Farmecul Craciunului, regasit in fiecare dar

Share the joy

Cerul cerne puzderie de steluţe ca nişte giuvaiere sclipitoare. Unele firave, transparente, altele atât de strălucitoare că luminează totul în jur. Se grăbesc tăcute înspre pământ, îmbrăcând-ul într-o mantie pufoasă, ţesută cu mii de diamante.

În parc, arborii golași, poleiţi cu argint, se leagănă parcă fredonând colinde. În casă miroase a scorţişoară, a castane coapte şi a cetină.

Mă întind fericită pe divan, în timp ce-mi privesc printre gene puştiul, ce stătea cu năsucul lipit de geam, sperând că va ninge destul încât să ieşim la săniuş. Sorb o înghiţitură de ceai şi adulmec încântată aromele iernii, care mă copleşeau din toate părţile.

Mmm…  Ce parfum fin avea noua mea cremă de la Farmec! Specialiştii Gerovital încearcă permanent să îşi îmbunătăţească produsele, dar de data asta s-au întrecut pe ei înşişi. Cu ingrediente de ultimă generaţie, nu doar că îmi făcea o piele frumoasă dar, avea o mireasmă divină. Îmi plăcea teribil cum se simţea pe obraz și cât de catifelat lăsa tenul.

Îmi ridic vârful degetelor să ating pielea parfumată. În drum spre obraz dau de o barbă ciufulită, în care îmi încâlcesc degetele. Îmi iau fața în palmele desfăcute şi descopăr şi nişte mustăţi care mă gâdilau pe sub nas. Mă ridic speriată şi fug spre oglinda din hol, unde îmi întoarce privirea un Moş Crăciun, îmbrăcat în halatul meu roşu. Mă frec la ochi uluită şi Moşul îmi repetă gestul.

-O vai, pe toţi macii din lume, ce-i asta? nu pot să cred, ce se întâmplă aici?

caseta cadou

Din colţul camerei, un spiriduş ce stătea cu nasul lipit de fereastră se întoarce spre mine şi zice:

-Moşule, ninge de dimineaţă. Stratul de zăpadă e numa’ bun. Mâine e Ajunul Crăciunului, ai verificat listele? Uite, spiriduşii au umplut sacii cu daruri dar, sunt câteva dorinţe speciale pe care trebuie să le îndeplineşti. Ai grijă! Ştii doar, Grinch a sterpelit lista anul trecut şi ai încurcat cadourile.

Mă scotocesc speriată în buzunare şi scot o lista lungă, scrisă mărunt. Nu ştiu de unde, la gâtul meu erau atârnaţi nişte ochelari aurii. Îi aşez pe ochi şi privesc în jur.

Nu mai înţelegeam nimic. Doar bradul împodobit îmi părea cunoscut, în rest, de-a lungul pereţilor împodobiţi cu beteală şi vâsc, stăteau saci de catifea roşie, încărcaţi cu daruri. Superbloggerii spiriduşi, trebăluiau de zor la împachetat casete cadou, pe care le legau apoi cu o panglică de satin şi le aşezau grijulii în saci, după ce bifau câte un nume pe liste.

Îmi întorc privirea la lista mea pe care o ţineam cu vârful degetelor. Cu ochelarii puşi, literele mici încep se semene a nume cunoscute.

Ilinca, o verișoară, căreia îi plăceau mult cosmeticele. La fel ca şi mine adoră produsele Farmec. Spune că este brandul nr. 1 în preferinţele româncelor, pe segmentul Care. Uite, ea îşi doreşte o cremă parfumată. Cred că i s-ar potrivi perfect crema mea cu miros suav de caise. Privesc spre toţi spiriduşii care foşneau de zor hârtiile de mătase şi funditele aurii, împachetând daruri parfumate.

Intr-un colţ, pe o sanie lungă erau aşezate tot felul de produse Gerovital. Pun ochii pe o Casetă cadou Happiness Crema CC – Mediu şi mă grăbesc să o împachetez. În aer încă plutesc arome de sărbătoare, a fructe confiate și vin fiert, iar dinspre săniuță adie parfumuri ispititoare.

