Tanarul european in atentia Europei

Share the joy

     Am o prietena care vorbeste cateva limbi straine la perfectie. Vara trecuta a lucrat cateva luni traducator la Parlamentul European si la intoarcere am vorbit despre toate … despre Bruxelles , despre oamenii de acolo si despre nevoile tuturor, ale noastre, ale lor…  Despre tara ca natiune unita si despre fiecare  persoana singura care trebuie sa razbata, sa urce pe scara atat de abrupta a afirmarii. Acum cand am vazut campania organizata de Blogalinitiative, mi-am amintit de prietena mea si despre discutiile noastre.
      Biroul Parlamentului European organizează în perioada 9 mai – 30 iunie
2015 un concurs dedicat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de
ani, prin care îi provoacă să-și imagineze că au fost aleși în poziția
de președine al Parlamentului European și să facă un video în care să-și
înregistreze un posibil discurs inaugural . Autorii celor mai bune trei materiale, vor fi invitați într-o vizită de studiu de două zile la sediul din Bruxelles al Parlamentului European.

     Eu am trecut de limita de varsta dar, daca ar fi sa ajung la tribuna Europei prima tema pe care as aborda-o ar fi „tineretul” si toate nevoile lui.
     Indiferent de tara in care s-a nascut si a crescut, tanarul zilelor noastre se confrunta cu cea mai mare provocare la terminarea studiilor. De aceea cea mai mare parte a investitiilor ar trebui sa se indrepte inspre ei, tinerii. In organizarea de workshop-uri, crearea de locuri de munca care sa devina trambuline pentru carierele de mai tarziu. Toate resursele ar trebui sa fie oferite in sprijinirea oricarei initiative care ar veni in ajutorul si dezvoltarea individuala a tanarului. Pentru ca acesti tineri trebuie sa vina puternic din urma sa mentina puternice bazele puse si sa infloreasca spre teluri marete.
     Apoi un alt „of” ca sa zic asa , al intregii Europe este poluare si distrugerea sistematica a ecosistemului din care facem parte. Aici ar trebui niste legi foarte aspre , fara portite de scapare.
     Desigur si egalitatea intre semeni trebuie adusa in discutie, ar trebui sa fim constienti de schimburile culturale si de imbogatirea etnica a fiecarui popor si sa luam cu totii parte la transformarea Europei. Pacea intre popoare si toleranta trebuie puse in discutii , cu totii trebuie sa punem umarul la un tot… european.

    

Be the first to comment on "Tanarul european in atentia Europei"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*