Matchamisu – 3 stiluri de prezentare pentru un desert vegan și sănătos

Matchamisu vegan
Share the joy

Matchamisu – 3 stiluri de prezentare pentru un desert vegan și sănătos

Când vine vorba de rețete inedite nu mă dau în lături de la nimic. De altfel pe blogurile mele veți găsi tot felul de rețete care să păcălească vigilența celor mici în așa fel încât să mănânce un desert sănătos, fără grăsimi și zahăr în exces.

Astăzi însă vă prezint o rețetă care să păcălească papilele gustative, oferind în același timp un desert care să fie potrivit și pentru cei care suferă de diverse alergii alimentare sau de diabet.

Mi-au fost de mare ajutor produsele Sweeteria, fără zahăr adăugat, dulciuri realizate hand made, care sunt făcute exclusiv pe bază de îndulcitori naturali de cea mai bună calitate, pentru toți aceia care pun sănătatea proprie și a familiei în topul priorităților.

Despre Sweeteria am mai vorbit pe blog. Produsele lor sunt lucrate manual, cu migală și atenție pentru detaliu, în serie limitată, ceea ce asigura un flux continuu al procesului și prospețime permanentă a acestora. Ciocolata cu diverse arome și concentrații de cacao, batoane cu musli, cereale și creme tartinabile, precum și dulceață sau napolitanele delicioase, sunt cea mai bună alternativă la zahărul nociv, atât de ascuns în toate alimentele.

Și Meggle România are din această vară produse vegan și fără lactoză, pentru a putea prepară deserturile preferate chiar și atunci când cineva din familie are intoleranță la lactoză sau pentru cei care au ales să adopte un stil de viață vegie.

Astăzi va prezint un Matchamisu fabulos, vegan, a cărui cremă este fără zahăr adăugat. Am ales 3 forme de prezentare, însă crema la pahar este total vegan, fără ingrediente care periclitează sănătatea.

Matchamisu vegan cu ciocolata sweeteria

Matcha este pudra de ceai verde și ajută la pierderea în greutate , deoarece este un un arzător de grăsimi, crește metabolismul și arde caloriile. Totodată reduce colesterolul și zahărul din sânge și nu crește nivelul de insulină sau tensiunea arterială.

Ceaiul Matcha calmează și relaxează, îmbunătățește starea de spirit și ajută la concentrare .

Matchamisu este o reinterpretare a unui desert italian clasic, tiramisu. Ceaiul verde înlocuiește espresso și celelalte arome, aducând finețe și un gust inedit.

Cremă Matchamisu

Meggle este cred că singurul produs pe care îl folosesc pentru a înlocui frișcă din smântână. De altfel după câteva eșecuri cu diverse alte brand-uri am ajuns la concluzia că această cremă de patiserie este singură pe care o voi folosi vreodată.

Alcătuită din grăsimi vegetale pentru mixare și decorare, îndulcit, UHT, Meggle Vegan este un produs de post, ideal pentru decorarea complexă a prăjiturilor.

Crema Meggle se poate mixa bine cu diferite alte ingrediente, rezultând o frișcă pufoasă, consistentă, care își menține forma. Astfel că pentru Matchamisul meu am folosit 200 ml frișcă vegan Meggle și o linguriță pudră BIO Matcha.

crema Matchamisu

Nu este nevoie să adăugăm nicio altă aromă, combinația celor două fiind deosebit de delicioasă.

Această cremă este ideală pentru umplut tot felul de prăjituri sau pentru servit simplă. Eu am umplut cupe de 50 ml pe care le-am decorat cu pudră Matcha, zmeură liofilizata, frunze de mentă și bănuți de ciocolată amăruie cu o concentrație de 70% cacao de la Sweeteria.

A rezultat un desert ușor și rapid de făcut, totodată elegant și desigur sănătos.

Pentru copii nu se mai presară pudră Matcha pentru că aceasta conține cofeină.

crema cu Matcha

Matchamisu vegan

Îmi doresc să reușesc să fac o bază din ingrediente sănătoase și vegan, însă acest lucru înseamnă să înlocuiești ingredientele clasice cu alte ingrediente iar unele pur și simplu nu pot fi înlocuite.

Această rețeta este vegan și fără gluten, însă conține zahăr, chiar dacă am eliminat ouăle și făina de grâu. Totuși puteți înlocui pișcoturile cu fursecuri sau biscuiți digestivi vegan și fără gluten.

Pentru bezea am folosit aquafaba, lichidul care rezultă de la fierberea năutului. Astfel ingredientele au fost:

  • lichidul de la o conservă de năut
  • sucul de la o lime
  • 100 g zahăr brun fin
  • 3 linguri făină de cocos BIO
  • Zahăr pudră pentru pudrat

Batem aquafaba cu sucul de lămâie până obținem consistența albușului bătut. Eu am bătut cu telul pară aproape 10 minute și încă 10 minute cu mixerul. Am adăugat zahărul brun și am mai mixat încă 6-7 minute. La sfârșit adăugăm făină de cocos.

Formăm pișcoturile care se lățesc la copt, așadar trebuie să lăsați spațiu între ele, pe care le pudrăm cu puțin zahăr.

Făina de cocos absoarbe de 2 ori mai multă umezeală decât făină obișnuită, astfel pișcoturile rezultate sunt crocante, mai mult un fel de pricomigdale, doar că înlocuim nuca, care este un potențial alergen.

Coacem pișcoturile 20-25 minute la 180 grade, cu ventilația pornită, dacă aveți cuptor electric.

vegan recipe matchamisu

Prezentare

Pentru a monta prăjitură putem lasă imaginația să zboare, însă oricum ar fi, înlocuim espresso cu ceaiul verde. Astfel insiropam pișcoturile false cu ceaiul Matcha obținut din 2 g de ceai și 200 ml apă fierbinte.

Intercalam 2 straturi de pișcoturi cu 2 straturi de cremă și decorăm după poftă inimii.

Prajitura cu pudra matcha

Eu am ales pentru o porție să decorez cu ciocolată Sweeteria topită și câteva zmeurici deshidratate, deoarece combinația dintre aceste arome este ideală, iar pentru tava mare, am ales să decorez cu ciocolată albă cu matcha și zmeură, tot de la Sweeteria, rasa prin răzătoarea fina.

Gustul este minunat! Aromele se completează perfect, iar Matchamisu are o imagine spectaculoasă.

Be the first to comment on "Matchamisu – 3 stiluri de prezentare pentru un desert vegan și sănătos"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*