Extractul de caise din crema Happiness parfumează pielea fină de pe faţă, gât şi decolteu. Fiind bogat în minerale, îngrijeşte cu delicateţe tenul hranindu-l cu vitamine şi polifenoli în timp ce hidratează şi remineralizează fiecare celulă a epidermei.

Fluidul de curăţare zilnică ar fi perfect pentru ea, îi place să se demachieze bine şi acesta ar ajuta mult la îndepărtarea fardurilor, în plus lasă o piele atât de catifelată.

Mie îmi plăcea foarte tare şi Crema CC din această casetă cadou. Cea de caise este nuanţă mediu şi pentru că are în compoziţie Aquaxyl, contribuie la hidratarea şi tonifierea pielii. Îmi acoperă toate imperfecţiunile tenului lăsându-l luminos şi radiant. Ilinca va fi încântată să primească asemenea dar.

Mă întorc la lista unde toţi cei dragi aveau câte o dorinţa specială. O caut pe mama, ea nu îşi doreşte nimic special? Ani de-a rândul a găsit sub brad cadouri care contineau Lăptişor Doina. Era rutina ei de îngrijire preferată, iar tata ştia asta şi îi dăruia micile flacoane cu crema atât de suavă.

Aporoape mă pufneşte râsul, în dreptul mamei chiar scria Lăptişor Doina. Mă uit curioasă printre toate darurile de pe sanie. Anul acesta va primi multe cadouri Farmec, mama merită tot ce este mai bun. Parcă nu mă pot hotărâ, toate sunt aşa de frumose, atât de parfumate şi eficiente, marca de încredere care îngrijeşte pielea româncelor de când mă ştiu. Pentru mama aleg o Casetă cadou – Crema intensiv hidratantă.

Caseta are o cremă pentru ten şi un deodorant. Crema bogată în uleiuri şi grăsimi naturale, este perfectă pentru pielea ei matură. Acestea refac stratul hidro-lipidic protector al epidermei având un efect anti-age asupra pielii, asigurând hidratarea şi îngrijirea zilnică.

Deodorantul din această casetă este foarte eficient. Chiar eu îl folosesc şi sunt foarte mulţumită. Datorită ingredientelor pe care le conţine reglează procesul transpiraţiei asigurând o eficientă deodorizanta crescută.

Citesc atentă dorinţele tuturor şi hotărăsc că voi lua de pe sanie câte un cadou Farmec pentru fiecare.

caseta cadou

Deodată cineva îşi drege glasul. Privesc peste ochelari şi nu îmi vine a crede. În faţă mea Grinch cu fesul atârnat pe o ureche îmi întinde o coală lungă, apoi să dă la o parte şi arată cu degetul că se întinde până la uşa şi iese pe sub această cine ştie până unde. Rânjeşte răutăcios şi îmi spune:

-Aici sunt restul, trebuie să duci cadouri tuturor. Şi maşinuţe, cărţi, păpuşi, cravate haioase, şosete şi alte chestii trăsnite, grăbeşte-te, Rudolf bate din copite.

Fac ochii mari și ma uit la toți sacii aceia plini care păreau să se năpustească spre mine din toate părțile, dar superbloggerii spiriduși mă liniștesc spunându-mi că în noaptea de Crăciun vom împărți cu toții aceaste daruri.

Mai împachetez câteva casete cadou și le bag în sac. Printre colinde cineva mă strigă încetișor.

Iubito, hai.. se termină Superblog 2016, trezește-te.

În cameră miroase a caise confiate, iar la fereastră cerul cerne puzderie de steluțe argintii.

dar

1 Comment on "Farmecul Craciunului, regasit in fiecare dar"

  1. Nu stiu daca si barbatii sunt la fel, dar noua, femeilor, cu siguranta ne place sa gasim cosmetice si produse de ingrijire sub brad.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. SuperBlog | Proba 23. Dăruiește FARMECul Crăciunului

Leave a comment

Your email address will not be published.


*