De ce sa porți amulete tuarege argint, cele mai spectaculoase bijuterii

Amulete tuarege argint
Share the joy

De ce sa porți amulete tuarege argint, cele mai spectaculoase bijuterii

Amulete tuarege argintBijuteriile sunt viciul și slăbiciunea mea. Ca orice femeie, pur și simplu le ador. Îmi place strălucirea metalului rece, ador formele elegante și delicatețea lor. Între toate metalele argintul este preferatul meu, iar patina seducătoare pe care o capătă cu trecerea timpului mă atrage ca un magnet, ca să nu mai vorbim de misterul în care se învăluie unele bijuterii precum acele fabuloase amulete tuarege argint.

Printre cele mai spectaculoase bijuterii etnice, bijuteriile tuarege se disting prin puritatea formei și armonia remarcabilă a proporțiilor.

Crucea Tuaregă este un talisman vechi, folosit de persoanele nomade de origine arabă (tuaregi), având menirea de a contracara efectele deochiului și darul de a aduce energii pozitive purtătorului.

Cei fascinați de puterea acestei bijuterii afirmă că Crucea Tuaregă întărește încrederea personală și atrage norocul. De asemenea neutralizează blestemele, oferă protecție și ajută la extinderea orizonturilor.

Amulete tuarege argint

Nu există un model unic al acestor amulete tuarege. Specialiștii din domeniul antropologiei și sociologiei au catalogat aproximativ 20 de tipuri diferite dintre cele mai comune, multe dintre aceste fascinante bijuterii putând fi regăsite în oferta metaphorabijoux.ro.

Amulete tuarege argint

Principala caracteristică a acestor piese este aceea că sunt făcute de mână, făurite de meșteri argintari ce creează modele care fac par că fac aluzie la credințele religioase, însă termenul „cruce”, care este folosit pentru a desemna amuleta, e doar un nume generic atribuit de culturile occidentale având în vedere forma geometrică a simbolului, dar pentru tuaregi, semnificația figurii este asociată cu stelele.

După cum ştiţi una dintre resursele cele mai apreciate de popoarele nomade este capacitatea de orientare pe care membrii lor trebuie să o aibă, pentru a garanta supraviețuirea, individuală și colectivă. În acest sens, fiecare dintre brațele Crucii din Tuareg simbolizează cele patru puncte cardinale, în timp ce cifra completă este o referire la constelațiile stelare, care se manifestă în nopțile deșertului.

Deși unele modele ale amuletei Tuareg sunt făcute special pentru bărbați (deoarece se spune că sporesc virilitatea), ele pot fi folosite de membrii ambelor sexe, fiind un cadou foarte apreciat.

În tribul Tuareg, atât femeile, cât și bărbații poartă aceste coliere care sunt predate din generație în generație ca simbol al norocului.

Colierele ale căror pandantiv se termină în jumătate de cerc sau cu un cerc simbolizează energia femeii și iar cele ascuțite reprezinta masculinitatea. Pandantivele care au cele două simboluri reprezintă unirea celor două energii.

Pandantivele de argint ce reprezinta Crucea Tuareg sunt încărcate de misticism și simbolism. Element protector, fiecare talisman este special conceput pentru a concentra energia emoțională a purtătorului, oferindu-i încredere în sine.

Amuletele tuarege se poartă legate de un șnur negru din piele sau mătase. În general toate amuletele se poartă cat mai aproape de piele, pentru a vibra odată cu sufletul metalului și pentru a primi din protectia pe care se presupune ca o oferă.

In mitologie unii oameni folosesc pumnale de argint sau alte arme din acest metal pentru ca se știe că puterea lui sperie vampirii și alte suflete pierdute. Obiectele ascuțite de argint sperie spiritele rele, în timp ce formele rotunde conțin energie purificatoare și putere de curățare, obiectele cu forme triunghiulare sunt de asemenea de protecție.

Argintul este un metal care a fost folosit din timpuri străvechi. Timp de mai multe secole acesta a fost considerat cel mai prețios metal. Fără a ține cont de valoarea să materială, anumite culturi i-au atribuit puteri magice, adăugându-i o incomensurabilă valoare spirituală prin crearea amuletelor și talismanelor menite să aducă energii pozitive purtătorului.

În ezoterism se folosesc metale diferite și fiecare are un înțeles profund, deoarece orice metal este o materie pură și fiecare dintre ele atrage o anumită energie.

Astrologia asociază fiecare metal cu o planetă și un semn. Acest lucru se întâmplă deoarece metalele răspund la vibrațiile planetelor și fiecare metal are afinitate cu o anumită planetă, prin urmare, ele sporesc, ajută sau împiedică anumite energii.

În ezoterism argintul reprezintă puterea lunii. Iar pandantivele reprezentate de amulete tuarege argint sunt încărcate cu energie ce evocă partea astrală a elementelor, adică emoțiile, deoarece luna este legată de câmpul emoțional al oamenilor.

Amulete tuarege argint, cele mai impresionante marţisoare

Cuvântul amuletă vine din latinescul amuletum care înseamnă „obiect care protejează de pericole”, în timp ce talisman vine din arabă, tilasm, și poate fi tradus ca „inițiere în magie”.

De cele mai multe ori, amuletele și talismanele au și un rol estetic, împodobindu-și purtătorul, însă funcția lor primordială este una de protecție. Oamenii au crezut dintotdeauna în existența puterilor supranaturale, de aceea amuletele au fost și sunt și astăzi populare în toate culturile.

Dacă tot se apropie cele mai frumoase zile în care sărbătorim dragostea și femeia, o amuletă tuaregă este un cadou prețios care îi va arata celei mai iubite că îți dorești să o știi în siguranță.

3 Comments on "De ce sa porți amulete tuarege argint, cele mai spectaculoase bijuterii"

  1. Nu am incredere ca au puteri miraculoase, dar fiinf facute din argint le-as purta fara nici o problema pentru ca imi plac.

  2. Îmi plac doar că sunt din argint.

  3. Nu am purtat niciodata amulete, cu toate ca imi plac tare mult bijuteriile de argint.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*