8 beneficii ale tratamentului cu fațete dentare sau cum să ai o dantură perfectă în 2 vizite la stomatolog

fatete dinti
Share the joy

8 beneficii ale tratamentului cu fațete dentare sau cum să ai o dantură perfectă în 2 vizite la stomatolog

Astăzi trăim într-o lume în care imaginea este foarte importantă și în general atunci când vorbim despre frumusețe, ne referim la proporție, simetrie și echilibru. Din punct de vedere cultural, proporția și armonia au determinat standardele după care astăzi se măsoară frumusețea și instinctiv, cu toții, cautăm perfecțiunea în proporții și considerăm disproporțiile imperfecte.

Estetica și armonia chipului au fost analizate din cele mai vechi timpuri de către greci, romani sau egipteni care prin sculpturile sau arhitecturile vremii au căutat să redea un echilibru măsurat milimetric în construcțiile lor.

Armonia chipului nu înseamnă doar frumusețea aceea angelica, ci și proporții echilibrate, o privire frumoasă și un zâmbet perfect.cum sa scapi de puncte negre

O dantură care să ne permită să avem un zâmbet impecabil este visul oricui și cu siguranță că și voi, la fel ca mine, v-ați întrebat cum au celebritățile zâmbetele acelea superbe, cu dinții albi, atât de perfecți. Ei bine, secretul zâmbetelor perfecte este dat în cele mai multe cazuri de fatetele dentare.

Partea cea mai frumoasă este că obținerea unui zâmbet perfect cu ajutorul fațetelor dentare este mai ușor decât vă imaginați.

Ce sunt fațetele dentare?

Ce sunt fațetele dentareCunoscute sub numele de fațete dentare, acestea sunt piese foarte subțiri care se lipesc de partea exterioară a dinților folosind un ciment sau o rășină specială. Fațetele dentare îmbunătățesc fața vizibilă a dintelui, fiind un tratament estetic care nu tratează, ci înfrumusețează.

Fațetele dentare ne pot ajută să obținem o armonie perfectă a zâmbetului în doar două vizite la stomatolog. Acestea sunt din porțelan și sunt fixate pe suprafața fiecărui dinte în parte pentru a modifica și repara culoarea, pentru a ascunde pete sau carii tratate inestetic sau pentru modifica arhitectura arcadei cu dinți disproporționați.

Dacă v-ați gândit vreodată să obțineți un zâmbet perfect prin montarea unor fațete dentare trebuie să aveți în vedere câteva lucruri înainte de a trece prin experiența acestui tratament.

Fațetele dentare sunt esențiale pentru obținerea unui zâmbet perfect

aparat dentar ieftinAtunci când o persoană nu este mulțumită de imaginea zâmbetului său stomatologul trebuie să propună cea mai bună opțiune medicală. Un aparat dentar va alinia dinții, în timp ce fațetele dentare vor oferi o culoare uniformă și o formă egală tuturor pieselor dentare.

Acest tip de tratament estetic este oarecum delicat de aceea întotdeauna trebuie să vă asigurați de experiența stomatologului care va efectua întregul proces de restaurare dentară.

Trebuie să știți că fațetele dentare nu sunt standard, ci personalizate pentru fiecare pacient. Astfel zâmbetul obținut este în concordanță cu anatomia facială, iar medicul se asigură că totul funcționează corect, astfel încât pacientul să poată mesteca în mod normal, deoarece fațetele dentare nu vor fi folosite numai pentru zâmbet, ci și pentru mâncare desigur.

Fațetele dentare nu se aplică doar pentru a modifica culoarea, pentru acest lucru există deja albirea dinților. Acestea pot fi utilizate pentru a acoperi dinții rupți sau deteriorați în timp și spații interdentare foarte mari, precum „strungărețele”. Totodată corectează formele inegale sau măresc dinții prea mici.

În funcție de nevoie sau de buget, puteți alege să acoperiți unul sau mai mulți dinți, sau chiar o arcadă întreagă. În general pacienții doresc să aplice fațete dentare numai pe dinții din partea superioară.

Culoarea fațetelor dentare: o sarcină complexă

Marea majoritate a oamenilor își doresc că dinții lor să fie cât mai albi, dar în același timp să aibă o imagine naturală. Ideea este să obții un zâmbet strălucitor fără că dinții să arate monocrom, opac și fals.

Fațetele dentare sunt restaurările cele mai fizionomice, dar și cele mai delicate și sunt realizate din materiale care arată exact că smalțul natural al dinților. Cu ajutorul fațetelor, medicii stomatologi specialiști în estetică dentară trebuie să redea dinților o formă perfectă și o culoare naturală. Pentru acest lucru tehnicienii stomatologici se folosesc de ajutorul tehnologiei Digital Smile Design, care permite previzualizarea rezultatului final al tratamentului de la prima ședință, pentru ca fațetele dentare să fie perfect compatibile cu fizionomia pacientului.

Tratamentul este nedureros și se efectuează în clinici stomatologice. Fațetele dentare se aplică prin lipirea cu o substanță puternică pe piesele dentare naturale. Fațetele dentare au o grosime cuprinsă între 0,8 și 1,5 mm și vor acoperi suprafața feței exterioare a dintelui, oferind un aspect mai estetic zâmbetului.

fatete dinti

Avantajele aplicării de fațete dentare

Fațadele dentare au devenit foarte populare în stomatologie, deoarece acestea sunt un tratament în principal estetic care oferă rapid posibilitatea de a avea o dentiție complet diferită, dar cu un aspect foarte natural.

Un alt avantaj al acestui tip de tratament este îmbunătățirea rezistenței dinților, deoarece le protejează suprafața de eroziune și are o duritate similară cu smalțul dintelui natural.

Fațetele dentare nu dăunează smalțului sau gingiilor și pot fi înlocuite fără riscul deteriorării dintelui.

8 beneficii ale tratamentului cu fațete dentare:
  • Rezultate imediate – în doar 2 vizite
  • Procedură non-invazivă care nu necesită șlefuire și conservă vitalitatea dinților
  • Ușor de întreținut
  • Rezistență la pete
  • Insesizabile
  • Dinți în nuanța de alb dorită
  • Complet fizionomice – redau estetica și funcționalitatea zâmbetului
  • Nu există reacții alergice la material
Prețul și durata fațetelor dentare

implant dentarPrețul fațetelor dentare variază în funcție de tipul de material ales, porțelan sau compozit, precum și numărul de fațete necesare. De asemenea variază și în funcție de clinică dentară în care se efectuează tratamentul.

Fațetele dentare au o rezistență foarte mare și dacă sunt îngrijite corespunzător de obicei rezistă între zece și cincisprezece ani, aplicând o bună igienă orală normală și vizite anuale la medicul dentist pentru a evita înlocuirea lor prematură.

Fațetele dentare pot fi aplicate la orice vârstă, atâta timp cât dentiția este permanentă. De-a lungul anilor, ele servesc drept protecție pentru dinți, deoarece acționează că un scut protector împotriva acizilor, a petelor și a altor agresiuni.

Zâmbetul, reprezintă elementul facial cel mai important, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere emoțional, deoarece, pe lângă faptul că ne oferă o imagine sănătoasă și frumoasă, condiționează stimă de sine și percepția pe care o au ceilalți despre noi.

Înfrumusețează-ți zâmbetul cu fațete dentare și vei descoperi tot timpul motive să zâmbești!

 

1 Comment on "8 beneficii ale tratamentului cu fațete dentare sau cum să ai o dantură perfectă în 2 vizite la stomatolog"

  1. Mulțumim pentru informații.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*