Epilarea cu ceară acasă – 6 sfaturi pentru rezultate ca la salon
Suntem în plină vară, încă e vreme de plajă, de mers la ștrandul din oraș sau la vreo piscină selectă, așa că pielea noastră trebuie să arate impecabil. Dacă vreți să vă epilați rapid în aceste ultime săptămâni de august, cu greu veți mai găsi locuri la cosmetică, astfel încât depilarea cu ceară acasă este singură soluție pentru o piele netedă și catifelată.
Ceara ocupă un loc de cinste între toate metodele epilatoare. Datorită duratei rezultatului și a felului în care lasă pielea, foarte multe persoane se bazează încă pe epilarea cu ceară.
În articolul de astăzi te invit să descoperi câte tipuri de ceara de epilat sunt, precum și câteva trucuri pentru a avea grijă de pielea ta și pentru a obține rezultate optime, dacă alegi această metodă de îndepărtare a parului de prisos.
Câte tipuri de ceară de epilat sunt?
Când vorbim de epilarea cu ceară, trebuie să subliniez că astăzi putem găsi un produs specific pentru fiecare tip de piele sau preferință personală. Epilarea nu a fost nicicând mai simplă și mai comodă. Oricare ar fi tipul tău de piele și zona de tratat, cu siguranță vei găsi ceara perfectă.
Epilarea cu ceară caldă sau fierbinte
Această modalitate de epilare cu ceară este probabil cea mai utilizată. Avem nevoie de un încălzitor de ceară fie din cel pentru perle de ceară, fie din cel pentru cartușe.
Ambele funcționează pe același principiu. Ceara caldă se întinde pe piele, iar părul inestetic este îndepărtat prin smulgere pentru ca temperatura ridicată permite porilor să se dilate, facilitând astfel ieșirea părului din foliculi.
Aplicarea de ceară fierbinte nu este așa de simplă, de aceea dacă ai impresia că nu te descurci este mai bine să apelezi la un profesionist, deoarece aceasta poate provoca arsuri.
Ceara fierbinte precum cea din aparatele în care se pun pastile sau perle de ceară, este contraindicată pentru persoanele cu probleme circulatorii, varice sau celor cu cu pielea foarte sensibilă.
Epilarea cu ceară caldă, cu ajutorul aparatelor cu cartușe de ceară face parte și din ritualul meu de depilare, mai ales pe timp de vara. Cartușele cu ceară sunt încălzite la o temperatură puțin mai mare decât cea a corpului, astfel încât ceara să se răcească la contactul cu pielea. Acest lucru este suficient pentru a dilata porii, însă este eliminat riscul de a provoca arsuri, precum ceară încălzită în aparatele cu decantor.
Ceara caldă aduce aceleași beneficii ca ceara fierbinte fără dezavantajele acesteia, astfel încât să o puteți folosi cu ușurință acasă. În plus, această metoda de epilare poate fi folosită de oricine.
Epilarea cu ceară la rece
Ceara la rece este gata de a fi utilizată în orice moment. Aceasta se aplică cu ajutorul unor benzi depilatoare din hârtie pe care ceara este deja întinsă. Trebuie doar să scoateți folia protectoare care le acoperă și să le puneți direct pe zona de pe care vă doriți să îndepărtați părul. Epilarea cu ceară la rece este o procedură foarte simplă și destul de comodă, astfel încât să o puteți folosi oricând și oriunde, mai ales că nu avem nevoie de priză pentru a a pune în funcțiune vreun aparat.
În general, aceste benzi cu ceară rece se încălzesc câteva secunde între palme și sunt gata să lase pielea fină și catifelată.
Depilarea cu ceară acasă 6 sfaturi pentru rezultate ca la salon
Acum mult timp, epilarea cu ceară acasă era o adevărată odisee. Că să nu mai vorbim de tipul de ceară obținut din diverse combinații de ingrediente cel puțin ciudate. Astăzi te poți bucura de beneficiile epilării cu ceară pentru că metodele și aparatele moderne vă permit să faceți acest lucru acasă, rapid, ușor și confortabil.
Pentru ca epilarea cu ceară acasă să fie perfectă este important să alegeți produse de calitate și desigur să respectați toate instrucțiunile de folosire, recomandate de producători.
1. Dacă părul pe care vreți să îl îndepărtați este lung și abundent, ideal ar fi să îl tăiați în prealabil cu ajutorul unei mașini de tuns. Cu cât este părul mai lung, cu atât va provoca mai multă durere, de aceea este ideal ca acesta să nu aibă mai mult de 5 milimetri.
2. Exfoliați pielea înainte de îndepărtarea părului cu ceară. Acest lucru va elimina celulele moarte de la suprafața pielii și va face depilarea mai eficientă.
Trebuie să mai subliniez că exfolierea este un pas important pentru a preveni apariția coșurilor și a foliculitei. După epilat trebuie să aștepți cel puțin 3 zile pentru a folosi din nou un exfoliant.
3. Înainte de depilarea cu ceară faceți un dus sau o baie caldă pentru a deschide porii. Trebuie sa evitati utilizarea de produse care conțin uleiuri hidratante.
4. Dacă aveți pielea sensibilă, aplicați gheață după îndepărtarea părului. Aceasta va calma pielea și va evita să apară iritații.
5. După epilat, folosiți întotdeauna un ulei hidratant, ideal unulcare conține ingrediente naturale precum ulei de măsline, unt de shea, aloe vera, ulei de arbore de ceai etc.
6. Nu uita ca după depilarea cu ceară trebuie să așteptați cel puțin 24 de ore pentru a va expune la soare sau pentru a intra în piscină. Porii sunt deschiși și pielea este deosebit de sensibilă.
Pentru a evita pișcăturile de țânțari, care pot provoca alergii urâte și care pot lasă urme inestetice, ideal ar fi să aveți un aparat anti insecte și să nu va expuneți inutil.
Pe pielea proaspăt depilată cu ceară nu se pot aplica soluții ce conțin alcool și nici repelent, așadar un aparat anti insecte vă va scuti de multe neplăceri.
Tu ce metodă de epilat cu ceară preferi?
Sfaturi foarte utile,mulțumim.