Jocurile de noroc, o dependenta psihologica pentru tineri. Afla cateva dezavantaje de care trebuie sa tii cont

jocuri de noroc
Share the joy

Jocurile de noroc, o dependenta psihologica pentru tineri. Afla cateva dezavantaje de care trebuie sa tii cont

Probabil multi dintre romani au fost tentati sa joace la cazino sau la pariuri sportive, mai ales in perioada adolescentei. Evident ca nu este legal ca un adolescent sa faca asta, dar din pacate, din diferite motive, se intampla des, iar rezultatele acestei activitati sunt uneori dezastruoase pentru ca jocurile au ca efect negativ instalarea dependentei. Multi parinti au observat ca jocurile de noroc sunt extrem de atractive pentru tineri si ca acestia au inceput tot mai mult sa frecventeze localurile de acest tip din oras, acolo unde nu sunt intrebati daca au varsta legala.

Este important de stiut pentru toata lumea ca jocurile de noroc se adreseaza doar persoanelor de peste 18 ani, indiferent ca este vorba despre mediul online sau despre agentiile sau cazinourile fizice, din oras. Parintii care banuiesc ca tinerii frecventeaza astfel de locuri trebuie sa se informeze cu atentie despre activitatea lor si sa inteleaga ca efectele jocului pot fi devastatoare, chiar sa le afecteze viata pentru totdeauna.

Comunicarea este cheia succesului, un lucru de care toata lumea trebuie sa tina cont, atunci cand vine vorba despre un adolescent.

Iata cateva dintre dezavantajele jocului de noroc pentru adolescenti:

  1. Multi au inceput sa practice astfel de jocuri in spatele blocului sau pe aleile din parc, aruncand zarurile sau jucand la pacanele, sperand ca vor castiga o suma impresionanta de bani. Norocul este schimbator, dar speranta ramane, asa ca, adolescentii au invatat doar sa joace, fara sa tina cont ca pierd sume din ce in ce mai mari, ca ajung sa fure din casa sau sa faca lucruri mai grave din dorinta de a juca. Astfel, dependenta s-a instalat de la o varsta frageda;net bet
  2. Din momentul in care parintele afla ca adolescentul joaca pe bani diferite jocuri de noroc, panica se instaleaza in sufletul lui si nu stie ce sa faca. Primul instinct este sa loveasca, sa tipe, sa interzica, iar acest lucru duce la indepartarea copilului. Cel mai bun ajutor este cel de specialitate, asa ca parintii trebuie sa ii duca la un psiholog unde vor invata impreuna ce inseamna jocul de noroc responsabil. Cand va ajunge la 18 ani, atunci va invata cum sa joace din pura distractie. Unele case de pariuri sustin responsabilitatea in timpul jocului si ofera informatii utile pentru utilizatori, chiar pe site-ul lor online. De exemplu, poti sa vezi aici cum poti juca la Netbet intr-un mod responsabil si constient;
  3. Tinerii dependenti de jocuri nu mai sunt interesati de nimic altceva, pierd din vedere adevaratele valori ale vietii, se distanteaza tot mai mult de scoala, de parinti si prieteni, petrecand ore in sir in cazinourile care le permit accesul intr-un mod ilegal sau in mediul online, acolo unde este mai greu de observat cine se afla in spatele monitorului. Studiile de specialitate au demonstrat faptul ca timpul pe care adolescentii pasionati de jocurile de noroc il petrec in acest mod este unul foarte mare;
  4. Din pacate, o alta problema cu care se confrunta societatea din momentul in care un adolescent da de gustul jocurilor de noroc este infractionalitatea juvenila. Din dorinta de a face rost de bani, tanarul incepe sa fure din propria casa, din portofelul parintilor, va vinde unele obiecte valoroase, chiar va cere imprumuturi rudelor sau le va sustrage bunuri in speranta ca norocul ii va surade intr-o buna zi.

Desi iti vine greu sa crezi ca dependenta se poate instala la o varsta asa frageda sau ca exista locuri in care un adolescent ar putea juca, totul este posibil, dovada fiind atat de multe cazuri inregistrate de tineri cu probleme de acest tip.

Surse foto: https://unsplash.com/

Be the first to comment on "Jocurile de noroc, o dependenta psihologica pentru tineri. Afla cateva dezavantaje de care trebuie sa tii cont"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*