Cât de greu e să îți faci acasă o manichiură semipermanentă sau cu gel?

obsesiv.ro
Share the joy

Cât de greu e să îți faci acasă o manichiură semipermanentă sau cu gel?

O manichiură și o pedichiură frumoasă vor fi întotdeauna cele care atrag privirea scoțând în evidență o persoană care investește în imaginea sa și îi place să se îngrijească. Unghiile cu o estetică fără cusur fac parte din îngrijirea personală zilnică și trecând de clișeul că ar reprezenta o carte de vizită, chiar atrag privirea pentru că degetele sunt cele care salută, gesticulează, mângâie, apucă diverse lucruri sau scriu fiind tot timpul expuse în câmpul vizual.

Așadar putem spune că mâinile îngrijite, cu o manichiură atrăgătoare, sunt un simbol al respectului față de sine și față de cei din jur și apoi devin o carte de vizită.

Același lucru se întâmplă și cu unghiile de la picioare, mai ales că vremea caldă dă năvală peste noi și în curând scoatem sandalele și saboții la plimbare.

Eu am făcut o pasiune pentru diverse tipuri de manichiuri și de-a lungul timpului am scris multe articole pe blog cu și despre manichiuri.

Am fost fascinată de ștampilatul unghiilor, apoi am încercat diverse tehnici de realizare a modelelor pe unghii, până într-o zi când o prietenă mi-a făcut unghiile cu ojă semipermanentă. Mi-a plăcut atât de mult strălucirea aceea impecabilă și felul în care se vedeau unghiile mele, încât am uitat un pic de colecția mea de lacuri clasice și mi-am îndreptat atenția spre noua metodă de a obține o manichiură.

manichiura cu oja semipermanenta one step

Trendul manichiurii cu gel sau cu oja semipermanenta pare să ia amploare și de la o zi la alta apar produse care sunt tot mai ușor de folosit, sunt mai durabile, iar manichiura rezultată este tot mai frumoasă. Însă pentru ca această să își păstreze aspectul estetic pe toată perioada purtării sale este esențial să folosim produse speciale pentru obținerea ei.

Produse necesare pentru manichiură cu gel sau semipermanenta

Desigur fără lacuri semipermanente nu poți obține o culoare care să frapeze și fără geluri uv construcție nu poți face prelungirea sau reconstrucția unghiilor.

Un alt obiect absolut necesar este lampa UV fără de care nici oja semipermanenta, nici diverse geluri construcție nu s-ar usca/ polimeriza și nu am obține acel strat durabil atât de frumos.

Dacă îți place să porți întotdeauna o manichiură impecabilă cu unghiile perfect lăcuite și frumos finisate, cu siguranță și tu te-ai gândit să îți faci acasă unghiile cu oje semipermanente și geluri uv constructie. În felul acesta economiseșți timp și bani și între noi fie vorba, nu ne mai ia durerea de cap când se rupe o unghiuță.

Personal, ador să am unghiile frumoase. Din acest motiv ori de câte ori găsesc vreun site nou de unde pot achiziționa produse pentru unghii, nu mă sfiesc și îmi iau câte ceva, mai ales dacă sunt oferte precum cele din comanda de astăzi.obsesiv.ro

Așa s-a întâmplat și cu obsesiv.ro un site unde am găsit pe lângă tot tipul de oje semipermanente și geluri uv constructie și celelalte consumabile pentru realizarea acestui tip de manichiură. Astfel încât mi-am luat câteva pile de unghii, stickere pe bază de apă, bureței pentru ombre, instrumente pentru îngrijit cuticula, buffere pentru luat luciul și pentru finisat manichiura, două ștampile cu lacuri speciale și desigur role abrazive pentru freza electrică.

stampila de silicon pentru unghiiset matrita plastic stampila unghii

Am mai luat o pensetă antimagnetică pe care mi-o doream foarte mult și care este atât de necesară la așezat diverse accesorii pe unghii, la manevrat tatuajele de apă și desigur la eliminat diverse scame care s-ar putea lipi de unghiuțe.

forfecuta cuticula

Cum se face manichiură cu oje semipermanente

O manichiură care nu își pierde strălucirea și durează câteva săptămâni, nu are nevoie de prea multe lucruri. Însă trebuie să pregătești bine unghia și atunci când aplici produsul, indiferent că vorbim despre lacuri semipermanente sau geluri uv construcție și mai ales trebuie să ai grijă și să nu atingi cuticula. Clar, uneori acest lucru este imposibil, chiar și eu o ating, și atunci instrumentul de împins cuticula este salvator.

Eu îmi fac manichiura singură, dar dacă ai un salon, cel mai bine ar fi să ai câteva seturi pentru curățat cuticula și desigur un sterilizator bun, mai multe pile pentru unghii și multe tatuaje și accesorii de unghii, pentru că și anul acesta sunt în vogă.

