ROWENTA Purificator de aer Intense Pure Air XL PU6020F0, review

Purificator de aer Intens Pure Air PU4020F0 review
Share the joy
 • 330
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

ROWENTA Purificator de aer Intense Pure Air XL PU6020F0, review

La mulți ani 2019! La mulți ani, dragă cititor!

Purificator de aer Intens Pure Air PU4020F0 RowentaPentru acest an, una din rezoluțiile mele este de a avea grijă mai bine de sănătatea mea și a celor dragi mie. Îmi doresc o viață mai activă, mai multă mișcare și desigur bucate mai sănătoase pe masă.

Un prim pas l-am făcut datorită unei campanii marca @BUZZStore când am primit spre testare un Purificator de aer Intens Pure Air XL PU6020F0.

Întâmplător eram în căutarea unui astfel de aparat pentru că un membru al familiei mele suferă de BPOC, o boală respiratorie cronică, în care calitatea aerului respirat este deosebit de importantă. Astfel că purificatorul de aer de la Rowenta a fost pus la treabă chiar de când a intrat în casă.

Dacă aveți probleme cauzate de alergii la praf sau animale de companie, rino sinuzite  sau dacă unii membrii ai familiei sunt fumători și în casă sunt copii, acest aparat este o necesitate care va oferii tuturor un aer proaspăt și curat.

Un purificator de aer, îmbunătățește calitatea aerului dintr-o încăpere. Pe piață sunt multe tipuri, insa modelul PU4020Fo Intense Pure Air oferit de Rowenta este cel mai eficient când vine vorba de eliminarea definitiva a formaldehidei.

Ce este formaldehida și cum ne afectează sănătatea?

Conform unor studii de specialitate formaldehidă este o substanță cancerigenă, iritantă, care afectează sănătatea noastră și care se găsește în locuințele noastre sub diverse forme.

Purificator de aer Intens Pure Air PU4020F0 filtru nanocapturSute de mii de tone de formaldehidă sunt folosite anual în industrie, fiind unul dintre cei mai importanți poluanți care se găsesc în aerul din casă, mai ales în încăperile slab ventilate.

Principalele surse de emisie a acestei substanțe în spații închise sunt rășini, spume izolante, produse din PAL, covoare, saltele, țesături sintetice, produse electronice, adezivi, vopsele, soluții de curățare, lacuri, antiseptice, produse cosmetice, materiale plastice, insecticide… și lista este atât de lungă încât aș putea continuă să înșirui pagini întregi.

Printre cele mai evidente simptome ale expunerii la formaldehidă se numără iritarea ochilor, nasului și a gâtului. Drept urmare avem vedere încețoșată, dureri de cap, greață etc.

Foarte multe studii științifice leagă formaldehida de probleme grave de sănătate, cum ar fi leucemii la adulți, dermatită alergică, cancer nazofaringian, astm, edem pulmonar, probleme de fertilitate la femei și chiar ciroză , cancer laringian, cancer pulmonar, melanom, sindrom nefrotic sau cancer pancreatic.

Mirosul de lemn proaspăt tăiat, atunci când aducem mobilă nouă din PAL în casă este de fapt un cal troian, moleculele de formaldehidă lezând ireversibil celulele din sacii alveolari.

PURIFICATORUL DE AER INTENSE PURE AIR XL PU6020F0 de la Rowenta România este singurul purificator de aer care filtrează până la 99.99% din particulele poluante și distruge permanent formaldehida cu ajutorul filtrului sau Nano Captur, o tehnologie brevetată Rowenta.

Rowenta, Purificator de aer Intens Pure Air XL PU6020F0, generalități

Ca aspect general, aparatul este foarte finuț și elegant, ușor de integrat în orice design interior.

În ceea ce privește dimensiunile și greutatea, acest purificator este destul de mic: L38 X D31.5 X H75 cm și cântărește mai puțin de 7,5 kg. Prin urmare este un dispozitiv cu dimensiunea perfectă și deși nu are roți este simplu de mutat de colo-colo, deoarece este ușor. În plus pe partea posterioară are o nișă unde introduci mâna, pentru a-l muta, iar jos are un fel de membrana de silicon care nu ii permite sa alunece sau sa vibreze în timpul funcționării.

Are consumul foarte scăzut deoarece puterea maximă este de 30 de wați. Acest punct este important pentru mine deoarece uneori este necesar ca aparatul să funcționeze toată noaptea. Personal pot să spun că nu am observat nicio modificare importantă la factura electrică și purificatorul funcționează câte 4-8 ore în fiecare zi.

Purificatorul Rowenta XL PU6020F0 Intense Pure Air este foarte de silențios, mai ales când este setat la viteză redusă pe funcția de noapte, când practic este insesizabil. Maximul este oarecum mai zgomotos, ajungând la 45 db, un nivel care nu este enervant, dar ți se pare că bate vântul în cameră…

Rowenta, Purificator de aer Intens Pure Air XL PU6020F0, funcții

Rowenta PU6020Fo Intense Pure Air încorporează un sistem inteligent pentru detectarea automată a poluării, nivelurile de semnalizare prin intermediul indicatorilor de lumină (albastru înseamnă aer pur, purpuriu, aer poluat și roșu, aer puternic poluat).

