Cosânzeana şi cositele lui Rapunzel

Share the joy

A fost odată o Cosânzeană… adică eu, tare năbădăioasă şi încăpăţânată.Tot timpul cautam ceva de făcut sau de experimentat. Cal năzdăvan nu am avut, doar un ciobănesc german, cuminte şi ascultător, care îmi suporta toate toanele.

Pe la 19 ani am hotărât că este timpul pentru o schimbare de look şi chiar înainte de începerea facultăţii am vrut sa devin… blondă. Nu mă întrebaţi de ce, aşa suntem noi femeile, vrem întotdeauna opusul la ce deţinem.

Zis şi făcut, mă duc în piaţa cumpăr nişte prafuri decolorante (pe atunci se gaseau doar pe la cunoştinţe şi pe ”sub mână”) şi apa oxigenată şi ignorând toate sfaturile mă pun pe treabă… Totuşi mi-a trecut un gând pe sub buclele ciocolatiu închis … să probez pe varful cozii necuvântătorului în cazul în care culoarea ar fi devenit catastrofală . Ciobănescul meu era trecut de prima tinereţe aşa că avea firele din blană lungi si mătăsoase şi vârful cozii albit , care a capatat o minunată nuanţă de blond deschis spre argintiu după ce a fost decolorat… ceva feeric sau cel puţin aşa am văzut eu la lumina becului de 40 de waţi. Mi-a plăcut maxim culoarea şi deja visam la cosiţele lui Rapunzel.  Pregătesc soluţia , o întind cât pot de uniform pe toată lungimea părului şi cronometrez 10 minute.  Mă oglindesc şi mi se pare că nuanţa o ia înspre roşcat asa că bag repede capul sub apă… dar abia începuse să se decoloreze şi ar fi trebuit să mai stau. M-am uscat şi m-am gandit că nu prea se vede bine de la bec, că doar coada patrupedului arata minunat şi m-am culcat gandindu-mă că dimineaţa voi avea un par  de poveste.

Nu am putut sa dorm bine , de emoţii şi curiozitate, aşa că am adormit pe la patru si ceva. Aproape de parânz mă trezesc nişte bubuituri în uşă. Înşfac halatul mamei şi fără să mă gândesc la nimic ies să întâmpin musafirul. Era prietenul meu, îi promisesem că ieşim la o pizza. Acesta se uită puţin încruntat şi mă întreabă nonşalant ”Alexa e acasă?” . Am crezut că mă ia peste picior, dar imi văd reflexia in oglinda de pe hol şi nici măcar eu nu mă recunosc. Părul meu arăta ca o coadă de vulpe napârlită, cu toata gama de nuanţe de portocaliu si maroniu şi pe ici pe colo, unde aveam şuviţe decolorate de soare, stăteau mândre fire galbene ca puful de pui. Şi ca totul să fie complet, buclele mele atât de cuminţi şi perfecte altadată se transformaseră într-un snop de paie… bătute de vânt şi încâlcite bine. Mi-au dat lacrimile, nu mi-am imaginat nici o clipă ca aşa va arata părul meu. Voiam un par ca al prinţeselor din poveşti şi m-am trezit cu mătura lui baba cloanţa.

După ce m-am răstit bine la Gabriel şi am căutat necuvântătorul prin casă să fac comparaţie, îmi pun o eşarfă pe cap şi mă duc ţintă la o vecină care era coafeză. Spre dezamagirea mea, pe alocuri părul se arsese, iar o noua şedinţă de decolorare ar fi distrus tot ce a rămas, aşa că m-am tuns şi m-am vopsit … negru-albăstrui . De două ori ,pentru că nu a prins bine de prima dată. Părul şi-a pierdut strălucirea şi se rupea foarte uşor şi abia după doi ani am reuşit să elimin dezastrul pe care îl făcusem.

Vă gândiţi la ciobănesc , nu? Ei bine vărful cozii era de un blond platinat magnific, nu mi-am dat seama că din cauza euforiei care mă cuprinsese, am decolorat firele acelea mai subţiri care nu aveau nici o legatură cu nuanţa mea.

Am vrut o schimbare de look şi am avut-o, dar într-o direcţie total diferită. M-am chinuit multă vreme cu tot felul de remedii naturiste, dar pentru un păr frumos şi sănătos aş fi avut nevoie de şampon regenerant de la Gerovital, care conţine probe_farmec_superblogkeratina hidrolizată ce acționează direct asupra firului de păr şi îi conferă elasticitate și-l protejează de efectele distructive ale agenților externi. Rolul principal al acestu şampon fiind de a reface structura firului de păr. Ce bine mi-ar fi prins un produs din gama Gerovital Tratament Expert Nutri-complex. O mască nutritivă sigur ar fi scurtat perioada de refacere a podoabei capilare. Aceasta ar fi oferit părului meu toate elementele nutritive necesare pentru a rezista cu succes încercărilor la care era supus. Iar un ser pentru vârfuri despicate ar fi reparat cu profesionalism orice urma a schimbării de look prin … distrugerea parului.

Dăcă aş fi avut produse din noua gama Gerovital Tratament Expert, parul meu ar fi avut alt farmec în perioada aceea, poate chiar aş fi avut cosiţe ca a lui Rapunzel.

Acest articol a fost scris pentru  SuperBlog 2015.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. SuperBlog | Proba 2. Fii o Ileana Cosânzeana modernă!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*