Nunta de argint

Share the joy

Nunta de argint la restaurantul

Îmi plac serile lungi de toamnă, cu miros de frunze şi stropi mari şi grei de ploaie. Îmi place puful gutuilor, mustul roşu şi magiunul de prune. Îmi place atât de mult toamna, încât am ales ca amintirea uneia dintre cele mai fericite zile din viaţă mea să fie tipărită cu litere de fericire, într-un calendar de noiembrie…

Mă aşez pe fotoliul din balcon şi privesc ultimele frunze din stejarul din faţă blocului. Îmi place să răsfoiesc albumul cu fotografii. Amintiri nepreţuite tipărite pe hârtia lucioasa, amintiri ce mă caută an de an când adunăm un alt mărgăritar pe inelul vieţii. Anul acesta se vor face 25. Privesc frunza de stejar presată între filele albumului şi zâmbesc fericită… parcă a fost ieri… şi nu mai este mult şi vom sărbători nunta de argint…

Am şi ales localul pentru sărbătorirea aniversării, un restaurant cu nume predestinat, ce mi-a atras atenţia din prima clipă, Restaurantul Good Old Times. O locatie  de nuntă, elegantă, modernă şi versatilă. Fiica mea spune că este pretabilă pentru orice tip de eveniment şi că vor face aici petrecerea de sărbători, organizată de biroul unde lucrează.

Eu aş vrea o petrecere modernă, cealaltă a fost tradiţională . Ştiu că fiica mea se va ocupă de multe, noi nu mai avem răbdarea şi forţă necesară. Dar la acest restaurant nu trebuie decât să alegi data, de restul se ocupă ei. Mâncarea o vreau tradiţională, căci nu-i aşa , ce ar fi nuntă fără sarmale? La Good Old Times, oaspeţii se pot bucură de reţete vechi şi autentice ale bucătăriei româneşti , prezentate într-un format modern, aliniat la cele mai înalte standarde culinare.

Lista de invitaţi e aproape gata, cam 50 de persoane, rude şi prieteni adunaţi într-o viaţă de om… Diana, fiica mea, a râs, a spus că până şi ei de la corporaţie sunt în jur de o sută şi tot ar mai fi loc de vreo 20, dar eu îi vreau aproape doar pe cei care îi ştiu bine… de-o viaţă… Mulţi dintre ei se vor aduna din cele patru colţuri ale lumii. Însă restaurantul face parte din cadrul hotelului Golden Tulip Times, hotel de 4* unde unii dintre noi se pot retrage câteva minute în camera unde vor fi cazaţi, pentru a se odihni puţin între două dansuri.

Vom avea mesele asezate in forma de cerc, acoperite cu organza si împodobite cu ghirlande de flori, pahare de cristal şi şampanie rose. Sarmale în cuiburi şi antreuri cu gust de mare… şi da, chiar şi limuzina, am auzit-o pe fiica mea şuşotind cu taică-su . Vom dansa vals si tango si vom servi un delicios tort de ciocolata. Nu vom spune „te iubesc” cu acelasi patos ca acum 25 de ani.

Evenimentul va avea loc la restaurantul Good Old Times , dacă aveţi plăcerea să veniţi, va aşteptăm acolo începând cu ora … fericirii… într-o seara de noiembrie călduros, învelit în frunze ruginii de stejar… Dacă nu ajungeţi , nu vă faceţi griji, tot aici vom organiza şi nunta de aur, atunci însă prezenţa este obligatorie… Vă aşteptăm cu drag.

Acest text a fost scris pentru SuperBlog 2015.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*