Ingrijirea parului cu produse naturale

produse pentru ingrijirea parului
Share the joy

Îngrijirea părului cu produse din ingrediente naturale

Bună frumoaselor,
bine v-am regăsit la o nouă lecţie despre frumuseţe şi sănătate. Astăzi vă povestesc despre îngrijirea părului şi despre experienţa mea cu două produse româneşti pe care le-am primit în testare de la vegis.ro. O cremă de păr cu extracte naturale şi petrol şi un şampon cu extract de lămâie, au avut grijă de părul meu în ultima luna de vară.

Dacă protecţia solară a pielii noastre a devenit un act sistematic, părul este încă defavorizat vara şi nu prea acoperim nevoile lui de extra hidratare. Dar nu ar trebui să îl uităm, căci clorul, vântul şi soarele verii slăbesc rădăcina, deschid cuticula şi fac părul să devină poros, uscat şi fragil, cu aspect tern şi obosit.

Cei care mă urmăriţi ştiţi că am părul foarte lung şi investesc mult în îngrijirea podoabei capilare. Sunt conştientă că una dintre consecinţele principale ale temperaturilor ridicate şi ale stilului de viaţă de vara este uscarea şi deshidratarea părului. Firele tind să se despice şi să se rupă, deoarece părul este expus la o serie de condiţii de mediu dăunătoare. Un exces de raze ultraviolete, apă de mare şi clorul din piscine deshidratează părul şi prin urmare, este necesar să adaptez rutină îngrijirii părului pentru a îl menţine sănătos şi strălucitor pe toată perioada verii, de aceea m-am bucurat teribil când am primit aceste produse, marca Viva Natura.

Conceptul Viva Natura

Viva Natura este un brand românesc care aduce în atenţia consumatorului produse naturale, din materii prime de calitate, care îngrijesc eficient şi cu delicateţe fără a altera echilibrul natural al organismului.

Pasiunea pentru frumuseţe, natură şi sănătate a echipei de la Viva Natura, au adus pe piaţa romanescă produse ale căror ingrediente sunt naturale, procentul acestora în compoziţia produselor testate de mine, fiind foarte ridicat.

Specialiştii Viva Natura pun în aplicare principii tradiţionale, precum medicina tradiţională românească şi medicina ayurvedică, dar şi mijloace şi tehnologii noi de prelucrare, care urmăresc să păstreze intacte proprietăţile plantelor şi altor substanţe naturale folosite. Astfel iau naştere produse cu incrediente active preţioase care vin în ajutorul sănătăţii şi frumuseţii.

Crema Impotriva Caderii Parului VIVA NATURA

Am terminat deja acest produs și chiar mi-a plăcut tare mult. Ingredientele din compoziția cremei de păr sunt bazate pe extracte din plante, uleiuri naturale şi o fracţie specială obţinută din petrol, care acționează sinergic pentru a întări și hrăni firul de păr.

La noi în ţară valoarea terapeutică a petrolului asupra părului este cunoscută din timpuri străvechi, iar acum asistăm la o revalorificare a tratamentelor tradiționale, pe baze noi, științifice.

Crema Împotriva Căderii Părului de la Viva Natura se foloseşte înainte de spălarea părului. Astfel toate componentele active pătrund în firul de par hrănindu-l de la rădăcina şi până la vârfuri. Acţiunea benefică a acestei creme se poate observa chiar de la prima folosire, părul recăpătându-și vigoarea şi strălucirea.

Se aplică începând de la nivelul scalpului, tamponând cu delicateţe rădăcinile. Se întinde pe toată lungimea se se masează apoi energic, astfel circulaţia favorizează absorbţia de substanţe nutritive. Se recomandă păstrarea acesteia pe cap, între 10 şi 45 de minute, apoi părul se clăteşte cu apă călduţă şi se şamponează.

Pentru că am părul foarte lung, după ce întindeam masca aşezăm o cască de protecţie precum cea pentru duş, din plastic subţire şi un prosop cald. Astfel cuticulele se deschid şi toate substanţele pătrund adânc în firul de păr. În general am păstrat crema pe cap, aproximativ 30 minute. Se îndepărtează uşor, cu apă călduţă iar „parfumul” de petrol dispare după aproximativ 24 de ore, dar pe mine nu mă deranjează, mai ales că este mascat de extractul de uleiuri vegetale.

Părul devine lucios, capătă greutate, nu se mai încreţeşte şi senzaţia de păr că de mătase te însoţeşte pretutindeni. În ultimul timp nu mai am probleme de pierdere a părului, astfel nu pot spune exact cât de mult ajută această cremă, dar am observat o diminuare progresivă a numărului de fire de păr care cad.

Întotdeauna am căutat produse care conţin ingrediente naturale de înaltă calitate, componente care hrănesc şi protejează părul, de exemplu cele care sunt bogate în uleiuri naturale precum cel de ricin. Vitaminele şi antioxidanţii găsiţi în aceste ingrediente ajută la repararea părului şi contribuie la prevenirea deshidratării. Crema Împotriva Căderii Părului de la Viva Natura este obținută prin presare la rece, conține 95% substanțe naturale și 5% substanțe de origine naturală și nu are parabeni.

