Gala desenelor animate

Share the joy

Empire Film

„Copilăria este inima tuturor vârstelor.”  L.B.

Am copilărit în anii 80, când distracţia cea mai mare era Gala desenului animat. Sâmbătă pe la ora 12, nu mai vedeai picior de pici pe afară, toţi fiind cu ochii pe animaţii. Pe acele vremuri sâmbătă mergeam la şcoală, 3 ore în care se făcea desen şi muzică dar, când ajungeai acasă te aşteptau cele mai minunate filme animate. Alături de cei de vârstă mea, urmăream cu interes nedisimulat, episoadele de doar câteva minute, pentru ca apoi visăm o săptămână întreagă la urmatoarea aventură.

Prietenii mei imaginari erau Lolek şi Bolek, Lupul şi iepuraşul, Mihaela şi Azorel , apoi au venit Tom şi Jerry, Ciocănitoarea Woody şi Pantera Roz. Acesta din urmă era serialul meu preferat. Atunci am devenit pasionată de romane poliţiste şi multă vreme am avut ring-ton, muzica din genericul acestei îndrăgite animaţii. Astăzi, datorită personajului roz, sunt fan al serialelor de gen.

Apoi au ajuns şi la noi casetele video, cu noi personaje şi eroi care te făceau visezi la o lume ireală, colorată şi frumoasă, în care parcă păşeai aievea. Alte filme, altă distribuţie, pentru alţi copii şi altă copilărie.

Timpul a trecut şi am devenit mamă. Trăiesc alături de fiul meu o a doua copilărie. Acum sunt complet fascinată de Strumpfii, cunosc toate aventurile lui Stuart Little şi am ras cu lacrimi la Stă plouă cu chiftele.

De multe ori surprind cu ochii ţintă pe ecran, văzând pentru a nu ştiu câta oară, pe năstruşnicii pinguini din Cu toţii la surf. Am învăţat dialogurile, ştiu ce urmează lafaza următoare şi împreună cu fiul meu, ne amuzăm de fiecare dată de parcă atunci ar fi întâia oară când vedem filmul.

Am achiziţionat diverse publicaţii, doar pentru veneau cu un DVD cu desenul animat preferat de puşti şi luăm bilete la film ori de câte ori un erou se întoarce pentru partea a doua a aventurii. Până la urmă adevărata distracţie a Empirecopilăriei, tot desenele animate sunt.

Noile animaţii sunt fascinante, pline de viaţă şi de învăţături pentru cei mici.

Aproape toate titlurile sunt aduse pe ecrane de Empire Film, cel mai mare distribuitor de film independent şi animaţii din România.

Acum ceva vreme colecţionam cartonaşe cu personajele preferate, astăzi sunt mereu în căutarea unui nou titlu pentru a întregi colecţia de voie bună şi distracţie.

Tu ce personaje preferai?

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016.

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. SuperBlog | Proba 6. Animații care v-au marcat copilăria

Leave a comment

Your email address will not be published.


*