Ai grija de sanatatea ta, foloseste un sterilizator cu quartz!

foloseste un sterilizator cu quartz
Share the joy

Ai grija de sanatatea ta, foloseste un sterilizator cu quartz!

Tehnicienii manichiuristi au o ocupatie care nu este doar complicata, dar care necesita si o deosebita responsabilitate. Daca nu se respecta regulile privind igiena, pot aparea consecinte destul de neplacute atat pentru client, cat si pentru manichiurist. Inainte si dupa efectuarea procedurilor cerute, instrumentele trebuie curatate cu mare grija. Ingrijirea acestora consta din etapa de dezinfectie apoi de sterilizare. A doua procedura o poti face cu ajutorul unui sterilizator cu quartz.

Procesul de sterilizare consta in distrugerea bacteriilor patogene si a fungilor care pot provoca inflamatii si infectii ale pielii. Un sterilizator cu quartz este utilizat pentru instrumentele medicale si cosmetice mici din metal. Acesta este un recipient din plastic, iar prin interior construit din metal rezistent la caldura. In timpul functionarii corpul din plastic al unui sterilizator cu quartz nu se supraincalzeste, ceea ce permite folosirea repetata in timpul zilei. Temperatura poate ajunge la 180-200° C, ceea ce permite dezinfectia suta la suta a elementelor. Bilele din sticla ce se afla intr-un  sterilizator cu quartz se incalzesc al 250 ° C.

Orienteaza-ti atentia asupra indicatoarelor luminoase. Daca este aprinsa lumina rosie, inseamna ca este pornit procesul de sterilizare, iar daca lumina este verde, atunci aparatul este in regimul de incalzire. Instrumentele dezinfctate intr-un sterilizator cu quartz nu gtrebuie sa se afle pentru prea mult timp. Timpul optim nu ar trebui sa depaseasca 20 de secunde daca dispozitivul este incalzit la temperatura maxima. In acest rastimp se distrug destul de eficient toti germenii, ciupercile si virusii. Este un ciclu de sterilizare scurt care permite ca un sterilizator cu quartz sa fi utilizat continuu de catre un manichiurist, ceea ce este important pentru aceasta profesie.

Este important ca dupa dezinfectare, inainte de a incepe lucrul, sa lasati instrumentele sa se usuce pe un prosop sau o carpa curata si uscata.

foloseste un sterilizator cu quartz

Un sterilizator cu quartz il poti avea si acasa, asa cum practic fiecare familie dispune de propriile unelete pentru manichiura, fie foarfece, pensete sau altele. Acestea trebuie curatate si sterilizate dupa fiecare procedura, pentru ca rudele tale pot fi bolnave, la prima vedere, cu ceva minor, insa consecintele pot fi neplacute si indelungate, de exemplu diferite ciuperci, herpes sau altele. Un alt motiv pentru care trebuie sa tii mereu instrumentele dezinfectate sunt bolile  asimptomatice. Bineinteles ca puteti spala aceste instrumente in solutii chimice dezinfectante, insa nu vei avea nici o garantie ca bacterile au fost distruse in totalitate. De aceea poti opta pentru un sterilizator cu quartz, care nu va ocupa mult spatiu si care este mult mai sigur si nu scump, ca si pret.

Ai grija de tine si sanatatea ta!

1 Comment on "Ai grija de sanatatea ta, foloseste un sterilizator cu quartz!"

  1. Uite ca eu nu stiam ca exista si sterilizatoare de marimea asta, pe care le pot folosi acasa pentru sterilizat diverse ustensile. Mie mi-e tare frica, mai ales cu unghiere, forfecute… nu le impart cu nimeni. Pana si sotul are unghiera separata.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*