 

crema pentru par Viva Natura

Plantele folosite în această cremă au fost alese cu grijă, pentru ca efectele lor să se completeze şi să se potenţeze reciproc, rezultând o formulă unică de îngrijire a părului, revoluţionară şi eficientă. Astfel, mesteacănul stimulează creșterea părului, reglează funcționarea glandelor seboreice, previne apariția mătreţii. Brusturele este indicat contra căderii părului, degresează şi dezinfectează pielea capului, regenerând-o, în timp ce podbalul stimuează circulaţia sanguină a pielii la nivelul scalpului, are un efect antiinflamator şi astringent, ajutând pielea sensibilă şi iritată, cu exces de sebum şi mătreaţă. Urzica conține substanțe active care stimulează foliculul pilos și sinteza de cheratină, rezultând astfel un fir de păr mai gros și mai rezistent, previne și tratează micozele pielii capului, iar rădăcina de iarbă mare se foloseşte contra mâncărimii scalpului.

Sampon Natural Cu Lamaie Si Argan – Par Normal si Gras VIVA NATURA

Acest şampon dedicat părului gras conţine 98.9% substanţe naturale şi de origine naturală. Acesta are un parfum suav de lămâie și curăţă foarte bine scalpul cu tendințe de îngrășare. Ingredientele naturale sunt alese cu grijă pentru a veni în ajutorul nevoilor părului gras, astfel componente precum extractul de lămâie, acidul citric natural, ulei de ricin, mentă, argilă, nuci de săpun, argan, aloe, extract de salcie, brusture, urzică, tătăneasă, iarba mare si alte ingredientele de origine naturală ce formează șamponul VivaNatura, îmbunătățesc aspectul firului de par, închide cuticulele și hrănesc foliculii, curățind scalpul, lăsându-l sănătos, fără tendințe de îngrășare sau formare a mătreții.

Acesta se aplică doar la rădăcina firului de păr, masând scalpul cu blândețe. Știți ca eu v-am spus și în alte articole că părul nu se șamponează pe lungime, decât dacă este specificat că șamponul pe care îl folosiți este apt pentru aceasta rutină.

Extractul de lămâie care se afla printre componentele acestui șampon, ar putea usca firul de păr deoarece are un puternic efect degresant. De aceea eu lăsam șamponul sa acționeze câteva minute la nivelul scalpului și abia apoi spălam tot părul și îl clăteam imediat.

L-am folosit împreună cu crema de păr astfel ca rezultatele au fost uimitoare și nu mi-a părut rău ca m-am înscris sa testez produsele.

Nu am avut nici un fel de alergii, chiar dacă produsele sunt obținute din ingrediente naturale, nu mi-au creat nici un disconfort pe timpul utilizării și în plus am avut o experienţă plăcută, părul păstrându-și sănătatea, vigoarea și strălucirea.

Sampon pentru par gras Viva Natura

Șamponul natural cu lămâie și argan – VivaNatura este recomandat pentru toate tipurile de par, deoarece ajuta la creșterea sănătoasă a parului prin hrănirea foliculilor de păr și îmbunătățirea circulației capilare a scalpului, contribuind astfel la absorbția nutirienţilor, vitaminelor, mineralelor și antioxidanților ce reduc efectele radicalilor liberi.

Viva Natura

Recipientele vin sigilate cu folie, astfel nu exista riscul să se desfacă la transport. Trebuie să desfaceți capacul și să îndepărtați folia înainte de prima utilizare.

Tuburile din plastic sunt ușor de folosit, însă șamponul are o consistenţă lichidă, de aceea dozajul trebuie făcut cu atenție pentru a nu risipi produsul.

Concluzii finale după utilizarea produselor Viva Natura

Crema împotriva căderii parului am terminat-o deja și cred că este un produs excelent pentru a păstra părul sănătos și viguros.

Recomand şi şamponul, mai ales persoanelor care au probleme cu matreata sau ingrasarea parului. Mie parfumul suav a ierburi si a lamaie imi place, dar nu persista, in schimb elimina sau diminueaza mirosul cremei de par, de aceea va recomand sa le folositi impreuna.

Cu siguranță aceste produse își vor găsi de multe ori locul în rutina mea de îngrijire a părului și vă recomand și vouă să le folosiți. Sunt sigură că vă veți îndrăgosti de ele.

Le găsiți pe vegis.ro, ambele produse costă împreună 45 de lei, iar faptul ca nu conțin parabeni, LSS sau multe alte substanțe chimice dăunătoare și agresive prezente în produsele obișnuite pentru îngrijirea părului, mă face să le recomand și să le prefer în locul clasicelor șampoane.

Care este rutina voastră de îngrijire a podoabei capilare pentru a păstra părul și scalpul sănătos, dar fără a renunța la strălucirea și vigoarea firului de păr?

3 Comments on "Ingrijirea parului cu produse naturale"

  1. Eu sigur le voi achizitiona.

  2. Nu am auzit de aceste produse, dar daca sunt romanesti si sunt asa de bune, chiar merita incercate. Nu imi par scumpe, mai ales daca isi merita fiecare banut.

  3. Am citit prea multe cuvinte frumoase despre aceste produse pe care sunt sigura ca le voi cumpara.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*