Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Traditii si marturii, Romania nepieritoare

Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Traditii si marturii, Romania nepieritoare

Fotografie cu drept de autor, interzis reproducerea acesteia

Fotografie cu drept de autor, interzis reproducerea acesteia

Sunt multe lucruri  pe care trebuie sa le aratam lumii intregi: costumele populare, oul incondeiat la Moldovita, ceramica neagra de la Marginea, magiunul de la Topoloveni,  cimitirul vesel … atat de multe incat as umple pagini intregi doar enumerandu-le.

moldovitaVad nunti cu tot alaiul imbracat in costum traditional, mirii insasi dand tonul acestei balade. Au renuntat la rochia de poliester si  fracul chinezesc si au imbracat itarii si catrinta. Si-au pus camesa si bundita si au servit la nunta sarmale din oala de lut. Isi boteaza prunci in camasuta de in cu motivele tricolore brodate cu atata grija si-i imbraca la sebarile scolare ,aidoma puruncilor de acum sute de ani. Nu pot sa va spun cat de impesionant este. Emotiile ma coplesesc pana la lacrimi, as vrea sa inghet timpul sa am ragaz sa-i contemplez pe fiecare. Ia noasta traditional, care parea sa cada in uitare, a reinviat urcand pe covorul rosu.

costume

Fotografie cu drept de autor, interzis reproducerea acesteia

Dar oricat de frumoase ar fi traditiile noastre si oricat le-am iubi, trebuie sa lasam loc si unor influente, dar sa  o facem tot in stil taditional.

Am fost la o nunta zilele trecute unde am vazut ca sticla de palinca pe care o primeau odinioara nuntasii, cand dansul se sfarsea si acestia se intorceau acasa, a fost inlocuita cu marturii. Chiar si la botezuri a devenit indispensabila aceasta amintire, dar in general e un lucru simbolic, aproape fara valoare. Miniaturi dragalase din plastic , pe care odata ajuns acasa le arunci un fundul unui sertar.

Dupa cum stiti pe blogul meu promovez valorile romanesti, sunt mandra de traditiile noastre, as vrea sa le fac cunoscute peste tot. Asa ca astazi vreau sa va arat o alternativa la marturiile cumparate din bazar. Indiferent daca petrecerea este cu DJ sau cu ie si catrinta, borcanasul cu panglica tricolora, este un semn de respect, o amintire care nu va dispare din nici o casa unde va intra.

marturii botezBorcanelul de magiun Topoloveni mi se pare cea mai frumoasa marturie pe care ai putea sa o oferi la nunta sau botez. O amintire pretioasa, cu radacini romanesti, atat de adanc infipte.  Un „suvenir” care va fi etalat cu mandrie, fie in bucatarie, ca recipient pentru mirodenii, in baie pe etajera sau pe noptiera, locul unde putem pastra cerceii de la bunica cand ne ducem la somn. Asta desigur dupa ce magiunul a fost indelung savurat.

Daca doresti mai poti scoate la imprimanta, pe hartie cartonata, o eticheta cu data si numele evenimentului. Eticheta o legi de panglica, care este inclusa si gata, ai cel mai original cadou care sa aminteasca oaspetilor de tine.

Despre magiunul Topoloveni am scris cateva articole aici pe blog ( daca doriti sa le cititi adaugati eticheta Topoloveni in casuta search) si chiar am preparat retete cu el. Pentru comenzi de marturii contactati pagina oficiala prin mesaj privat sau prin mail la adresa comenzi@magiun-sonimpex.ro , pentru a vedea disponibilitatea acestor minunate recipiente pline cu cel mai bun magiun din lume.

marturii botez

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a comment

Your email address will not be published.


*