De la oameni, pentru oameni, Bursa Binelui
Strângerea de fonduri online, este astăzi un proces mai simplu ca niciodată. Cu toate acestea, pentru a oferi un pic de ajutor, alegerea poate fi un pic dificilă, pentru ca in „campionatul de bine” sunt 42 de proiecte care vor face această lume mai frumoasa și mai primitoare pentru categoriile pe care le sprijină.
Bursa Binelui este singură platforma online unde donaţiile sunt necomisionate, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru o cauza. Toate plăţile sunt 100% securizate şi intră sub incidenţa legilor transferurilor bancare, platforma stimulând astfel plăţile electronice cu cardul. Bursă Binelui este dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlatesc.ro.
Fundraising este un nou mod de a strânge fonduri pentru realizarea unui proiect specific. Ideea este ca mai multe persoane sa investească o sumă mică şi aceste cantităţi mici sa se adune precum mici cărămizi la bazele unei clădiri, care mai apoi să crească încet, pentru a finanţa un proiect complet. Principiul fundraising este foarte simplu: „unul pentru o cauza şi toţi pentru unul…”.
Despre acest subiect, nu am vrut să scriu iniţial, pentru că mi să părut covărşitor să aleg doar un singur proiect pe care să îl susţin. Din partea mea toţi iniţiatorii merită să poate ajunge să ducă la bun sfârşit acele proiecte pe care le-au expus.
E bine să cunoşti compasiunea, să simţi empatie pentru aproapele tău. Măcar odată în viaţă ar trebui să încerci să salvezi umanitatea, să încerci să dai puţin şi să speri că totul va fi mai bine.
De-a lungul timpului am fost voluntar în diverse proiecte, ultimul fiind DPD– donează par pentru confecţionarea perucilor pentru copii bolnavi de cancer. Am înţeles cât de greu şi întortocheat poate ajunge ajutorul tău la cei care au nevoie, de aceea salut această inițiativă, de a putea dona online, fără nici un fel de comision.
Cum poţi să sprijini şi tu un proiect?
Nu trebuie decât să intri AICI şi să alegi proiectul care te impresionează cel mai mult sau poti alege mai multe proiecte sau de ce nu… pe toate…
Pe fiecare pagină de proiect poţi aduce o contribuţie prin câţiva paşi simpli. Nu ai nevoie decât sa completezi numele complet, suma donată și adresa de mail. Apoi vei fi redirecționat către platforma EuPlatesc.ro. Doar aici se introduc date personale ale cardului pentru plata on-line.
Eu am ales „Pot fi ca tine – Descoperă-mi lumea – Centrul Help Autism Suceava” pentru că este din oraşul meu şi pentru că ştiu cât de importantă este pregătirea şi introducerea unui copil bolnav de autism în societatea zilelor noastre.
Scopul proiectului
Scopul proiectului este oferirea de servicii terapeutice individualizate şi metode inovatoare pentru 32 de copii cu autism din Suceava, pentru o recuperare cât mai rapidă şi dobândirea de abilităţi specifice vârstei, în vederea integrării lor în învăţământul de masă şi în societate.
De ce să donez?
Donezi pentru a ajuta cei 32 de copii cu autism să beneficieze de terapie gratuită, să se recupereze, să se integreze în învăţământul de masă şi să devină adulţi autonomi. Donezi pentru a oferi şi în anul 2017 continuitate serviciilor de evaluare, diagnostic şi terapie de recuperare, copiilor cu autism din Suceava, în aşa fel încât să aibă şansă la o viaţă cât mai apropiată de normalitate.
Ce se întâmplă după ce donezi?
Asociaţia Help Autism din Suceava va folosi banii adunaţi pentru a susţine serviciile de evaluare şi recuperare a copiilor din imprejurimi, care suferă de aceasta boala.
În acest moment societatea şi educaţia nu au soluţii de integrare pentru copiii cu autism ceea ce ne face să ne întrebăm cum putem ajuta aceşti copii, pentru că dincolo de aparenţe, sufletul lor este captiv într-un corp al cărui creier percepe fiecare emoţie cu o intensitate imensă.
Aceşti copii au nevoie de o îngrijire specială pe toate planurile pentru a putea fi redaţi în cele din urmă societăţii.
Copiii cu autism trebuie să dobândească abilităţi sociale şi de comunicare, pentru a interacţiona mai târziu cu cei din jurul lor, familie, colegi , prieteni. Ei nu pot învăţa prin imitare, se închid în lumea lor de unde pot fi scoşi doar cu efortul unei echipe de specialişti şi materiale didactice speciale.
Aceşti copii au nevoie de rutine fixe de atenţia celor din jur şi sentimentul de siguranţă.
Donând o sumă oricât de mică, ajuţi la clădirea podului de care aceşti copii au nevoie să ajungă în societate.
Şi ei sunt ca noi, hai să le arătăm că ne pasă!
Leave a comment