Nu voi insista prea mult pe pașii exacți, dar o să îi amintesc în linii largi.

Ca regulă generală ai nevoie să mătuieşti unghia. Un buffer sau diverse modele de pile de unghii cu granulație fină sunt necesare în prima fază. Nu trebuie să insișți ci doar să îndepărtezi ușor luciul unghiei. Mi-am luat de pe site-ul obsesiv.ro un buffer unghii normal și unul tare frumușel, cu granulație fină și design animal print.

Apoi ai nevoie apoi să îndepărtezi praful rezultat în urma pilirii. Eu am un aspirator pentru unghii, dar pe site-ul obsesiv.ro am văzut pensule drăguțe în culori delicioase, care vă vor ajuta în acest pas.

Când unghia este matuită, se împinge sau se curată cuticula și se aplică soluțiile pregătitoare. Apoi vine rândul ojei. Cea pe care ți-o arăt astăzi este din categoria „one step” și manichiurile realizate cu ea au nevoie de mai puțin timp pentru că nu este stratul de dispersie.

Pentru oja one step nu este nevoie de bază sau finish, cea de la obsesiv.ro având totul inclus într-o trecere de pensulă…

Oja Semipermanenta One Step Color, Exclusive Nails, Cod 17, Cantitate 5ml, Culoare Gri Mov

Oja Semipermanenta One Step Color, Exclusive Nails, Cod 17, Cantitate 5ml, Culoare Gri Mov

Această ojă nu formează strat de dispersie, acoperă excelent și formează blicul pe care îl vedeți pe unghiile mele. Luciul de oglindă se păstrează așa strălucitor și frumos zile de-a rândul.

Am mai luat o altă nuanță de ojă, pe care o să v-o arăt într-un articol viitor la o nouă manichiură.

Oja Semipermanenta, Culoare 'Graphite', Brand Exclusive Nails, Gramaj 15ml, Gel Lac Exclusive Nails

Oja Semipermanenta, Culoare ‘Graphite’, Brand Exclusive Nails, Gramaj 15ml, Gel Lac Exclusive Nails

Timpul de uscare al ojelor este normal, iar nuanțele alese sunt subtonuri de mov, tare drăguțe și elegante.

Pensula pentru Ombre, Degrade si Babyboomer

Manichiurile degrade sunt foarte cerute la manichiuristă. Elegante şi cu aspect sofisticat sunt considerate cu grad mare de dificultate dacă nu ai această pensulă.

Pensula pentru Ombre, Degrade și Babyboomer are două capete si 4 rezerve, iar mânerul este decorat cu mici cristale albastre. O voi încerca data viitoare când voi încerca un ombre cu oja culoarea Graphite.

Pensula Ombre Buretata, Pensula Degrade si Babyboomer

Pensula Ombre Buretata, Pensula Degrade si Babyboomer

Dacă folosești geluri UV construcție atunci ai nevoie de pile pentru unghii cu o granulație mai mare sau o pila electrică și role abrazive. Cu ajutorul acestora uniformizezi și pilești excesul de gel, dar totodată dai formă și îndepărtezi toate denivelările.

Eu mă descurc foarte bine cu aceste role și tot timpul caut să îmi iau cat mai multe.

role freze unghii

Eveline – Tratament unghii cu un luciu de gel

Tratamentele pentru unghii nu îmi lipsesc nicicând. Cel de la Eveline este o noutate pentru mine pentru ca se poate aplica ca un top coat peste oja normală și pe lângă luciul extraordinar, îngrijește și protejează unghiile.

tratament pentru unghii Eveline gel efect

tratament pentru unghii Eveline gel efect

Nouă femeilor ne place să avem întotdeauna unghiile perfecte și mâinile frumoase, dar nu este întotdeauna posibil. Rutina zilnică poate face ca unghiile să se rupă sau sa se deterioreze destul de des, iar manichiura la salon, făcută de două ori pe lună poate fi o cheltuială suplimentară pe care nu o putem susține.

Cum o manichiură cu gel nu e greu de făcut, cel mai simplu este să achiziţionăm câteva produse de bază și să realizam singure acest procedeu.

Cu produse de îngrijirea unghiilor și pentru realizarea manichiurilor cu gel acasă, economisiți bani și timp, dar mai ales le faceți în confortul casei voastre, fără a depinde de orarul manichiuristei.

Oja Semipermanenta One Step Color, Exclusive Nails, Cod 17, Culoare Gri Mov

2 Comments on "Cât de greu e să îți faci acasă o manichiură semipermanentă sau cu gel?"

  1. Valeria Chertes | mai 15, 2019 at 1:46 pm | Răspunde

    Ți-a ieșit foarte frumos.

  2. Chisnenco Oana Mihaela | iunie 21, 2019 at 5:47 pm | Răspunde

    Wow superb
    Mulțumim

Leave a comment

Your email address will not be published.


*