Grădini frumoase și culturi sănătoase cu BASF

basf
Share the joy

Grădini frumoase și culturi sănătoase cu BASF

În anii aceștia pandemici am învățat că nu este importantă dimensiunea unei bucăți de teren pentru a o putea converti într-un spațiu de calm și expansiune, unde putem evada atunci când fierbințeala asfaltului ne ține în stres. Cu toate acestea, menținerea unei grădini așa cum ar trebui, necesită multă muncă și produse adecvate, altfel foarte rapid această activitate poate deveni extrem de obositoare, mai ales dacă suntem invadați de pir plantă, o buruiană extrem de invazivă.

Pirul plantă – inamicul culturilor

Pirul este una dintre cele mai greu de înlăturat buruieni, tocmai pentru că se înmulțește foarte repede. Acesta afectează culturile, scăzându-le drastic randamentul, dar își poate face apariția oriunde.

Că orice buruiană, se înmulțește rapid și vei întâmpina dificultăți în a o stârpi. Pirul afectează culturile de cereale păioase precum grâul, dar este întâlnit și pe terenurile cultivate cu porumb. Acesta poate să apară și în grădini, indiferent dacă vorbim despre culturile de leguminoase, cartofi sau viță de vie ori despre căpșuni. De prezența pirului nu este ferit nici gazonul, iar pășunile naturale abundă și ele de această buruiană graminee perenă.

Prevenirea apariției pirului gros sau târâtor începe cu semănatul. Lucrările de toamnă sunt mai eficiente decât cele de primăvară, deoarece capacitatea de regenerare a pirului este mai mare atunci când solul este mai bogat în carbohidrați și resurse, iar fluctuațiile acestor nutrienți ne permit să stârpim mai eficient buruienile după finalul verii.

Folosirea plugului trebuie să aibă loc când încep să apară primele buruieni, pentru a împiedica astfel răspândirea lor rapidă. Pentru o bună dezvoltare a culturilor, solul trebuie să fie eliberat de buruieni și bine afânat.

Păstrarea intactă a biodiversităţii

BASF tratament samantaPlantele de cultură, dar și cele decorative, au nevoie de multă grijă precum udarea, plantarea și uneori chiar îndepărtarea zilnică a insectelor și dăunătorilor. Însă nu vă fie teamă, deoarece există modalități de a face toate aceste lucruri mai ușor și de a nu renunța la bucuria de a avea acel spațiu în aer liber bine întreținut. De la primul tratament sămânţă până la irigare controlată şi stârpirea dăunătorilor, toate pot fi făcute prin metode moderne şi rapide.

Menținerea unei grădini necesită timp, dar nu toate grădinile sunt la fel de istovitoare, fără îndoială. Dacă vrem să avem una ușor de îngrijit și plină de viață, trebuie să avem o abordare ecologică atunci când decidem care vor fi plantele esențiale pe care le vom planta și ce trebuie să eradicăm de pe terenul nostru pentru a ne atinge scopul. Acesta nu este neapărat de a proiecta o grădină care nu duce lipsă de detalii în ceea ce privește irigarea automată și îngrășămintele sau alte aspecte similare legate de noile tehnologii, astfel încât îngrijirea acesteia să fie mult mai simplă. Cel puțin, nu este vorba doar despre asta. Mai presus de toate, este vorba despre promovarea biodiversității pentru a face din grădina noastră un refugiu al naturii în care plantele să poată crește că într-un paradis autentic, departe de terenurile agricole încărcate cu pesticide sau din mediul urban, de asemenea, ostil acestora.

Pentru plante sănătoase și productive trebuie să va spun că se pot combate bolile cu transmitere prin sămânță și sol cu tratamentele BASF care sunt ușor de aplicat și combat eficient agenții patogeni.

Când vine vorba de alungarea dăunătorilor este recomandabil să se utilizeze insecticide naturale, cum ar fi uleiul de neem (renumit pentru proprietățile sale puternic antiparazitare, antibacteriene și insectifuge), inofensive pentru sănătatea oamenilor și a mediului. Aplicarea lor în doze foarte mici, fie amestecarea cu apă pentru a le pulveriza, fie în apă pentru irigare fiind eficiente împotriva diferitelor tipuri de probleme, cum ar fi afidele, țânțarii sau fungii.

La rândul lor, acestea respectă speciile benefice, cum ar fi polenizatorii, iar voi știți că eu sunt mare iubitoare de albine și în grădina mea stupii sunt așezați la mare cinste. Pe de altă parte, atragerea biodiversității ne va ajută să controlăm dăunătorii, deoarece fiecare ecosistem tinde să se echilibreze, iar albinele, de exemplu, vor ajută la prevenirea și combaterea acestora.

Cum economisești când grădinăreşti

Deși poate nu pare, bugetul pe care îl avem sau pe care ne-am gândit să-l investim poate face diferența atunci când vine vorba de a avea o grădină frumoasă și o producție abundentă. Gândește-te că, în plus față de toate lucrările pe care le implica o grădină, nu este tocmai ieftin să se mențină totul proaspăt și sănătos. Între achiziționarea de semințe, flori, plante, îngrășăminte, pesticide, erbicide, ustensile și apa necesară pentru irigare, costurile se acumulează. Chiar dacă aveți un buget nelimitat, există mai multe modalități de a economisi fără a deteriora frumusețea grădinii: cumpărați în afara sezonului și online (BASF este un loc ideal unde veți putea beneficia de reduceri bune), schimbați butași cu vecinii și prietenii, învățați să economisiți apă pentru irigare, cum ar fi punerea găleților pentru a prinde ploaia.

Dacă una dintre pasiunile tale este grădinăritul și îți place grădina ta pentru a menține un aspect complet sănătos și pentru a arăta vibrant pe tot parcursul anului nu uita sa apelezi la specialiști în grădinărit. Protejează-ți cultura de cereale împotriva bolilor cu transmitere prin sămânță și sol cu tratamentele BASF – sunt ușor de aplicat și combat eficient bolile plantelor.

Be the first to comment on "Grădini frumoase și culturi sănătoase cu BASF"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*