Pink Touch – Manichiura care salvează vieți, învață să îți examinezi sânii

Pink Touch
Share the joy

Pink Touch – Manichiura care salvează vieți, învață să îți examinezi sânii

Panglica roz este unul dintre cele mai reprezentative simboluri în lupta împotriva cancerului de sân. Utilizată la nivel internațional fundița roz reprezintă angajamentul și conștientizarea asupra prevenției și consecințelor acestei boli.

Originea acestui simbol este legată de dorința de a aduce în atenția tuturor femeilor noțiuni despre preventia cancerului de sân. Alexandra Penney – editorul unei reviste care făcea cunoscute tot tipul de studii despre cancer și Evelyn Lauder – vice președinte la Estee Lauder s-au gândit să facă un semn distinctiv care să fie distribuit cu produsele cosmetice pentru a conștientiza și promova prevenirea cancerului de sân.

La început inițiativa celor două nu era asociată cu nici o culoare specifică. Ulterior au decis să adopte culoarea roz pentru a răspândi mesajul lor: importanța auto-examinării pentru prevenirea cancerului de sân.

Multe organizații, companii și persoane publice folosesc panglică roz pentru a aduce în atenția tuturor și pentru a da vizibilitate oricărei acțiuni care are legătură cu acest tip de cancer. Astfel că Fundația Renașterea, împreună cu Melkior, au creat o manichiură, care le reamintește femeilor de un ritual mai puțin cunoscut: auto-examinarea lunară a sânilor.

Pink Touch

Pink Touch – importanţa prevenției

Știm cu toții că elementul fundamental în îngrijirea sănătății este prevenția. Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer la femei și face milioane de victime anual. Însă cancerul de sân poate fi vindecat în mai mult de 90% din cazuri dacă este depistat în stadii precoce.

După vârstă de 40 de ani este recomandat să ne prezentăm la medic în vederea examinării și realizării mamografiei (anual dacă sunt recomandări în acest sens), acesta fiind modul principal pentru depistarea precoce a acestei boli.

De-a lungul vieții sânii unei femei suferă diverse transformări: de la perioada maternității, alăptarea, modificări hormonale lunare, până la variații în greutate și uneori mici traumatisme.

Melkior și Fundația Renașterea invită toate femeile să se gândească la ele însele, să-și dea prioritate și să aibă grijă de sănătatea lor, aducând în atenție importanța efectuării a auto-examinării lunară a sânilor.

„Pink Touch este mai mult decât o manichiură, un ritual de înfrumusețare. Este o manichiură-simbol, un reminder pentru auto-palparea sânilor și mai departe, pentru efectuarea controalelor medicale periodice. Datorită mamografiei, ecografiei și consultului mamar, depistarea cancerului de sân a crescut semnificativ perspectiva vindecării.”

Pink Touch

Pink Touch, învață să îți examinezi sânii

Auto-examinarea se face în a zecea zi după începerea menstruației. Stați în fața unei oglinzi cu umerii drepți și cu brațele lângă șolduri și priviți-vă sânii. Învățați să vă cunoașteți corpul și observați orice modificare de formă, culoare, textură sau dimensiune, poziția mamelonului etc. Orice semn sau modificare trebuie sa fie raportată de urgenţă medicului.

Multe femei spun că cel mai bun mod de a simți textura sânilor este atunci când pielea este umedă și alunecoasă, așa că faceți acest pas în duș, controlând întregul sân cu mișcări circulare.

„Fundița roz, deja iconică, este aplicată pe unghiile de la trei degete: cel arătător, cel mijlociu și cel inelar. De ce doar aceste trei unghii? Deoarece pentru auto-examinare corectă a sânilor este nevoie de aceste trei degete.”

Detectarea precoce pentru a îmbunătăți prognosticul și a mari rata de supraviețuire a cazurilor de cancer mamar rămâne piatra de temelie în lupta împotriva acestei maladii.

Această practică nu doar ca duce la detectarea unor posibile probleme, dar împuternicește femeile, care sunt astfel mai responsabile pentru propria sănătate. În consecință, auto-explorarea este recomandată pentru a încuraja conștientizarea în rândul femeilor expuse riscului.

Manichiura Pink Touch

Manichiura Pink Touch poate fi obținută în saloanele partenere Melkior. Sau se poate face acasă, achiziționând KIT-ul de Manichiura din Magazinele Melkior. Kit-ul conține și un manual de instrucțiuni de palpare a sânilor.

În plus, oricine poartă această manichiura, primește un discount de 15% pentru o mamografie în Centrul Medical de Excelență Renașterea.

Printre vedetele care susțin campania Fundației Renașterea se numără Andreea Esca, Iuliana Tudor, Monica Dascălu, Corina Caragea și Magda Pălimariu.

Pink Touch

KIT-ul de Manichiura Pink Touch este format din:
  • oja lucioasă pink tuch 4,5 ml
  • oja MK lucioasă Pink for life 4,5 ml
  • lac de baza si protecție 2 in 1 4,5 ml
  • folie de decor adeziv pentru unghii pinktouch
  • manual de instrucțiuni de palpare a sânilor.

Un KIT de manichiură Pink Touch costa doar 29 lei și îți aduce discount de 15 % la mamografiile din Centrul Renașterea.

Eu am dat curs invitației si desigur ca te provoc și pe tine să îți faci manichiura simbol, să devenim susținătoare ale campaniei Pink Touch.

Dacă realizezi o manichiură Pink Touch posteaz-o pe Facebook și Instagram, alături de hashtagul: #pinktouch

Despre lacurile Melkior ți-am vorbit de nenumărate ori. Puternic pigmentate, se aplică foarte frumos și uniform dintr-un singur strat, au un luciu perfect și sunt extrem de rezistente pe unghie.

Top Coat este superb, cu un luciu extraordinar, protejează manichiura și întărește unghia.

Pink Touch

Indiferent dacă îți faci sau nu manichiura, nu uita ca în fiecare luna să îți auto examinezi sânii. Acest gest ar putea sa îți salveze viaţa!

1 Comment on "Pink Touch – Manichiura care salvează vieți, învață să îți examinezi sânii"

  1. Pacat ca mamografiile cu reducere se fac numai la o clinica in Bucuresti.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*