La mine în casă nu sunt poluanți semnificativi, nu fumează nimeni, nu am animale de companie, nici măcar aparate de parfumat aerul nu am, deoarece așa cum am explicat anterior, în bolile pulmonare nu este voie cu astfel de produse în apropierea bolnavului… însă locuiesc într-o intersecție și gazul evadat din țevile de eșapament se strecoară în casă, cu miros pregnant a combustibil ars, înnegrind perdelele și pereții, cauzându-ne tuse și iritații ale cailor respiratorii.

În plus smogul electronic, emanat de toate electrocasnicele moderne, este și el un important poluant pe care sănătos fiind nu îl bagi în seamă, dar când ai probleme respiratorii, aerul devine sufocant și fiecare respirație doare la propriu.

Lumina ambientală are 3 poziții, unde în modul de noapte, lumina poate fi stinsă cu totul.

Rowenta, Purificator de aer Intens Pure Air PU4020F0, funcții

Purificator de aer Intens Pure Air XL PU6020F0 are un temporizator care poate fi programat pentru a funcționa perioade de timp presetate: 1 oră, 2 ore, 4 ore sau 8 ore.

Grilajul din partea superioară redirecționează aerul curat acolo unde este necesar, acesta fiind reglabil poate fi orientat de la 45º la 90º.

Rowenta, Purificator de aer Intens Pure Air PU4020F0, funcții

Filtre Purificator de aer Intens Pure Air XL PU6020F0 Rowenta

Filtrele sunt principalele atuuri ale unui purificator de aer, iar Rowenta Intens Pure Air XL PU6020F0 este echipat cu 4 filtre de o performanța greu de egalat..

Acestea au venit în țiplă, în interiorul aparatului, pentru a fi protejate de orice depuneri de praf, iar filtru Nano Captur, vine sigilat într-o pungă specială. Filtrele sunt consumabile care trebuie schimbate la anumite perioade de timp, în funcție de gradul de poluare din mediul unde este folosit aparatul.

Filtre Purificator de aer Intens Pure Air PU4020F0 Rowenta

Filtru lavabil Purificator de aer Intens Pure Air XL PU6020F0 Rowenta

Filtrul lavabil este primul care captează praful, părul de animale, fibre sintetice precum cele din covoare, pernuțe, draperii.

Acesta este o plasa fină, perfect întinsă, pe care chiar am observat depuneri de praf și fire după o perioadă de utilizare, ceea ce înseamnă ca acest purificator își face treaba excelent.

Filtru lavabil Purificator de aer Intens Pure Air PU4020 Rowenta

Filtru carbon activ Purificator de aer Intens Pure Air XL PU6020F0 Rowenta

Filtru de carbon activ este alcătuit din celule în interiorul cărora sunt granule de carbon. Acest filtru reține fumul de țigară, noxele, mirosurile de orice gen și componente organice volatile, eliberând un aer curat, fără nicio aromă.

Filtru de înaltă performanță pentru alergeni și particule fine pentru Rowenta Pure Air XL PU6020F0

Filtru de înaltă performanță pentru alergeni și particule fine se aseamănă cu filtrele de la mașină și captează praful mai fin, polenul, mucegaiuri, acarienii și alergenii de orice tip și toate clasa de bacterii și viruși.

Filtru de înaltă performanță pentru alergeni și particule fine XD6070F0 pentru Rowenta Pure Air PU4020F0

 

Filtru Nanocaptur XD6080F0 Purificator de aer Intens Pure Air XL PU6020F0 Rowenta

Filtrul Nanocaptur este un filtru exclusiv și patentat Rowenta care distruge definitiv formaldehidă. Ca urmare aerul contaminat este filtrat în proporție de 99,99% în spațiile unde acesta funcționează.

Așa cum este logic, va fi necesar să se înlocuiască filtrele la o anumită perioadă de timp. Primul filtru este simplu de spălat cu dușul cu apă, odată pe lună, în timp ce celelalte trebuie înlocuite în fiecare an.

Dispozitivul are un indicator care se aprinde atunci când este necesară înlocuirea filtrelor. În plus, asamblarea și dezasamblarea acestora este foarte, foarte simplă.

Filtru Nanocaptur XD6080F0 Purificator de aer Intens Pure Air PU4020F0 Rowenta

Păreri Purificator de aer Intens Pure Air XL PU6020F0 de la Rowenta, 2 luni de folosire

L-am pus la lucru de cum l-am băgat în casă. Montarea filtrelor nu mi-a cauzat niciun fel de problemă.

Primul lucru pe care îl sesisezi este că dispare orice miros din camera în câteva minute. Raza de acțiune a purificatorului de aer Intens Pure Air XL PU6020Fo este de până la 80m², la o camera de 35m² filtrează aproape instant orice miros. Pentru un apartament cu 3 camere cum am eu este mai mult decât suficient.

Pe lângă purificarea aerului, elimină mirosul de tutun, parfum, mâncare… etc, elimină substanțe chimice și formaldehidă.

