Decorează ieftin, dar cu efect!

Decorează ieftin, dar cu efect
Share the joy

Decorează ieftin, dar cu efect!

Decorarea unei locuințe este unul din elementele care o fac să însemne „acasă”. Este personalizarea spațiului în care trăim și în care trebuie să ne simțim cât mai bine. Decorarea nu trebuie să fie un lux nepermis, ci o plăcere, un aport creativ și personal, indiferent de buget.

Să ne imaginăm un scenariu: reușim să achiziționăm locuința mult dorită, fie ea o casă, fie un apartament. Intrăm pe ușă și vedem niște pereți albi, o podea simplă, becuri atârnând din tavan și, cel mai probabil, nicio piesă de mobilă. Bineînțeles, ne ocupăm întâi de ceea ce este mai important. Cumpărăm mobilă, așezăm totul, însă ceva lipsește. Imaginea aceasta este completată de decorul pe care îl adăugăm la final, acel touch personal.

Pentru mulți dintre noi, această operațiune poate fi dificilă. Putem apela însă, la un ajutor gratuit pe anumite site-uri, cum este www.homelux.ro, pentru idei și produse de decor.

În funcție de ce anume facem alegerile de decorare

Decorează ieftin, dar cu efectNu putem decora orice încăpere la fel. Sau putem, însă unde mai este farmecul dacă toate camerele ar arăta identic? Multe idei de decor nu sunt potrivite decât pentru unele tipuri de încăperi. Așadar, primul lucru de care trebuie să ținem cont este specificul camerei pe care vrem să o decorăm.

Un alt element pe care trebuie să îl luăm în considerare este mărimea încăperii. Nu are rost să încărcăm prea mult un spațiu deja mic în loc să maximizăm potențialul unui spațiu mai mare.

Pentru spațiile mici, putem alege decoruri ce ocupă puțin spațiu, cât mai aerisite.

Spațiile mari sunt, bineînțeles, mai ofertante. Acestea pot fi decorate și aerisite, dar și încărcate, cu mai multe obiecte și de mărimi diferite.

Culorile sunt și ele un criteriu important. Anumite asocieri de culori nu sunt estetice, ba chiar deranjează vizual. Cheia este un contrast foarte generalist: decoruri în culori puternice în camerele cu nuanțe predominante neutre sau foarte deschise și invers. Bineînțeles, se poate merge și pe aceeași varietate de culori și nuanțe deja existente.

Dacă vrem să mergem chiar și mai departe, putem să alegem decorațiile în funcție de sezon, sărbători sau alte astfel de considerente. Dar dacă dorim să facem aceste schimbări, este recomandat să alegem obiecte ce pot fi schimbate, ca de exemplu tablouri în loc de decoruri de pereți care trebuie lipite și care pot lăsa urme inestetice atunci când dorim să le schimbăm.

Decorează ieftin – Ce fel de piese de decor căutăm

Asta ține de gusturile fiecăruia, însă putem să ne gândim ce piese de decor sunt potrivite pentru diferite camere.

  • Pentru dormitor: tablou, plante de mici dimensiuni, instalații decorative, lumânări decorative, candelabru, aplicații de perete, sfeșnic, perne decorative, oglindă, covor, poze pe perete;
  • Pentru living: covor, tablou, perne decorative, vaze cu flori, ceas, șemineu, aplicații pentru pereți, statuete;
  • Pentru zona de servit masa: plante mici, ceas, farfurii cu modele pe perete, improvizații de obiecte de decor din ustensile.

Mai multe astfel de idei putem citi aici pentru mai multă inspirație.

Orice cameră dorim să decorăm și orice obiecte căutăm pentru acest lucru, acum știm în funcție de ce trebuie să alegem și tipurile de decor potrivite.

Sursă foto: www.pexels.com

1 Comment on "Decorează ieftin, dar cu efect!"

  1. Mulțumim pentru sfaturi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*