiecare utilizare pentru a îndepărta resturile de piele și unghii.
  • Evitați să piliți prea mult din unghie, deoarece acest lucru poate duce la deteriorarea acesteia și la formarea unor cute inestetice.
  • După ce ați terminat de pilit unghiile, aplicați o cremă hidratantă sau un ulei pentru unghii pentru a le menține hidratate și pentru a preveni pielea uscată și crăpată.
  • Dacă aveți unghii fragile sau predispuse la rupere, este recomandat să evitați să le piliți prea des. Totodată trebuie să utilizați produse care conțin ingrediente hidratante și nutrienți pentru a le întări.

Aceste sfaturi de frumuseţe sunt de asemenea valabile pentru unghiile de la picioare, cele mai mari uitate în timpul iernii! Dacă le tratați bine pe tot parcursul anului, în timpul verii puteți să vă arătați picioarele atractive și sănătoase.

Be the first to comment on "Îngrijirea unghiilor, răsfăț și sănătate pentru mâini frumoase!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*