Globalizarea si diverse obiceiuri de nunta in lume

verighete
Share the joy

Globalizarea si diverse obiceiuri de nunta in lume

Verighetele reprezinta peste tot în lume simbolul dragostei fată de persoana cu care alegi să petreci restul vieții. Însa, nu pretutindeni design-ul lor este la fel. Bineînțeles, forma de cerc este favorita, deoarece poartă valente simbolice semnificative, ilustrând dorința milenara a omului de a se integra în univers, aspirații profunde pentru eterna reîntoarcere, ciclicitatea din natura manifestata prin succesiunea anotimpurilor, zilelor, fazelor lunii etc.

Tot mai des, auzim discuții despre globalizare în corelație cu pierderea identității și uitarea specificului național, în favoarea aderării la un grup sau altul. Cu toate acestea, va garantez ca nici un cuplu nu ar fi interesat sa își organizeze nunta după niște standarde impuse!

Deși romanii au îmbrățișat și sărbători care țin de ritualurile specifice în alte țări, precum Halloween-ul, asta nu înseamnă că trebuie să părăsim în întregime vechile obiceiuri autohtone, pe care le celebrau bunicii noștri, un exemplu fiind ziua de Dragobete. In sprijinul aceleiași idei, vă ofer un alt exemplu : pregătirile de nuntă din Marea Britanie, impun ca viitoarea mireasă să poarte în ziua nuntii ceva vechi, sa aibă asupra iei un lucru nou, un obiect împrumutat și ceva de culoare albastra. Această datină datează din epoca Victoriană, când era foarte înrădăcinată credința că respectiva combinație de obiecte urma sa croiască o nouă și plină de noroc, conviețuire. Este ușor sa ne dam seama de înțelesul simbolic al noului și vechiului, în ceea ce privește obiectul de împrumut, acesta trebuia sa provină de la o femeie deja măritată, iar semnificația culorii albastre reflectă puritatea și loialitatea.

In Asia, nunțile pot constitui adevărate spectacole culturale, ceremoniile find încărcate de mult fast, al căror farmec este asigurat și de includerea unor ritualuri specifice care se respectă cu strictețe si în ziua de astăzi.

Miresele din Tara Soarelui Răsare poarta kimono-uri purpurii din mătase, schimbându-și vestimentația de mai multe ori pe parcursul ceremoniei oficiale.obiceiuri nunta

Miresele hindu poarta rochii tip sari, de culoare roșie sau roz și tatuaje cu henna. In India, ouăle, banii și diverse dulciuri tradiționale nu trebuie sa lipsească din cadrul ceremonialului, find aducătoare de fertilitate și o viată prosperă.

In China, o nunta tradițională stă sub semnul culori roșii, care impodobeste casa mirilor, invitațiile și cutiile de cadouri. Însă, indiferent de zona de pe glob, evenimentul nupțial este cu atât mai reușit, cu cat mireasa este „împodobită” cu cele mai deosebite bijuterii.

Din acest motiv, este semnificativ modelul de verighete pe care viitorii miri il aleg. Dacă cuplul nu este condiționat de obiceiuri care se bazează pe transmiterea verighetei de dama din generație în generație, mai exact din tata în fiu, atunci alegerea inelelor ii aparține în totalitate. In timp ce unii parteneri pot opta pentru un model de verighete cu motiv tradițional, alți viitori soți ar putea fi atrași de frumusețea unor modele verighete cu diamant.

Eu va doresc să descoperiți modelul perfect pentru dumneavoastră și vă invit sa vizionați peste 4555 de inele de căsătorie expuse în realitate, de calitate superioara!

Be the first to comment on "Globalizarea si diverse obiceiuri de nunta in lume"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*