Intens Pure Air XL PU6020Fo este un purificator de o calitate excepțională, materialele din care este alcătuit sunt bune, destul de silențios, are cablu lung, iar utilizarea lui este foarte intuitivă.

Prin urmare este un produs echilibrat, care face ceea ce promite și care a depășit cu mult așteptările mele.

Îndeplinește perfect funcția de purificare a aerului și deși nu toți în casă suntem bolnavi, aerul curat pe care îl dispersează se observa cu ușurință.

Persoana bolnavă a spus că simte o ușurare specială în momentul când respiră aerul purificat, nu mai tușește la fel de mult și nici alergiile nu îi mai dau bătăi de cap.

Purificator de aer Intens Pure Air XL PU6020F0 review

 • 330
 •  
 •  
 • 1
 •  

15 Comments on "ROWENTA Purificator de aer Intense Pure Air XL PU6020F0, review"

 1. Foarte important acest aparat pentru sănătate. Mai ales că poluarea a devenit o problemă reală foarte mare. Și eu sunt interesată de un aparat dar care să regleze și umiditatea.

 2. Wow un articol complet si plin de informatii. Nu am un asemenea aparat dar clar dupa tot ce am citit este neaparat sa am unul

 3. nu am folosit niciodata un purificator si nici nu mi-am pus problema daca as avea nevoie. dar sincer, cred ca in orice casa ar trebui sa existe. asta in afara cazului extrem de fericit in care traim in varf de munte si e aerul curat. si faptul ca lasam geamurile deschise si intra tot praful de afara, impreuna cu noxele si toate cele, e un motiv in plus de a achizitiona un asemenea aparat.

 4. Nu am folosit pana acum un purificator de aer dar dupa ce am citit articolul tau mi-am dat seama ca as avea nevoie de unul pentru ca la noi in casa se fumeaza, traim intr-o zona destul de poluata si un ajutor in plus nu strica.

 5. Cristina Barbieru | ianuarie 8, 2019 at 11:44 am | Răspunde

  Chiara vem in plan sa luam si noi un purificator de aer, avem mare nevoie de el. Asa ca sugestia ta mi-e de mare ajutor.

 6. Ni s-a prezentat si noua un astfel de aparat, și ma încântă ideea de a avea aer curat mereu in casă.

 7. Cred ca in orice casa ar fi util un astfel de purificator. Este vorba de sanatate, pana la urma.

 8. Trebuie sa recunosc ca mi-a fost de un real ajutor articolul tau. Chiar nu stiam cat de eficient este un astfel de produs

 9. Pentru alergiile mele cred ca ar fi minunat un purificatoer de aer si mai ales in mediul poluant in care traim este absolut necesar pentru un aer curat!

 10. Wow..super! Mi-ar fi de folos si mie la cabinet un astfel de aparat!

 11. De unde cumperi filtrele pentru inlocuire si cat costa? Asta e foarte important!

 12. Din cautari pe net, nu prea exista pt modelul asta de purificator

 13. Mda, alt review facut pe genunchi.
  Vreau sa stiu cum ai testat ca elimina voc-urile si gradul de filtrare pt particulele fine.
  Sau doar repeti ce scrie producatorul?

  Daca ai fi cautat review-urile facute pe amazon ai fi vazut ca lucrurile nu stau chiar asa roz.

  • Hai sa-ti raspund, cu toate ca nici macar nu ar fi trebuit sa iti public comentariul… Daca ai fi citit macar printre randuri ai fi vazut ca folosesc acest aparat pentru ca cineva din familia mea are o boala pulmonara grava si nu de „fite”.
   VOC-urile sunt extrem de simplu de testat, acetona de unghii/ diluantul/ benzina sunt volatile si declanseaza aparatul, aburul unui difuser cu uleiuri esentiale, vaporizarea unui parfum, fumul de la o lumanare stinsa, chiar fumul de la prajit ceapa sa zicem sau aburul fin care se strecoara de la gatit in bucatarie, declanseaza senzorul si treptele de absorbtie se regleaza singure, aparatul urcand pana la treapta 4, senzorul facandu-se rosu. Dupa cateva minute (in functie de gradul de poluare) aparatul se regleaza si revine la trepte inferioare de filtrare. La fel declanseaza si daca aduc langa aparat o bucata de lemn proaspat vopsit.
   Pentru a verifica particulele fine e de ajuns sa scutur usor o haina sau sa intind cearceaful si toti acarienii sa zboare prin aer. La fel cum am descris anterior, aparatul declanseaza si purifica aerul. Ca sa nu mai vorbesc de polenul care zboara peste tot si tot particule fine sunt.
   Nu am citit pe amazon pentru ca nu ma intereseaza, il folosesc aproape 8 ore pe zi de peste jumatate de an si e de ajuns ca persoana bolnava se simte mai bine si nu este nevoie sa apelam la metode gen masca de oxigen.
   Iti doresc o zi buna si multa sanatate, sa nu ai vreodata nevoie de un astfel de aparat sau oricare altul pentru a respira mai bine.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*