Back to school – cum alegem cei mai buni papuci pentru copii

papuci pentru copii
Share the joy
 • 68
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Back to school – cum alegem cei mai buni papuci pentru copii

Este timpul să ne întoarcem la școală și în săptămânile ce urmează ne vom împărți timpul în goana după uniforme și rechizite pentru noul an școlar, ajustarea programului de lucru și verificarea dulapurilor pentru a vedea ce le mai este bun piticilor. Cea mai mare vacanță din toate timpurile este pe cale să se sfârșească, e timpul să ne întoarcem la normalitate.

Dacă hainele sunt vizibil mai mici, cu orice pereche papuci pentru copii trebuie să fim atenți și să măsurăm dacă nu le sunt ficşi sau chiar le-au rămas mici și să cumpărăm alții care să le vină perfect.

Cum alegem încălțămintea pentru copii

V-ați întrebat vreodată ce ar trebui să căutați atunci când cumpărați pantofi pentru copiii voștri? Deși vi se pare un lucru lipsit de importantă, o alegere greșită poate avea repercusiuni pentru tot restul vieții.

De aceea încălțămintea pentru copii trebuie să fie întotdeauna confortabilă, flexibilă și ușor de încălțat, mai ales dacă vârsta celui mic este fragedă. Pentru aceasta trebuie să vă luați timp și să cutreierați magazinele sau să măsurați cu atenție și să consultați tabelele de mărimi atunci când cumpărați online. Nu e ca și când veți cumpăra pantofi femei cu toc fără să îi încercați și sunteți sigure că îi veți încălța chiar dacă vă fac două bătături pentru că sunt superbi. Încălțămintea pentru copii trebuie să fie comodă din toate punctele de vedere, altfel cel mic poate suferi.

Trebuie să vă amintesc și că atunci când cumpărați din magazin, trebuie încercați ambii pantofi, și stânga și dreapta, știți deja că pot există variații minime de la un picior la altul iar copilul nu se va simți confortabil atunci când merge, dacă încălțămintea nu este bună. Pentru a fi sigur că nu îi sunt mici, pune degetul în spatele pantofului, pe călcâi, și dacă pantoful intră fără probleme, atunci îi poți cumpăra. Iar pentru a verifica dacă sunt prea mari, apăsați pe vârfuri în zona degetului mare, acolo ar trebui să rămână spațiu fix pentru un deget. Și pantofii prea mari sunt incomozi şi periculoşi pentru că cei mici se pot împiedica în ei şi se pot accidenta.

Talpa flexibilă pentru un pas sănătos

Talpa pantofului este și ea importantă pentru că lasă piciorul să se mişte liber, copilul putând astfel să-şi exerseze toţi muşchii şi să-şi dezvolte un mers corect.

De unde știu dacă este destul de flexibilă? Ei bine se pliază pantoful în așa fel încât să încercați să se atingă vârful cu călcâiul. Talpa ar trebui să se flexeze fără probleme, mai ales pentru copii mici.
Orice tip de încălțăminte am alege, aceasta trebuie să se adapteze piciorului fiecărui copil. Așa că trebuie să ținem cont că cei mai mici pot avea piciorul grăsuț și atunci „pernuțele pufoase” au nevoie de un număr mai mare la pantof.

Nu în cele din urmă căutați întotdeauna încălțăminte din materiale naturale care să ofere o respirabilitate maximă piciorului, împiedicând astfel transpirația. Și pentru aceasta încălțămintea trebuie să fie din piele sau din materiale lavabile.

papuci pentru copii

Un sfat genial pe care l-am primit de la pediatru a fost să am întotdeauna pantofi de schimb pentru copil și să nu se încalțe două zile la rând cu aceeași pereche. În acest fel încălțămintea se va aerisi și usca complet, evitând apariția ciupercilor și a altor infecții.

Alegerea corectă a modelului și mărimii exacte, menținerea picioarelor uscate, purtarea încălțămintei care permite o bună circulaţie a aerului și a șosetelor de bumbac sunt esențiale pentru a crește picioare sănătoase și frumoase, de aceea trebuie să acordați o atenție deosebită ori de câte ori cumpărați copilului vostru o nouă pereche de papuci.

 • 68
 •  
 •  
 •  
 •  

1 Comment on "Back to school – cum alegem cei mai buni papuci pentru copii"

 1. Multumim pentru sfaturi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*