Despre noua stație de călcat Tefal Pro Express Control GV8962

Share the joy

Stația de călcat este cel mai neprețuit ajutor în orice casa. O stație de călcat este deosebit de eficientă, are multe avantaje față de fierul de călcat tradițional și este foarte rapidă.

tefal

Obosită de fierul meu cel vechi, care nu se mai încălzea si stropea peste tot, chiar începusem să caut de ceva vreme un fier de călcat fiabil, care sa ma scutească de munca obositoare. In acest an însă, vestitul iepuraș Buzzstore, mi-a adus în dar, noua stație de călcat  Tefal Pro Express Control GV8962, cu boiler și încălzire rapida.

DSC03560a

Astăzi v-o prezint așa cum este ea, dezvelită de orice secrete, splendidă și deosebit de eficientă, urmând ca in una din zilele care urmează să vă arăt cat de rapidă, silențioasă și ce randament superior dă.

Tefal

Stația este compactă și deosebit de ușoară. Fierul are mâner ergonomic, desenat special pentru ca orice palma sa se muleze perfect pe el.

De-a lungul timpului am avut diverse stații de călcat, dar toate aveau rezervorul metalic , incorporat, erau greoaie și complicat de folosit. Trebuia sa aștepți să se răcească complet recipientul, sa poți adăuga apa, astfel scădea autonomia și implicit randamentul. Apoi aveau nevoie de timpi lungi pentru a încălzi apa și întotdeauna trebuia sa fiu atentă la temperaturi, fierul având termostat.

Noua stație de călcat  Tefal Pro Express Control GV8962, elimină toate aceste neplăceri.

Rezervorul se detașează ușor și poate fi alimentat la pipa de la robinet, fără nici un pericol. Odată așezat înapoi, apa ajunge într-un boiler care generează aburul. Capacitatea rezervorului este de 1,6 L. Dar, pentru ca poate fi realimentat fără să oprești stația din funcțiune, autonomia este practic nelimitată.

DSC03546

Aburul este generat în boiler separat, încălzirea apei făcându-se mult mai repede.

detaliu supapa rezervor

detaliu supapa rezervor

Presiunea generata de boiler, este de până la 6,5 bari pentru pătrunderea eficientă a aburului în ţesătură. Noua stație de călcat are aburul variabil, generand de la 120 g/min. pentru țesături delicate, pana la un jet de abur puternic de max 430 g/min ideal pentru țesăturile groase.

Toate astea doar apasand un butonas de pe panoul de control. Difuzia continuă a aburului pe vârf, laterale și centru, transforma calcatul intr-o joaca de copil, iar talpaTalpa Durillium cu technologie autoclean trece cu usurinta pe deasupra hainelor care trebuiesc calcate , fara a fi nevoie sa depunem nici un efort. varful are un design special, pentru a calca cu usurinta pe langa nasturi, pe sub gulere sau chiar in interiorul penselor.

Butonul power zone genereaza un surplus de abur, facand posibil calcatul pe verticala .

detaliu talpaDSC03542

Talpa Durillium cu autoclean

Panoul de control este extrem de simplu de utilizat. Având semnalizatori pentru apa putina și calcar , dar și trei reglaje electronice pentru reglarea aburului și a temperaturii (normal, delicat si jeans).

In momentul în care trebuie sa adaugăm apa , indicatorul se aprinde. Atunci putem detașa rezervorul ( fara a opri stația) îl umplem de la robinet și îl așezăm înapoi . Apăsam ușor butonul „water” si acesta se stinge. Îmi imaginez ca la fel va fi și cu dispozitivul anti-calcar.

DSC03627 panou control panou

Cablurile sunt lungi si când stația este depozitata, nu ma mai agat de ele. Cablu de alimentare electrica este tip roll-in, iar cel care alimentează fierul de călcat are spațiul lui special.

DSC03559tefal

 Alt accesoriu care mi se pare fantastic este cel pentru colectarea calcarului. Spuneți adio soluțiilor speciale, apei amestecate cu oțet sau apei distilate, noua stație de călcat Tefal are singura grija de ea.

anti-calcar anticalcar

Siguranta si a noastra  dar si a statiei de calcat este garantata de catre sistemul de blocare automata si cel anti-alunecare . Astfel poate fi depozitata oriunde fara teama ca fierul va aluneca si se va strica.

DSC03538 DSC03543

In concluzie aceasta statie de calcat #buzztefal schimba total perceptia asupra acestei munci casnice, transformand totul intr-o activitate distractiva, rapida si usoara. Intr-un articol viitor va voi arata diferanta dintre calcatul cu  un fier clasic si o statie super-performanta.

Pana atunci , daca doriti sa o cunoasteti va puteti inscrie in programul Prima statie de la Tefal.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*