Viața la bloc cu o pisică, un coleg de apartament liniștit dacă e bine îngrijit

pisica
Share the joy

Viața la bloc cu o pisică, un coleg de apartament liniștit dacă e bine îngrijit

Cred că fiecare dintre noi a avut la un moment dat în viața lui o pisică. Mică, pufoasă și drăgălașă, îți umple sufletul de bucurie cu ghidușiile ei. Viața cu o pisică poate fi foarte distractivă, dacă știi cum să o îngrijești și îi oferi din când în când recompense pisici, acele bucățele delicioase pentru care pisicul tău îți va toarce fericit în brațe.

Aceste animale mici și atât de adorabile, sunt protagoniștii a milioane de videoclipuri și fotografii pe rețelele de socializare și ne fac să zâmbim în fiecare zi. Dacă te hotărăști să adopți o pisică, trebuie să îi oferi multă dragoste și să fii conștient că acestea sunt ființe speciale, foarte inteligente și uneori încăpățânate.

Pisicile au un caracter particular și diferit de celelalte animale de companie. Deși nu poate fi generalizat deoarece fiecare are propria personalitate, există trăsături comune care le caracterizează. De obicei, sunt independente, curioase și atente la curățenia mediului lor.

Pisicile adulte petrec cea mai mare parte a zilei tolănite în locul preferat, de obicei dormind. Sunt foarte agile când vor și modul lor de joacă este aproape întotdeauna o secvență de vânătoare, strecurându-se sau rămânând ghemuite pentru a sări pe jucăria lor preferata.

pisică

Accesorii necesare pentru pisici fericite

Pisica va fi întotdeauna un animal de companie ușor de îngrijit, deoarece este foarte independentă și practic își poartă singură de grijă, fata de un cățel pentru care este foarte importanta plimbarea în aer liber. De asemenea, învață foarte repede, fără prea mult antrenament, unde să meargă la baie, unde să-și ascută ghearele și ce să facă când sunt singure acasă, asta pentru că înțeleg comenzi simple.

Trebuie să fim conștienți că animalele noastre de companie au fost domesticite din fiare sălbatice, astfel unele instincte nu s-au pierdut. Zgâriatul mobilierului sau agățatul perdelelor este ceva foarte natural, deoarece trebuie să-și ascută unghiile. În loc să certăm pisica și să încercăm să îi interzice să facă acest lucru, trebuie să îi cumpărăm un accesoriu special în care să își înfingă ghearele.

Spre deosebire de căței, pisicile au nevoie de mai puține accesorii, dar cutia cu nisip este cea mai importantă parte a îngrijirii lor. Trebuie să știți că pisicilor nu le place că aceasta să fie murdară, dacă tavă pentru gunoi nu este suficient de curată, acestea pot căuta locuri alternative pentru a se ușura, de aceea este ideal să avem grijă de acest aspect.

Pentru noi stăpânii, torsul pisicii este benefic pentru că ne ajută să reducem stresul și să fim mai fericiți, iar o pisica fericită la rândul ei, este o pisica ce nu se oprește din tors.

Mâncare uscată pisici, sănătate în fiecare granulă

Pisicile sunt foarte șirete, perseverente și ambițioase. Vor încerca întotdeauna să fure alimente de la masă și pentru că sunt animale atât de agile chiar vor reuși dacă își pun în gând. Acesta este un obicei care poate fi eliminat hrănindu-le bine cu mâncare uscată pisici. Dacă nu le este foame, nu vor simți nevoia să fure mâncare și este mai bine pentru sănătatea lor, deoarece hrana specială pentru pisici are nutrienți și vitamine adaptate pentru ca sănătatea lor să fie înfloritoare, iar pisicuțele întotdeauna bine hrănite și fericite.

Pisicile sunt curioase, le plac în special locurile înalte de unde privesc lumea ce le înconjoară și se simt protejate. Pisicile, ca și câinii, au sisteme de comunicare foarte complexe. În cadrul aceleiași specii, comunicarea se bazează pe posturi corporale, sunete și mirosuri care marchează teritoriul sau membrii aceleiași turme. Însă în comunicarea cu noi, acestea au dezvoltat și alte mecanisme de relaționare. Mieunatul este cel mai eficient mod de a atrage atenția noastră, de exemplu, și rareori pentru a comunica cu alte pisici.

Dacă vedeți că pisica este agitată și miaună fără oprire fără un motiv aparent, este semn clar că trebuie să consultați veterinarul.

Când aveți o pisică, trebuie să aveți în vedere și faptul că acestea sunt foarte sensibile la schimbări. Dacă pisică a fost cu voi în casă de la o vârstă fragedă, nu este indicat să schimbați radical locul în care locuiește. Pisicile sunt ușor stresate de aceste tipuri de modificări, așa că ar trebui să stiti exact care va fi spațiul lor înainte de a le adopta.

pisică

3 Comments on "Viața la bloc cu o pisică, un coleg de apartament liniștit dacă e bine îngrijit"

  1. Mulțumim pentru sfaturi ,am sa țin cont de ele.

  2. Superb

  3. Noi locuim la casă și avem și noi câteva pisici,doar ca le tinem in curte

Leave a comment

Your email address will not be published.


*