Cum sa faci o geanta plic in 4 pasi simpli

Share the joy

Cum sa faci o geanta plic spectaculoasa, in 4 pasi simpli

geanta plic

O piesa deosebit de eleganta si versatila , in dulapul unei femei este plicul. De obicei folosit la tinute elegante, de seara sau de zi, eu am hotarat sa-i schimb putin fata si sa il transform intr-un accesoriu happy si trendy care sa se potriveasca la o zi frumoasa de vara, la unghiute viu colorate, la blugi si la tricou …

” Cum sa faci un plic simplu „

Materiale necesare:

 1. – materialul pt fata 45 cm / 25 cm
 2. – panza termocolanta 45 / 25 cm
 3. – panza de intaritura
 4. – captuseala 45 /25 cm + 30 / 25 cm pt buzunar
 5. – ata la culoare
 6. – aproximativ 1 m  panglica de satin lata ( optional )
 7. – o brosa care poate fi folosita ca inchizatoare ( optional )
geanta plic
Materialul meu a fost o matase brodata , pe care mi-a dat-o o prietena dintr-un catalog de monstre si era formata  din 2 bucati, astfel incat a trebuit sa o adaug pt a obtine metrajul necesar .

geanta plic

Cum sa faci o geanta plic – Croit, calcat, aplicat termocolanta

Se calca bine materialul apoi se lipeste panza termocolanta pe dosul acestuia cu ajutorul fierului de calcat. Pentru a ascunde cusatura am folosit panglica de saten pe care am drapat-o, dar se poate realiza si un model oarecare , daca aveti materialul dintr-o bucata.

Din captuseala 30/25  pusa in doua se obtine buzunarul. Impartim lungimea captuselii plicului in 3 ,iar peste partea din mijloc coasem buzunarul. Buzunarul se poate imparti in 2 sau 3 parti, dupa preferinte sau necesitati. Se calca bine.

geanta plic


E timpul sa formam plicul.

Pe masa de lucru asezam panza de intaritura, apoi materialul cu fata spre noi. Peste ele intindem captuseala cu buzunarul pozitionat spre fata materialului, se prinde cu acul ( insailat) apoi se coase la masina , cu pas simplu lasand o rezerva de 0,5 cm. Eu am optat pt o margine ornata cu panglica , dar se poate coase pe toate laturile lasand 10 cm pt a putea intoarce materialul, care apoi se coase . Se intoarce si se  calca foarte bine marginile.

geanta plic


Mai avem un pas si plicul nostru este gata. Materialul obtinut se indoaie in 3 parti. si se calca din nou. Coasem marginile partii care se aseaza peste buzunar. Se calca din nou cusaturile… si gata gentuta noastra vesela este gata de scos la plimbare. Pt inchizatoare se poate folosi o brosa, eu nu am pus pt ca materialul era foarte colorat si nu am gasit ceva care sa se potriveasca.

geanta plic


Plicul meu a iesit destul de incapator incat sa adaposteasca : telefonul, cheile, un pachet de servetele, portfardul si un portofel, dar dimensiunile pot varia de la un plic big size la unul mic care poate fi folosit pe post de portofel.

geanta plicgeanta plic

P.S. Acest articol va fi expus si pe site-ul ” I LOVE HANDMADE”

4 Comments on "Cum sa faci o geanta plic in 4 pasi simpli"

 1. Felicitari! E foarte frumoasa. Ai talent la croit si imaginatie

 2. O idee foarte faina, multumim.

 3. Felicitari! Ai reusit sa faci o geanta-plic deosebita.

 4. Marinescu Constantina Cristina | aprilie 30, 2018 at 12:17 am | Răspunde

  Mulțumim frumos pentru idee, ți-a ieșit foarte bine! ?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*